Politistii au inceput, luni, o ancheta in cazul educatoarei de la o gradinita din satul Poiana, comuna Vrancioaia, judetul Vrancea, filmata in timp ce lovea copiii si striga la ei, femeia fiind cercetata pentru purtare abuziva si loviri sau alte violente, transmite Mediafax.

Cadru didactic care bate copiiFoto: Captura YouTube

Reprezentantii Inspectoratului de Politie al judetului Vrancea au anuntat, luni, ca educatoarea Mihaela Ciornea, inregistrata in timp ce ii agresa verbal si fizic pe cei mici, este cercetata pentru doua infractiuni.

"Politistii s-au autosesizat si a fost intocmit dosar penal pentru purtare abuziva si loviri sau alte violente", a declarat, luni, purtatorul de cuvant IPJ Gorj, Lidia Brasoveanu, potrivit careia niciun parinte de la gradinita nu a depus pana acum plangere.

Incidentul a fost filmat de mama unuia dintre copii, care i-a cerut educatoarei permisiunea de a asista la ore.

"Daca te mai ridici, iei bataie. Te dezbrac. Poate sa ma ia politia, in secunda doi. Te dezbraci si te trimit acasa", spune Mihaela Ciornea pe inregistrare, unde se vede cum femeia trage de urechi un copil si loveste peste fata un altul.

O ancheta in acest caz face si Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, alaturi de reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea.

"Luni dimineata, o echipa din cadrul ISJ a plecat in teritoriu, la scoala respectiva, sa analizeze situatia", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Silvia Chelaru.

La randul lor, inspectorii din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului solicita ca educatoarea sa nu mai profeseze in timpul verificarilor, iar cei mici vor fi consiliati psihologic, dupa cele intamplate in clasa.

"Am primit sesizare din partea unui parinte. Echipa din cadrul Serviciului de Interventie Regim de Urgenta se afla la fata locului. Strategia noastra a fost se ne ducem la gradinita, sa fim insotiti si de Politia de la postul local si de referentul din cadrul Serviciului Public Local de Asistenta Sociala. Aceasta este prima abordare, sa ne ducem direct la gradinita. Avem o pozitie ferma. Macar o perioada, pana cand se definitiveaza toate cercetarile, solicitam ca educatoarea sa nu mai sustina ore de curs, cu nicio alta grupa. Vom lua lista tuturor copiilor din grupa respectiva si stam de vorba cu familia sa le ofertam serviciile pentru reabilitare psiho-socio-emotionala, care cu siguranta are loc in sufletele acelor copii sau a avut loc. Ce am vazut nu are nicio scuza, nu isi mai poate nimeni imagina ca, in anul acesta, se mai intampla asemenea treburi. Facem sesizari catre ISJ si catre IPJ si, in opinia noastra, nu credem ca doamna mai poate desavarsi actul educational, dar acest lucru ramane la indemana Politiei si a Inspectoratului Scolar", a declarat directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, Luminita Liciu.

Directorul Scolii Vrincioaia, Nicusor Caloian, nu a putut fi contactat.