Premierul Dacian Ciolos a declarat luni ca asigurarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania presupune costuri de cateva zeci de milioane de euro, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E vorba, din calculele noastre, de cateva zeci de milioane de euro costul pregatirii presedintiei si derularii presedintiei Consiliului UE. Sunt bani care vor contribui inclusiv la promovarea imaginii Romaniei, bani care trebuie sa ne permita sa pregatim si partea administrativa, logistica", a afirmat Ciolos, la o dezbatere despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE in 2019.

Prim-ministrul a adaugat ca revine in sarcina viitorului Guvern sa stabileasca daca se viitoarele Consilii informale se vor organiza la Bucuresti sau in alte localitati.

"Pentru fiecare Consiliu de ministri vor exista reuniuni informale in statul membru care asigura presedintia, deci va trebui decis daca organizam toate consiliile informale la Bucuresti, in Capitala, sau daca le organizam si in alte locatii din tara. Asta presupune, daca o facem si in alte locatii din tara, costuri suplimentare pentru ca trebuie asigurata partea logistica pentru a primi cateva sute de oameni, deci delegatii care vor insemna sute de participanti, dar inseamna si o oportunitate de a promova si alte zone din tara decat Bucurestiul", a explicat Dacian Ciolos.