Domnul Cornel Ion, director al Radio France international Romania, va fi distins cu Ordinul national al Meritului in grad de Cavaler. Inalta distinctie ii va fi inmanata de catre domnul Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania, in cadrul unei ceremonii care va avea loc marti la Resedinta Frantei, de la ora 18.00, informeaza un comunicat al Ambasadei.

"Pe parcursul unui sfert de secol de activitate in domeniul radioului, nu ati incetat sa lucrati pentru ca RFI sa ocupe un loc de referinta, lasand totusi sa se vada ceea ce il diferentiaza. Gratie dumneavoastra si echipelor dumneavoastra, atat Franta cat si valorile pe care ea le apara, au fost pe deplin promovate in Romania", a declarat domnul Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania.

Absolvent al Facultatii de electronica, telecomunicatii si tehnologie a informatiei, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Cornel Ion se alatura echipei RFI din 1990. Din 1992 si pana 1998, este director de programe la radioul-scoala Delta RFI care difuzeaza programe in franceza si in romana, realizate la Bucuresti de catre o echipa de studenti romani la Facultatea de jurnalism si de catre jurnalistii din redactia RFI de la Paris.

In 1998, Cornel Ion devine director al RFI Romania, care, sub conducerea sa, a urmat o strategie eficienta de dezvoltare, in prezent fiind prezent in principalele orase din Romania: Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova si Sibiu, dar si la Chisinau in Republica Moldova.

RFI Romania difuzeaza programe in romana si in franceza consacrate actualitatii, culturii si francofoniei. Cu o echipa de jurnalisti aflati la Bucuresti si Paris, RFI Romania difuzeaza zilnic 13 ore de programe proprii acordand o atentie speciala actualitatii. Postul emite in FM la Bucuresti, Iasi, Craiova, Cluj, Sibiu, Timisoara si Chisinau. Alte 60 de posturi de radio locale din tara preiau o parte din programe. Radioul este ascultat saptamanal de aproape 300.000 de persoane in intreaga tara.