In sudul si estul tarii valorile termice diurne vor fi usor mai scazute decat mediile climatologice, cerul va fi mai mult noros si ploi slabe sau burnita vor cadea pe arii restranse, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

In restul teritoriului va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data, innorarile se vor accentua seara si noaptea, cand ploile se vor extinde, iar, izolat, in vest, se vor acumula cantitati de apa de peste 15 l/mp.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Banat, sudul Crisanei, Moldova, pe litoral, in delta, dar si pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 9 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade. Pe arii restranse va fi ceata.

In Bucuresti vremea va fi inchisa. Vor fi conditii de ceata si burnita, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, usor mai scazuta decat in mod normal la aceasta data, se va situa in jurul valorii de 12 grade, iar cea minima va fi de 6...7 grade.

Miercuri, vremea va fi in general inchisa si se va raci devenind deosebit de rece pentru aceasta data in Moldova. Temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii. Izolat, in centru si in est, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp.

Indeosebi spre sfarsitul intervalului, in Carpatii Orientali, la altitudini mari in Carpatii Meridionali, dar posibil si in Subcarpatii Moldovei, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in nord-estul extrem si 15 grade in vest, iar cele minime se vor situa intre 2 si 9 grade. Izolat va fi ceata.