Calatorii vor putea ajunge din Gara de Nord in Gara Progresu in 40 de minute, cu trenul, din februarie 2017, dupa o investitie de 200.000 de euro la infrastructura centurii feroviare a Capitalei, a declarat luni Sorin Buse, ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

"Costul unei calatorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul in sudul Capitalei in 40 de minute, inclusiv opririle in statii. Trenurile vor putea circula din 15 in 15 minute, chiar si mai des daca va fi cazul", a spus Buse, in timpul unei vizite la santierul centurii feroviare.

Practic, trenul va lega cele doua gari prin vestul Capitalei, cu opriri in statii precum Bragadiru, Chiajna sau Domnesti. In total vor fi 30 de kilometri si 16 statii, din care 7 existente.

"Este vorba de 600.000 de locuitori in aceasta zona, care ar putea utiliza trenul", a mai spus ministrul.

Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la statiile de metrou Preciziei si Berceni si va fi gata la sfarsitul anului viitor. O a treia etapa presupune inchiderea prin est a inelului de centura feroviara a Capitalei, care va fi gata pana la sfarsitul anului 2018 si va necesita 15 milioane de euro.