Mircea Cartarescu, in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex: E firesc sa aiba acest drept ca cetateni

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 23 octombrie 2016, 22:00 Actualitate | Esenţial


Mircea Cartarescu
Foto: Miruna Cajvaneanu / Hotnews.ro
Scriitorul Mircea Cartarescu a scris duminica, pe pagina sa de Facebook, ca "In privinta casatoriilor intre persoane gay, de pilda, punctul meu de vedere e unul, cred, de bun simt: de ce nu? Pe cine prejudiciaza acest lucru? E vorba de casatorii civile, care-ar trebui garantate de legi ale statului, aceleasi pentru toti cetatenii. Daca persoanele gay vor sa se casatoreasca, e firesc sa aiba acest drept in calitatea lor de cetateni."

Postarea integrala a lui Mircea Cartarescu:


"Pentru ca nu sunt nici ideolog, nici patimas, nici confruntational si pentru ca nu cred ca punctul meu de vedere e intotdeauna cel just, nu prea am dat atentie bataliilor care se desfasoara aici, pe facebook. In privinta casatoriilor intre persoane gay, de pilda, punctul meu de vedere e unul, cred, de bun simt: de ce nu? Pe cine prejudiciaza acest lucru? E vorba de casatorii civile, care-ar trebui garantate de legi ale statului, aceleasi pentru toti cetatenii. Daca persoanele gay vor sa se casatoreasca, e firesc sa aiba acest drept in calitatea lor de cetateni.

Insa as vrea sa spun si ceva despre familia traditionala, cea de la tara, de pilda, sau din mediul muncitoresc de la orase. Eu cred ca barbatul betiv, care-si terorizeaza fizic si moral sotia si copiii, nu a fost niciodata regula, ci mai curand exceptia blamata de comunitate. Cele mai multe familii erau mecanisme de supravietuire in conditii dificile, care cereau cooperare si un modus vivendi intre parteneri. De cele mai multe ori, sotia si sotul se respectau. Sunt cuplurile tacute, care nu fac subiectul romanelor cu tarani indobitociti. Nu cred ca toti bunicii si parintii nostri au fost niste brute, ci mai curand oameni cuviinciosi, in ciuda prejudecatilor timpului.

Mama imi povestea cum, copil fiind, ii auzea pe parintii ei, cei mai simpli tarani, vorbind in pat, inainte sa se lumineze de ziua. Era in 1935. Tatal se sfatuia cu sotia lui in cele mai mici probleme si nu lua nicio hotarare fara ca ea sa fie de acord. La fel si ea, il intreba si-i asculta sfatul in orice chestiune. S-au iubit intreaga viata si s-au respectat, femeia n-a fost lovita niciodata de barbatul ei si se socoteau egali in toate privintele. Cand Maria a murit (abia daca am cunoscut-o), Dumitru a mai trait singur inca 20 de ani, fara sa se mai uite la alta femeie. Nu cred ca acest cuplu a fost o exceptie."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6815 vizualizari

 • -3 (71 voturi)    
  A dat-o pe political correctness (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:21)

  Sparafucile [utilizator]

  De ce ? Altminteri nu pupa Nobelul . Dar sa-i reamintim ce spunea profesorul Papahagi de la Cluj :" casatoria nu este un drept . Este un contract intre doi indivizi . Semnezi o hirtie pentru a-l consfinti . Dreptul la viata este un drept . Nu semnezi o hirtie pentru a-l capata . Pace si bunavoire ! "
  • -5 (15 voturi)    
   correctness fara political (Luni, 24 octombrie 2016, 15:15)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   Mie imi e simpatic Papahagi, dar este si un farsor uneori. O face pt ca asa intelege el sa-si apere credinta.
   Asa cum nu legiferam mancare traditionala, ori muzica traditionala, ca singurele forme acceptate legal, nici familia traditionala nu a fost si nu trebuie sa fie singura formula acceptabila dpdv legal.
   Prea mult uniformism pt o societate care a suferit atat de mult de pe urma comunismului.
   • +2 (6 voturi)    
    Uite cum stau lucrurile (Luni, 24 octombrie 2016, 23:33)

    Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

    Daca familia traditionala nu a fost si nu trebuie sa fie singura formula acceptabila dpdv legal , asta o pot hotari numai cei ce nu accepta un DOWNGRADE de la definitia traditionala caci l-ar percepe ca pe o INSULTA . Celor carora li se nazare ca definitia extinsa este acceptabila trebuie sa aduca argumente consistente si sa-si justifice viziunea . De ce ? Fiindca ei sunt in postura de solicitatori , ei solicita o schimbare . Cei ce sustin formula traditionala nu trebuie sa aduca niciun argument caci ea este validata de milenii . Si mai ales , este extrem de naturala , caci datorita acestei formule de familie se perpetueaza specia umana . Cealalta formula , pina sa fie acceptata , trebuie sa dovedeasca ca este capabila sa perpetueaza specia umana . Drept pentru care asteptam cu mult interes aparitia primilor barbati producatori de ovule .
    • -2 (6 voturi)    
     Lucrurile stau un pic diferit ! (Marţi, 25 octombrie 2016, 0:21)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

     Barbatii homosexuali pot avea relatii cu femei, pot concepe copii cu acestea si apoi ii pot creste cu partenerii lor. Femeile lesbiene pot avea relatii sexuale cu barbati, pot concepe copii cu acestia si apoi ii pot creste alaturi de partenerele lor de viata. Aceste lucruri se intampla deja de ani buni. Poti sta linistit, perpetuarea speciei este asigurata, daca asta era temerea ta. Insa oricum ei reprezinta o minoritate, perpetuarea este asigurata in cea mai mare parte de cuplurile heterosexuale, care sunt majoritare.
     Insa ce parere ai despre familiile heterosexuale care nu pot avea copii, pot fi ele considerate familii ? Le poate fi acordat drept de casatorie ? Dar persoanelor peste 50-60 de ani care vor sa se casatoreasca, le poate fi acordat drept de casatorie ? Caci nici acestia nu pot procrea. Pot fi considerate familii ?
     • -1 (3 voturi)    
      Iata deci ca ai recunoscut (Marţi, 25 octombrie 2016, 12:02)

      Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

      Ce ? Ca un cuplu homosexual - care se considera familie - nu poate avea copii decit calcind in strachini , adicatelea concepindu-i in afara casatoriei cu un partener de sex opus . Ceea ce inseamna si promiscuitate si imoralitate . Cuplurile heterosexuale , atunci cind pot avea copii , ii concep in cadrul casatoriei si n-au nevoie sa calce in strachini . Acest fapt asigura o anumita tinuta morala institutiei casatoriei si nu numai asta . Le asigura dreptul de a refuza confiscarea denumirii de casatorie de catre cuplurile homosexuale care nu pot concepe copiii decit in afara ei si astfel o intineaza . Iar acest refuz nu reprezinta o incalcare a unui drept intrucit casatoria nu este un drept ci un contract intre doi indivizi . Prin traditie , indivizi de sexe opuse . Cei care vor sa rupa traditia trebuie sa ceara voie celor care se incadreaza in ea si sa justifice cu lux de amanunte si de argumente de ce este cazul sa se renunte la ea . Iar cei ce nu pot avea copii , daca sunt de sexe opuse , nu trebuie sa-si faca niciun fel de griji caci ei oricum se incadreaza in traditie si nu cer schimbarea ei .
      • -2 (4 voturi)    
       Inseminare artificiala=promiscuitate ? (Marţi, 25 octombrie 2016, 13:35)

       pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

       Cuplurile heterosexuale nu pot decide arbitrar cui dau ele dreptul la casatorie, nu asa functioneaza democratia, in cazul asta nici o minoritate nu ar mai avea drepturi, daca se decide prin votul majoritatii. Statul acorda drepturi tuturor cetatenilor fara discriminarare. Refuzul de a acorda drept de casatorie cuplurilor de acelasi sex este discriminare pe criterii de orientare sexuala.
       Pana acum sustineati ca aceste cupluri nu pot procrea, acum cand v-a fost invalidat "argumentul" schimbati discutia si inventati un nou motiv penibil, asa zisa promiscuitate. Pai atunci si legea actuala permite promiscuitatea cuplutilor heterosexuale, ba chiar o apara, pentru ca recunoste atat copiii din casatorie cat si copiii din afara casatoriei. Mai mult, recunoaste si apara drepturile copiilor nascuti prin inseminare artificiala, in cazul cuplurilor heterosexuale in care un parinte este steril.
       D-voastra ii condamnati pe toti acestia acuzandu-i de promiscuitate. De ce in cazul cuplurilor heterosexuale legea apara si recunoaste copii nascuti in afara casatoriei si prin inseminare artificiala ? Apara promiscuitatea ? De ce sa le fie refuzate aceleasi drepturi copiilor nascuti similar si crescuti de catre cuplurile de acelasi sex ?
       Promisuitatea este doar in mintea d-voastra ! Invocarea traditiei este hilara, odata traditia a permis sclavia si uciderea oamenilor fara judecata.
       In plus de asta multi copii ai cuplurilor homosexuale provin din casatorii anterioare cu persoane de sex opus, atunci cand traiau in casatorii de convenienta, datorita fricii de a-si dezvalui adevarata identitate sexuala, deci nici aici nu rezista analizei critice "argumentul" d-voastra.
       Veniti cu argumente pertinente !
       • +1 (3 voturi)    
        Iata argumentele pertinente (Marţi, 25 octombrie 2016, 15:03)

        Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

        In joc este termenul casatorie . Am stabilit ca acesta nu este un drept ci un contract intre doi indivizi . Ce se intelege prin casatorie stabileste SOCIETATEA . Daca ea vrea sa inteleaga uniunea dintre doi barbati sau dintre doua femei sau dintre un barbat si o femeie , legifereaza varianta aleasa . Pina acuma traditia subintelegea prin casatorie uniunea dintre un barbat si o femeie si nu declara asta explicit . In urma pretentiilor comunitatii LGBT lucrurile nu mai pot fi subintelese ci trebuie definite clar . Este exact ceea ce solicita Coalitia pentru Familie , care propune varianta traditionala si cere un referendum pentru asta . Ce e nedemocratic la un referendum ? Procrearea in afara casatoriei la heterosexuali este la fel de promiscua ca cea de la homosexuali , numai ca ea are un caracter accidental . Pe cind la homosexuali ea ar deveni INSTITUTIONALIZATA . E o mare deosebire . In concluzie , casatoria nefiind un drept - ceea ce se poate vedea si citind Constitutia - nicio minoritate nu poate reclama vreo discriminare pe motiv ca i se refuza posibilitatea folosirii termenului . Deci argumentul pertinent si decisiv este acesta : casatoria nu este un drept !
        • 0 (4 voturi)    
         Prejudecati, nu argumente... (Marţi, 25 octombrie 2016, 16:00)

         pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

         Exista un drept la casatorie mentionat in Constitutie, drept pe care se intemeiaza familia. Restrictionarea casatoriei doar la persoanele de sex opus aduce atingere dreptului de a intemeia o familie a persoanelor de acelasi sex, este o discriminare bazata pe orientarea sexuala, lucru interzis de Constitutie. Actul fundamental considera copiii din afara casatoriei egali cu cei din casatorie, cu ce drept ii desconsiderati d-voastra ? Daca un barbat si o femeie aleg sa faca un copil si nu sunt casatoriti asta inseamna promiscuitate ? D-voastra restrangeti legitimitatea unei relatii doar pe considrente ideologice, probabil de sorginte religioasa, doar la casatorie.
         Condamnati pe nedrept atat relatiile heterosexuale cat si pe cele homosexuale din afara casatoriei dor pe considerentul ca nu au semnat o hartie ? Nu conteaza ca se iubesc, nu conteaza ca-si iubesc copiii si ii cresc cu grija ? Conteaza doar ca nu sunt casatoriti ? Asta arata o gandire depasita, specifica unor vremuri demult apuse.
         In cazul cuplurilor heterosexuale care nu pot avea copii inseminarea artificiala nu este accidentala, ci este singura metoda prin care se pot naste copii biologici ai unuia dintre soti. Pe langa asta multi copii din cuplurile heterosexuale se nasc in afara casatoriei. D-voastra ii condamnati pe toti acesti doar pentru ca nu exista o banala hartie ? Pur si simplu nu are nici un sens ceea ce spuneti, sunt doar prejudecati.
         Majoritatea nu poate decide restrangerea de drepturi individuale prin referendum. Acest demers nu are drept scop apararea familei “traditionale”, ca nu o ameninta nimeni, ci are drept scop limitarea dreptului la casatorie doar la persoanele de sex opus. In schimb dreptul la casatorie intre persoane de acelasi sex nu limiteaza dreptul partenerilor de sex opus de a se casatori.
         • +2 (2 voturi)    
          Aberatiile nu sunt argumente (Miercuri, 26 octombrie 2016, 20:22)

          Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

          Codul Civil precizeaza clar ce este casatoria: uniunea dintre un barbat si o femeie.

          NICIODATA sensul cuvintelor "casatorie" sau "soti" nu a insemnat doua persoane de acelasi sex. Mai mult, in vremea in care a fost scrisa Constitutia, homosexualitatea era considerata o boala mintala si pedepsita de lege. Deci nu mai incerca sa distorsionezi ce scrie in Constitutie. INTOTDEAUNA prin casatorie s-a inteles un barbat si o femeie, nu alte combinatii. Deci NU SE SCHIMBA NIMIC.

          Orice persoana are dreptul de a se casatorii cu o persoana de sex opus. Nimeni nu e discriminat. Asta e definitia casatoriei, nu-ti convine, nu te casatoresti.

          Nimeni nu are dreptul de a modifica definitii vechi de cand lumea, dupa cum ii place lui.

          Cuplurile normale care nu pot avea copii n-au nimic la cap. Ei nu fac nimic gresit. Nu incearca sa faca sex intr-un mod nepotrivit.
          Cuplurile gay nu pot sa procreeze prin definitie, pentru ca fac sex pe dos. E ca si cum desi ai putea manca normal, tu insisti sa-ti bagi mancare in nas sau in urechi. Comparatia cu cuplurile normale sterile e stupida.
    • +1 (5 voturi)    
     Asa or sta la tine in sat. Dar nici acolo... (Marţi, 25 octombrie 2016, 14:32)

     man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

     Iti scapa liberalul din democratia liberala. Majoritatea nu decide chiar asa, orice ii incape pe mana. Sunt cateva principii liberale la baza unei societati democratie, peste care nu se poate trece cu plebiscitul.
     Pt ca asa si electoratul PSD poate sa fie majoritar, asta nu-i da dreptul sa faca un referendum prin care sa nege dreptul celorlalti de a avea alta optiune.

     Ia spunei tu lu Iohannis ca familia si casatoria servec la procreatie si atat. Hai sa anulam toate casatoriile care nu sunt fructificate din persepctiva troglodit-traditionala. Te pomenesti ca si sexul are unic scop precrearea, atunci sa interzicem anticonceptionalele si sexul pana la casatorie...
 • -11 (65 voturi)    
  în disperare de cauză (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:28)

  Mazeta [utilizator]

  Mircea Cărtărescu speră că măcar așa va fi nobelit.
  • -14 (34 voturi)    
   no (Luni, 24 octombrie 2016, 0:30)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   belit.
 • -15 (65 voturi)    
  Bineinteles... (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:29)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ca trebuie sa aiba acest drept. Numai trebuie sa scapam de 3 milioane de cre(s)tini extremisti-conservatori.
  • +23 (43 voturi)    
   Despre crestini poti sa spui orice porcarie vrei (Luni, 24 octombrie 2016, 1:46)

   Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Nu risti nimic.

   Spune asa ceva despre evrei, daca esti viteaz.
   • +12 (30 voturi)    
    Sau despre gay... (Luni, 24 octombrie 2016, 2:27)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

    ...
    • +3 (19 voturi)    
     Am vrut sa zic... (Luni, 24 octombrie 2016, 10:45)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     ...spune ceva despre gay, daca esti viteaz.
     • +6 (10 voturi)    
      Sau despre tigani (Luni, 24 octombrie 2016, 17:27)

      Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

      Sau despre negri.

      Sau despre religia pacii si musulmanii cei buni.

      Singurii despre care poti sa spui absolut orice porcarie fara sa risti nimic sint barbatii albi, crestini si heterosexuali. Astia sint in vremurile marxismului cultural de azi ceea ce erau burghezia si mosierimea pe vremea luptei de clasa din vremurile marxismului economic: DUSMANUL CARE TREBUIE EXTERMINAT. Asa cum zice si omul asta ("The Origins of Political Correctness" by Bill Lind):

      "Just as in classical economic Marxism certain groups, i.e. workers and peasants, are a priori good, and other groups, i.e., the bourgeoisie and capital owners, are evil. In the cultural Marxism of Political Correctness certain groups are good – feminist women, (only feminist women, non-feminist women are deemed not to exist) blacks, Hispanics, homosexuals. These groups are determined to be “victims,” and therefore automatically good regardless of what any of them do. Similarly, white males are determined automatically to be evil, thereby becoming the equivalent of the bourgeoisie in economic Marxism."

      http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
      • +1 (7 voturi)    
       Deci pot sa zic? (Luni, 24 octombrie 2016, 18:15)

       ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

       Pentru mine barbatii albi, crestini si heterosexuali sunt absolut respingatori. In schimb femeile albe si heterosexuale sunt binevenite. Pot fi chiar si crestine...
  • +11 (17 voturi)    
   foarte tolerant (Luni, 24 octombrie 2016, 8:52)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   esti hipstere. in stil hitlerist vrei sa scapi de ei? sau cum
 • 0 (64 voturi)    
  Micea Cartarescu ar fi in stare de absolut orice.. (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:43)

  Chaos & Collapse [utilizator]

  ... pentru a ajunge la nenorocitul ala de Nobel despre care crede ca i se cuvine.

  De vreo zece ani s-au pus in miscare toate rotitele diplomatiei romanesti si multi bani ca sa il promoveze (cred ca nici el nu mai stie de cite ori l-au trimis la Stockholm sa citeasca cite o poezie doar-doar o sa-l remarce aia din comitetul Nobel) si asta l-a facut pe mediocrul nostru poetel sa se creada genial.

  Adevarul e ca politrucii romani (intelegind in sfirsit si ei cum se ia Nobelul pentru literatura), cu gindul la "prestigiul national" tra-la-la, observind ca am ramas singurii fara Nobel in literatura din Europa si gindindu-se ca suedejii aia or avea atita obraz sa ne dea si noua unul pina la urma (cit o sa ne mai tina la usa?), s-au hotarit sa ia pe cineva si sa-l plimbe prin lume, sa-l traduca, sa-i faca galerie, sa plateasca ziaristi straini sa il laude etc. Si, dupa ce au intrebat in stinga si in dreapta pe cine sa promoveze, neavind ceva cu adevarat valoros, au dat cu banul. Si a iesit Cartarescu. Dar lui nu i-a spus nimeni ca l-au ales dind cu banul.

  I-au facut un mare rau. De citiva ani, in fiecare toamna, omul asta cade intr-o depresie adinca (dupa nopti nedormite in asteptarea telefonului cu vestea cea mare) cind afla din ziare ca iar nu i l-au dat lui.

  Cred ca ar fi in stare sa divorteze si sa se casatoreasca cu un barbat, numai sa se vada cu medalia, gloria si milionul de parai.

  JALNIC.
  • -1 (13 voturi)    
   hehe (Luni, 24 octombrie 2016, 11:45)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

   Tu crezi ca nobelul se ia cu bani de la tata mare? Daca era asha am fi avut tara plina de premiati nobel... Toti astia cu doctorate luate la FF ar fi marcat un ban si pt un nobel, sa moara dusmanii de ciuda. iar sa spui despre cartarescu ca e promovat artificial, asta denota o lipsa crasa de informare. Si sa legi nobelul de casatoriile gay... ce sa mai zic... fiecare gindeste cit il duce capul...
 • -3 (59 voturi)    
  cartarescu are un baietel (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:43)

  xanti [utilizator]

  Sper sa vina acasa la taticu cu un baiat de mana si sa spuna asta e iubitul meu.
  • +2 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 octombrie 2016, 10:11)

   [anonim] i-a raspuns lui xanti

  • -1 (13 voturi)    
   asa, si? (Luni, 24 octombrie 2016, 11:09)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   o sa il surprinda, o sa in framante, o sa ii treaca, o sa il iubeasca in continuare. ca oricare dintre noi. sper.
 • -2 (66 voturi)    
  Tata + fiica pe cand? (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:45)

  firuierbii [utilizator]

  Pai si daca un tata si o fiica, ambii majori, doresc sa se casatoreasca, asta cand o sa legalizam?

  Au si ei drepturi de cetateni, nu?
  • -1 (43 voturi)    
   Exagerari de doi bani, fara legatura cu ce (Luni, 24 octombrie 2016, 1:37)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

   se dezbate pe forum !
   • -1 (31 voturi)    
    taica... (Luni, 24 octombrie 2016, 3:31)

    cititoare [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Tu parca erai impotriva casatoriilot lgbt. Acum vad ca te-ai luat si tu dupa gasca ta, sa nu zica careva ca ai trecut de partea rusofililor, ca voi doar asa impartiti categoriile de oameni, in rusofili si in ce sinteti voi. Nu zic ce sinteti ca voi stiti mai bine pentru cine lucrati.
    • -3 (15 voturi)    
     Cred ca amandoi am facut o confuzie grava ! (Luni, 24 octombrie 2016, 12:04)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui cititoare

     Tu m-ai confundat cu un altul apartinand unei gasti, iar eu te-am confundat cu o cititoare inteligenta !
     • -3 (9 voturi)    
      ce gafa (Luni, 24 octombrie 2016, 15:46)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Ma intreb cum ai putut sa te inseli in halul asta, e destul de transparenta cititoarea.
   • +2 (2 voturi)    
    cartarescu (Luni, 24 octombrie 2016, 20:45)

    hamurabi [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Pai tocmai asta e problema, admitem orice "drepturi" ?
  • +9 (45 voturi)    
   Incest=homosexualitate ? Ce aberatie ! (Luni, 24 octombrie 2016, 2:15)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

   Cine sustine casatoriile incestuoase ? Sustin homosexualii asa ceva ? Nu e nici o logica in ceea ce afirmati ! Ma mir ca nu ziceti cand se legalizeaza crima si sa o folositi ca "argument" impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Mai veniti multi cu justificari din astea penibile ?
   • +5 (27 voturi)    
    omul se referea la drepturile cetatenesti (Luni, 24 octombrie 2016, 8:54)

    Adran [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    daca homosexualii cer drepturi de ce nu ar cere si ceilalti cetateni cu inclinatii dubioase? nu sunt si ei cetateni ? nu au si ei drepturi ? sau trebuie si ei sa faca lobby ca sa se modifice fraudulos manualele de psihiatire intai ?
    • -1 (23 voturi)    
     incestul nu e drept cetatenesc (Luni, 24 octombrie 2016, 11:11)

     codo [utilizator] i-a raspuns lui Adran

     e infractiune. nu mai aberati.
     • +6 (16 voturi)    
      :)) (Luni, 24 octombrie 2016, 12:45)

      lukuss [utilizator] i-a raspuns lui codo

      și homosexualitatea era o infracțiune la un moment dat(NU în antichitate). Acum nu mai e. Din contră, e ceva foarte O.K., chiar se promovează indirect să devii gay.

      Nu-i nimic, o să vedeți ce urmează , doar că n-o să vedeți ca pe ceva rău, pînă va veni inevitabilul. Then, you”ll cry :))

      Cunosc oameni cu facultate, oameni buni în meseria lor, oameni de caracter, psihologi, ingineri, manageri și chiar un medic ateu care mi-a spus așa: mă, bunul simț îți spune clar că nu e ceva normal. Corpul femeii e complementar cu al bărbatului și al bărbatului cu al femeii. Nu cu al altui bărbat, NU cu al copiilor, nu cu al animalelor etc.

      O idee de reținut e următoarea: nimeni nu le vrea răul/moartea/pușcărie pentru ei etc.
      Nu! Cum trăiesc ei, viața din patul lor nu interesează pe nimeni. Dar de aici și pînă la a promova astfel de idei, care vor duce la creșterea numărului lor chiar dintre copiii noștri, e altceva.
      Nu mai zic de momentul în care, avînd dreptul legal de a se căsători civil, vor solicita și dreptul de a se căsători în biserici.
      În State, au fost preoți/pastori arestați pentru că în biserica lor nu au acceptat să oficieze căsătorii gay. Cam pe acolo se va ajunge și la noi... Eu nu înțeleg, dacă oamenii ăștia tot vor lucrurile astea... de ce nu își fac ei propria biserică și să-și facă cîte slujbe vor? De ce trebuie să distrugă ceea ce alții au?
      Și ultimul gînd: creștinii ăștia „extremiști” de care spuneți... ce acte de extremism îi caracterizează? Eu nu i-am văzut lovind pe nimeni, ucigînd și nici spunînd vorbe jignitoare ci doar că NU sunt de acord cu ceva ce le pot influența familia în mod negativ. De aici și pînă la a-i asemăna cu extremiștii religioși, a fost cale scurtă, se pare.

      În fine, nu încerc să conving pe nimeni: eu voi rămîne în continuare la părerea mea, voi la a voastră. Eu la bunul-simț, voi la jigniri.
      • +3 (7 voturi)    
       Nu homosexualii sint cei cocoțați pe baricade (Luni, 24 octombrie 2016, 18:26)

       Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

       Nu homosexualii "se bat" pentru "drepturi", ci activistii (din presa, cinematografie, ONG-uri) platiti sa se bata pentru a intretine conflictul, carora li se alatura idiotii utili (a.k.a. tovarasi de drum care vor fi aruncati sub tren in momentul in care nu mai sint necesari) si eternele cozi de topor.

       La fel cum cei care incitau la lupta de clasa dintre burghezie si proletariat acum 100 de ani au fost INTELECTUALI si nu reprezentanti ai asa-ziselor clase oprimate, ideologi care voiau sa puna mina pe puterea politica in interesul exclusiv al grupului lor, grup care era organizat si functiona ca o mafie si care finanta masiv si subteran complotul mondial, tot INTELECTUALI (si anume, urmasii celor care au esuat cu marxismul economic al luptei de clasa) sint si cei care incita de 70 de ani la lupta dintre
       - hetero si homosexuali,
       - dintre femei si feministe,
       - dintre femei si barbati,
       - dintre parinti si copii,
       - dintre oameni de rase si religii diferite,
       - dintre absolut orice grupuri care pot fi antagonizate,
       scopul fiind distrugerea tuturor elementelor unificatoare care definesc un popor sau o civilizatie. Sau mai pe scurt: atomizarea societatii si distrugerea Civilizatiei Occidentale.
       • -2 (4 voturi)    
        Un mic exercitiu psihanalitic ! (Luni, 24 octombrie 2016, 23:24)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

        O mica incursiune in mintea celor care se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Observati fantasmele, angoasa, temele recurente, fricile subconstiente...Lipseste Soros :) Observati si natura haotica si contradictorie a ideilor: ba Occidentul e agresorul care vrea sa ne impuna cu forta ideile, ba Occidentul e victima complotului....

        homosexualii "se bat" ... "drepturi"...activistii ...presa...ONG-uri... platiti sa se bata ... .. conflictul... idiotii utili ... cozi de topor.

        ...incitau ... lupta de clasa ... burghezie... proletariat ... INTELECTUALI....clase oprimate.... ideologi....puterea politica... mafie ... finanta... subteran complotul mondial... marxismul economic.... luptei de clasa... ... lupta ...
        ..hetero...homosexuali...femei ... feministe... femei ....barbat...parinti....copii... rase... religii... antagonizate,
        ... distrugerea ... popor....civilizatie....distrugerea.... Civilizatiei Occidentale
      • -2 (4 voturi)    
       Sa vorbim ca nu ne costa... (Luni, 24 octombrie 2016, 23:12)

       pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

       Ce ghiveci de idei ! Preoti arestati pentru ca nu au vrut sa oficieze casatorii gay ? Da-ne sursa sa ne lamurim si noi. Homosexualii nu cresc ca pondere in randul populatiei daca li se acorda drepturi, pentru ca homosexualitatea nu este o optiune, ci este determinata inca de la nastere.
       Iar ca sa aduci drept argument bunul simt, zau, e jenant. Pai bunul simt a insemnat in istorie mentinerea femeii intr-o pozitie sociala inferioara, cu drepturi limitate, la fel persoanele de culoare, bunul simt a insemnat candva mentinerea sclaviei.
       Alte argumente mai solide nu ai ?
    • -2 (4 voturi)    
     Care drepturi ? (Luni, 24 octombrie 2016, 23:04)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Adran

     Pentru ca homosexualitatea nu este o inclinatie dubioasa, ci fireaasca. Nimeni nu devine homosexual, ci se naste homosexual. Aceste relatii nu vatama pe nimeni, pe cand incestul are grave consecinte emotionale.
  • -6 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 octombrie 2016, 10:12)

   [anonim] i-a raspuns lui firuierbii

  • -2 (8 voturi)    
   aia e altceva (Luni, 24 octombrie 2016, 11:48)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

   Tata si fiica/frate si sora, rude pina la gradul 3-4, au sanse foarte mmari sa faca copii cu probleme se danatate majore, din cauze genetice. De aia e interzisa relatia sexuala intre rude.
   • 0 (4 voturi)    
    Si astia ce sanse au sa faca copii? (Luni, 24 octombrie 2016, 12:29)

    Radius [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    .
    • -1 (9 voturi)    
     Homosexualii nu sunt sterili ! (Luni, 24 octombrie 2016, 13:59)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Radius

     Majoritatea copiilor din cuplurile homosexuale nu sunt adoptati, ci sunt proprii lor copii biologici rezultati din relatii anterioare cu parteneri de sex opus, pe cand erau in astfel de relatii de ochii lumii, din frica de a-si dezvalui identitatea sexuala sau rezultati din relatii ulterioare. Partenerii din relatii cu persoane de acelasi sex nu sunt sterili, pot apela la persoane de sex opus din afara cuplului pentru procreere, la fel ca si cuplurile heterosexuale in care unul din soti este steril.
   • +2 (10 voturi)    
    Pai si daca scopul... (Luni, 24 octombrie 2016, 15:00)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ... nu ar fi "facerea de copii" ci doar placerile personale? Sigur totul protejat, blindat, fara "faceri de copii".
    Sau daca doi frati/surori de acelasi sex vor sa fie "casatoriti/casatorite", ce legatura mai are cu nasterea de copii?
    Pasii sunt marunti si macina incet orice soclu moral si etic.
    • 0 (4 voturi)    
     cine garanteaza? (Luni, 24 octombrie 2016, 15:38)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

     1. scopul declarat poate fi oricare, si la unii cu suficienta educatie in mod aproape sigur s-ar si proteja eficient. Da' ce te faci cu aia de la tara care fata cite un plod pe an si care n-au auzit in viata lor de prezervativ sau anticonceptionale? Regulile sunt facute astfel incit sa fie si aplicabile.
     2. frati de acelasi sex casatoriti... probabil tot pe criteriul de mai sus...
     3. Soclul moral si etic? In ziua de azi? Pe bune? Cine vrea sa se casatoreasca o singura data si sa ramana cu partenerul de viata "pina cind moartea ii va desparti", aia o fac oricum. Cine vrea sa umble din floare-n floare, asha face indiferent de morala.
 • +10 (74 voturi)    
  Casatoria este una singura... (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:45)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  ...intre un barbat si o femeie, in scopul procrearii, definitia vine din firescul naturii si moralitatea societatii in care traim, ceea ce implica si religia. De ce cuplurile lgbt, care au toate drepturile celorlalti cetateni, nu vor sa se numeasca uniuni civile sau concubinaj legal, cu toate drepturile persoanelor casatorite, mai putin acela de a creste si educa un copil??? De ce trebuie sa manifesteze sau sa faca acele marsuri asa-zise ale diversitatii?? De ce nu-si traiesc viata in liniste si intimitate?? Cum pot crede ca un copil se poate dezvolta sanatos din punct de vedere psihic, social, fiind crescut de un cuplu lgbt?
 • -15 (35 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:47)

  NL [anonim]

 • +8 (42 voturi)    
  mi se pare firesc sa am 2 neveste (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:48)

  Bocu' lu'Ioha [utilizator]

  de ce sunt discriminat?
  • -1 (7 voturi)    
   fata de cine esti discriminat? (Luni, 24 octombrie 2016, 11:13)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   in Romania nimeni nu are voie sa aiba doua neveste. deci unde e discriminarea? ca sa profiti de alte neveste, muta-te in tarile unde se admite poligamia.
  • +3 (11 voturi)    
   Stat secular (Luni, 24 octombrie 2016, 11:56)

   Lili_1024 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   Pentru ca intr-un stat secular exista egalitate intre sexe. Cand am sa pot sa am si eu 2 barbati atunci ai sa poti si tu sa ai 2 neveste.
   • +2 (2 voturi)    
    Stat (Marţi, 25 octombrie 2016, 14:30)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Lili_1024

    Tu nu stii nici ce inseamna stat secular, nici ce inseamna egalitatea intre sexe.

    In Romania casatoriile gay sunt interzise. Sau facem apel la lege numai cand ne convine?
  • 0 (0 voturi)    
   cere-ti dreptul.. (Luni, 24 octombrie 2016, 19:55)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   ..fa o lege, convinge oamenii si vezi ce obtii!
 • -1 (63 voturi)    
  Ce nu inteleg acesti fini carturari .... (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:49)

  KTerinca [utilizator]

  Nefirescul nu e firesc, iar in numele unei democratii prost intelese, nu se poate accepta orice.
  Nu e in firescul lucrurilor casatoria dintre doua persoane de acelasi sex, iar daca in numele acestei democratii occidentale natangi, a acestui blestem numit "politically correct" trebuie sa accept aceasta, atunci voi refuza atat nefirescul cat si democratia nefirescului.
  N-au decat sa imi spuna ca sunt radical.
  Nu voi accepta in vecii vecilor acest lucru impus.
 • -8 (50 voturi)    
  sa curga insultele (Duminică, 23 octombrie 2016, 22:52)

  muciflenduri [utilizator]

  Romanii de bine vor spune ca stiau ei ce-i poarta pielea lui Cartarescu, un scriitor de doi bani care nici macar Oscarul n-a reusit sa-l ia. N-ar fi exclus nici sa fie un homosexual latent!
  • -1 (33 voturi)    
   In occident, ratiunea invinge prejudecatile (Luni, 24 octombrie 2016, 0:11)

   CetateanLogat [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

   "Germania, prima tara europeana care recunoaste cel de-al treilea sex".

   http://tinyurl.com/qbkxhec

   DEX '09 (2009):

   HERMAFRODIT. Care are organe de reproducere atat masculine, cat si feminine pe acelasi individ; androgin, bisexuat, bisexual.

   https://dexonline.ro/definitie/hermafrodit

   Sa vedem consecintele existentei "celui de al treilea sex:

   1. Un hermafrodit este barbat sau femeie?

   2. Unui hermafrodit ii va fi interzis ("constitutional") sa se casatoreasca?

   Oare ce scrie pe certificatul de nastere al unui astfel de nou nascut? Este de sex masculin sau feminin? Exemplu edificator:

   Doi hermafroditi (Ion si Gheorghe) doresc sa se casatoreasca legal si merg sa depuna actele necesare. Functionarul public (reprezentantul statului) le spune ca el ar dori din toata inima sa ii ajute, insa nu poate deoarece ii interzice legea (pe viitor, si Constitutia). Rezulta ca legea creaza interdictia de a se casatori pentru hermafroditi, deci legea (pe viitor, si Constitutia) este discriminatorie.
   Sexul masculin trecut in buletin este stabilit arbitrar inca de la nastere (este trecut in certificatul de nastere). Amandoi hermafroditii din exemplul de mai sus "au organe de reproducere atat masculine, cat si feminine" - vezi DEX - asa ca, chiar daca in buletin sunt amandoi de sex masculin, psihologic unul se simte barbat iar celalalt se simte femeie - si se iubesc ca atare.

   Sexualitatea umana este mult prea complexa pentru a o reduce in categoriile "barbat" si "femeie". In cazul hermafroditilor nimeni nu poate sa nege apartenenta acestora la "cel de al treilea sex", deoarece acest lucru se vede cu ochiul liber. Daca insa apartenenta la "cel de al treilea sex" are cauze mai subtile (cazul homosexualilor), atunci devenim cinici si ipocriti daca negam realitatea pentru a ne impune normele culturale - conservatoare (exista multi oameni de stiinta care sustin ca homosexualitatea este de natura genetica, in majoritatea cazurilor).
   • -5 (25 voturi)    
    Ce faci ii capiezi ? :)) Tu ii obligi pe bigoti (Luni, 24 octombrie 2016, 1:42)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui CetateanLogat

    sa gandeasca ? :) Vrei sa le zdruncini credintele ?

    PS. Esti de-a dreptul retrograd ! ;)
   • +7 (13 voturi)    
    Nebunia invinge ratiunea... (Luni, 24 octombrie 2016, 11:25)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui CetateanLogat

    Sigur, hai sa modelam toata societatea dupa exceptii, dupa deviatii, dupa defecte genetice si aberatii cromozomiale.

    Ce urmeaza? La cei cu tulburare bipolara, cu personalitati multiple, o sa le faceti mai multe buletine?

    Nu se stie clar si nici nu are importanta cum apare homosexualitatea, din punct de vedere al discutiei de fata. COMPORTAMENTUL CONTEAZA. NU CE ESTI, CI CE FACI.

    "Asa-mi vine" nu e un argument pentru o fiiinta superioara, cu constiinta, ratiune si cu o istorie in care putem vedea unde s-a ajuns cand viciul a luat locul ratiunii.
    • +2 (6 voturi)    
     succes in lupta cu plebea (Luni, 24 octombrie 2016, 15:13)

     un.robot [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     Postacii nu difera prea mult de restul oamenilor. Sunt multi si p..., vreau sa zic hipsteri cu frustrarile la vedere :)
    • -2 (6 voturi)    
     Egoismul invinge ratiunea (Luni, 24 octombrie 2016, 16:37)

     CetateanLogat [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     Ma intreb daca aveai aceeasi atitudine fata de drepturile hermfroditilor si in cazul in care te nasteai hermafrodit?!

     Dar daca ti s-ar naste un copil hermafrodit care ar dori sa aiba dreptul sa apartina unei categorii sexuale recunoscuta legal, cu care se identifica emotional: "cel de al treilea sex"?!

     Intrebarile sunt, evident, retorice.
  • -8 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 octombrie 2016, 10:25)

   [anonim] i-a raspuns lui muciflenduri

 • +2 (58 voturi)    
  căsătoriile antinatură (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:00)

  eucic [utilizator]

  Dezamăgit, poate mulți au înnebunit. Și geniile, sau, poate, mai ales ele, o iau razna.
  Omenirea a trăiește de mii de ani cu convingerea că o familie este formată din tată și mamă.
  Mama are fund și țâțe, suflet de femeie, voce de femeie...
  Cum poate un bărbat să fie mamă dacă nu are astea?
  Suntem în piesele lui I.L.Caragiale.
  Drepturile oamenilor în privința căsătoriei sun subsumate interesului omenirii de perpetuare a speciei.
  Căsătoriile homosexuale o ucid, specia.
  Nu numai, ucid și corup suflete normale.
  Dacă ești bolnav psihic, nu te poți căsătorii.
  Cu animalele nu te poți căsătorii.
  Cu rudele apropiate nu te poți căsătorii.
  În aceeași măsură un bărbat nu se poate căsători cu un bărbat și nici o femeie cu altă femeie.
  Aici nu este vorba de drepturile omului, acești oameni anormali, că nu sunt normali, au dreptul să facă sex între ei.
  Căsătoria este o instituție oficială reglementată de legiuitor.
  Astfel de căsătorii între homosexuali ar fi o catastrofă morală pentru noi și copii noștri, chiar pentru viitorul națiunii.
  Nu înțeleg ce interes au acești anormali să li se dea dreptul la a se căsători. Sunt convins că sunt doar fițe, ca la cei care sunt osedați de Iphone.
  Aceste persoane au toate drepturile din lume aici în România, pot încheia orice convenție civilă cu privire la bunurile comune, pot lăsa testament etc.
  Eu am o familie, 2 copii, cu iubita mea. Nu suntem căsătoriți de 20 de ani. Nu ne deranjază.
  Oamenii ăștia anormali, dacă sunt normali, ce vor, ce urmăresc? FIȚE!!!!
  • -1 (47 voturi)    
   bizoniada online (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:58)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui eucic

   Asadar faptul ca traiesti, de 20 de ani, in concubinaj cu 'iubita' nu e o 'catastrofa morala' pentru copii.
   Avand in vedere ca nici nu stii sa conjugi verbul 'a casatori', e amuzant ca ai opinii atat de vehemente vizavi de casatorie.
   "Mama are fund și țâțe, suflet de femeie, voce de femeie..." Asadar cele fara tate nu pot fi mame, nici n-ar trebui sa aiba dreptul sa se casatoreasca.
  • -7 (47 voturi)    
   Argumentare anapoda ! (Luni, 24 octombrie 2016, 0:25)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui eucic

   Homosexualitatea nu este anormala, pe ce va bazati cand afirmati asta ? Aceste persoane asa se nasc, cum puteti blama oamenii pentru acest lucru, cu ce e diferit de a blama persoanele de culoare sau femeile ?
   De ce casatoriile intre persoane de acelasi fel ar fi o catstrofa morala pentru copii si viitorul natiei ? Insirati lozinci goale de continut. Cum opresc homosexualii casatoriile intre barbati si femei ? Fac de paza la intrarea primarei ? Cum opresc homosexualii cuplurile sa faca copii ? Le bat in geam cu dojana cand acestia au relatii intime ? Cum ameninta homosexualii familia "traditionala" ?
   Voi nu aparati familia "traditionala", voi sunteti impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Dati exemple aberante cu casatoria cu animale sau intre rude, dar ce legatura au aceste lucruri cu homosexualii ?
   Homosexualii pot adopta copii sau pot concepe copii cu persoane de sex opus, ei nu sunt sterili. Barbatii sau femeile din casatorii intre persoane de acelasi sex pot concepe copii cu persoane de sex opus si ii pot creste in cadrul familiilor cu parteneri de acelasi sex, la fel cum un cuplu barbat-femeie in care un partener este steril poate avea copii cand unul dintre soti contribuie cu material genetic si apeleaza la o persoana din afara relatiei pentru a concepe.
   Insa daca reduceti famlia doar la perpetuare, inseamna ca familia “traditionala” in care unul sau ambii parteneri sunt sterili nu ar trebui considerata familie sau familia din casatoria intre persoane aflate dincolo de varsta biologica a reproducerii nu ar trebui considerate familie, iar familiile cu copii numerosi lasati sa moara de foame ar trebui date ca exemplu pozitiv, si-au facut datoria si au procreat. Familia inseamna mult mai mult decat a concepe copii, insa perpetuarea este posibila si in cazul familiilor de acelasi sex, deci nici asta nu e un argument impotriva.
   Iar sa reduci toata problema la fite arata limite serioase de intelegere a chestiunii in cauza...
   • +3 (21 voturi)    
    Gandesti pe dos (Luni, 24 octombrie 2016, 10:43)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    Oricum se naste cineva e normal? Malformatiile, bolile genetice etc toate sunt "normale"? Spune-le asta si femeilor cu copii cu sindrom Down. Si celor care ii avorteaza.

    "Fac de paza la intrarea primarei ?"

    Fac parade gay la primarie si in gradinite.
    Educa pe copii in ideologia ca e normal sa faci sex cu oricine iti vine. Copiii cresc confuzi cu privire la sexualitate si familie.
    Toata lumea e obligata sa renunte la cuvintele mama si tata, ca sa nu se simta homosexualii sau transsexualii "jigniti".
    Daca te cheama la o nunta sa le prestezi un serviciu, nu ai voie sa refuzi. Esti obligat sa participi. Altfel esti amendat cu sume uriase, falimentat, dat afara din serviciu si trimis la ore de "reeducare". Si exemplele pot continua. Asta e societatea "tolerantei" creata de gay si sustinatorii lor spalati la creier. Si tot intreaba "ce va deranjeaza ce facem noi in dormitor"?

    De ce sunt exemplele cu zoofilia si necrofilia aberante?? Daca ei asa s-au nascut, asa se excita si asta ii face fericiti? De ce vrei sa le interzici "drepturile"? SUNT EXACT ARGUMENTELE PRO GAY. Pai ce facem? Relativizam numai ce ne convine? Legalizam numai ce ne convine? Pe restul ii "discriminam"? De fapt voi MINTITI, cum ati facut-o intotdeauna. Dupa ce obtineti ce vreti, cereti mai mult. Nu va deranjeaza nici zoofilia, nici necrofilia, nici o alta perversiune. Sunteti bucurosi ca societatea si morala sunt subminate si voi puteti sa faceti ce vreti.

    "Insa daca reduceti famlia doar la perpetuare"

    Tu reduci familia doar la excitatia sexuala. Nimic altceva nu mai conteaza. Nici biologia, nici procreerea, nici societatea. Ti se pare ca asta e un argument "superior" celui cu procreerea?

    Iar copiii nu sunt plante in ghiveci, sa-i faci oricum si sa-i pui oriunde, ca doar ii uzi.

    Sunteti in stare sa calcati in picioare orice, familie, perpetuarea speciei, cresterea copiilor, societate, democratie, pentru ce? Pentru ca voi va exicitati altfel? Pentru o senzatie? Ca altceva nu produce relatia
    • -3 (11 voturi)    
     Gandesc normal ! (Luni, 24 octombrie 2016, 14:26)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     Homosexualitatea nu este o malformatie, nu este un defect genetic, nu este o alegere, nu poate fi determinata cultural sau social. Acesti oameni se nasc homosexuali asa cum altii se nasc heterosexuali. Exemplele tale nu au nici o legatura cu homosexualitatea.
     Nimeni nu face parade gay la primarii sau gradinite, terminati cu prostiile astea, oamenii cer aceleasi drepturi ca si ceilati membrii ai societatii. Terminatii cu aberatiile inventate cu reeducarea si falimentarea si concedierea.
     Daca casatoriile inte persoane de acelasi sex s-au legalizat si o persoana cu atributii refuza sa incheie casatoria, atunci asta e o incalcare a legii, nu o victimizare a "bietilor" oameni. La fel ati zice si daca un ofiter al starii civile ar refuza casatoriile intre o femeie alba si un barbat de culoare ?
     Exemplele cu zoofilia sunt aberante pt. ca acesta este considerata de catre psihiatrie un comportament patologic, pe cand homosexualitatea nu este, implica sexul intre 2 specii diferite, relatiile gay nu, nu exista acordul de vointa si discernamant, pe cand in relatiile gay exista, zoofilia nu este determinata genetic, nimeni nu se naste zoofil, pe cand homosexualii asa se nasc, nu devin.
     Sustii in mod eronat ca eu as reduce homosexualitatea doar la placere, lucru fals. Este nostim cum va incurcati in argumente contradictorii. Mai intai sustineti ca homosexualii vor casatorie si dreptul sa creasca copii, apoi ii acuzati ca vor doar placere :) Pai astea se cam exclud, daca ar vrea doar placere n-ar mai dori casatorie si copii. Argumentarea este confuza ! Sustineti ca ei vor sa calce in picioare familia, democratia etc apoi ii acuzatii ca vor familie drepturi etc, din nou confuzie si contradictii...
     Copiii din relatii homosexuale cresc normal la fel ca si copiii din relatiile "traditionale", exista deja studii care atesta asta.
     http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
     http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615
 • 0 (36 voturi)    
  Cool (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:09)

  cvi [utilizator]

  Felicitari pentru curajul de a va argumenta parerea.
 • +2 (32 voturi)    
  Prioritati (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:13)

  0110 [utilizator]

  Vrem sa vedem intai respectul pentru familie mentionand in constitutie clar ca este intre femeie si barbat asa cum este inteleasa de majoritatea romanilor.Apoi si numai apoi, vom putea vorbi cine stie si despre alte tipuri de oficializari si nu zic ca e imposibil ceva. Insa nimeni nu va accepta sa vorbim de conciliere atat timp cat nu va exista stabilit un respect prioritar pentru familia traditionala, cum zice parca si Ciolos.Asa ca dupa semnaturi si aviz ccr, facem referendumul, votam toti, se schimba constitutia. Apoi orice alt demers, gen parteneriate, sa urmeze acelasi traseu urmat de noi si prevazut de lege: semnaturi,aviz ccr, referendum, votam toti si poate trece daca stiti sa va purtati cu respect pentru anumite valori si sa convingeti cu respect oamenii nu sa-i faceti fanatici cu dispret. Altfel nu ajungem nicaieri. Incercati sa fortati in schimb cu aroganta si rezistenta va fi si mai mare. Situatia se va inrautati. Alegerea voastra.
  • -4 (30 voturi)    
   Firesc? (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:46)

   JoshuaTree [utilizator] i-a raspuns lui 0110

   Nu am nimic împotriva orientărilor sexuale ale celorlalți fie ele către același sex. Nu am nimic împotriva dreptului fiecăruia de a se căsători cu cine vrea . Dar de la a respecta dreptul fiecăruia și al considera firesc e mare distanță. Libertatea de a alege e OK și nu o contest dar in același timp nu o pot găsi firească. Dacă era firesc probabil ca ne reproduceam ca hidra sau asemanator. Așa ca da, respect alegerea fiecăruia dar nu o pot găsi fireasca. Dezamăgitor dl Cărtărescu , probabil cuvinte prost alese ?
  • -5 (27 voturi)    
   Referendumul nu poate restrange drepturi ! (Luni, 24 octombrie 2016, 0:36)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui 0110

   Faptul ca sunt multi care decid ceva nu inseamna ca au si dreptate. Multi l-au ales pe Iliescu. Multi poate vor sa decida maine sa deporteze diferite categori de cetateni sau sa limiteze drepturi si libertati prin referendum sau sa se decida sa nu se mai plateasca impozite. Nu numarul confera legitimitate, ci urmarile sociale, economice, politice. Raul e rau chiar daca il fac mai multi. Sau ajungem la vorba lui Adrian Severin care zice ca daca multi au o anumita conduita atunci aceea nu ar mai trebui considerata ilegala ?
   Nu puteti limita dreptul unor persoane de a se casatori si creste copii pe baza unor criterii de dicriminare. Ii condamnati pentru ca asa s-au nascut ?
   • +6 (28 voturi)    
    Nimeni nu se naste homosexual (Luni, 24 octombrie 2016, 2:27)

    Chaos & Collapse [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    Asta e o placa pusa frecvent de homosexuali: "Nu a fost alegerea mea. Nu eu am ales homosexualitatea, ci homosexualitatea m-a ales pe mine."

    De la Dr. Paul R. McHugh, arguably the most important American psychiatrist of the last half-century:

    Homosexualii NU „s-au născut așa”. Perceptia publică asupra orientarii sexuale „as an innate, biologically fixed property of human beings” nu se sprijină pe nici un fel de dovezi științifice.

    CITIȚI „Sexuality and Gender: Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences”, The New Atlantis, Number 50, Fall 2016

    http://www.thenewatlantis.com/publications/number-50-fall-2016

    Vedeti si un clip de prezentare a raportului:
    https://youtu.be/O9RE_VD1nf8
    • -6 (18 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 octombrie 2016, 10:19)

     [anonim] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

    • -3 (7 voturi)    
     Fals ! (Luni, 24 octombrie 2016, 18:31)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

     Stiinta nu se bazeaa pe pareri, ci pe dovezi, cu atat mai mult nu se bazeaza pe parerile unei singure persoane. Opiniile lui Paul R. McHugh sunt contrazise de majoritatea studiilor in domeniu. Homosexualii provin din familii heterosexuale si majoritatea copiilor crescuti in familiile homosexuale sunt heterosexuali, deci nu exista nici o influenta determinanta a orientarii sexuale a parintilor in privinta formarii identitatii sexuale a copiilor. Acesta este rezultatul unor cauze genetice si epigenetice. Nu exista dovezi ca ar fi o boala si nici nu exista dovezi ca ar fi tratabila.
     "Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences have any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation (Bell and Weinberg, 1978).
     It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by genetic factors (Mustanski et al, 2005) and/or the early uterine environment (Blanchard et al. 2006). Sexual orientation is therefore not a choice, though sexual behaviour clearly is.
     There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment. However, the experiences of discrimination in society and possible rejection by friends, families and others, such as employers, means that some LGB people experience a greater than expected prevalence of mental health and substance misuse problems (King et al, 2003; Gilman et al, 2001)." ( http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history).
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25172350?dopt=Abstract
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27515200
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19955753
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25399360
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26346727
   • +8 (24 voturi)    
    Nu restrange nimic. (Luni, 24 octombrie 2016, 2:46)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    TOATA LUMEA ARE DREPTUL DE A SE CASATORII, CU O PERSOANA DE SEX OPUS, pentru ca asta inseamna CASATORIA.

    NU SE FACE NICI O DISCRIMINARE. Nu te intreaba la starea civila "ce orientare ai".

    Scrie asta de 100 de ori pe tabla, ca sa nu mai tot repeti acelasi prostii.

    "Dreptul" pe care il vreti voi, nu il are nimeni, si anume dreptul de a strica o definitie care e baza societatii si a perpetuarii speciei de cand lumea, doar pentru ca voi va excitati in alt fel. Nu ma intereseaza, nici pe mine, nici pe stat, cum va exicitati voi si ce fantezii sexuale aveti. Pastrati-le pentru voi.

    Si oricum in CODUL CIVIL e precizat, clar ce e casatoria: e uniunea dintre un barbat si o femeie. Deci ce s-ar modifica prin referendum? Nimic.

    Nu ii / va condamna nimeni pentru cum v-ti nascut. Va condamna PENTRU COMPORTAMENT. Pentru ca indiferent cum te-ai nascut, ALEGI cum sa te comporti.
    • -3 (7 voturi)    
     Lozinci si intoleranta ! (Luni, 24 octombrie 2016, 18:33)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     Astea sunt lozinci ! N-ai adus nici un argument. Te bazezi pe premise false cum ca homosexualitatea ar fi o alegere, lucru infirmat de cerecetarea stiintifica.
     Afirmatiile tale sunt contradictorii si dau dovada de umor involuntar. Pe de o parte afirmi ca aceste ca aceste casatorii intre persoane de acelasi sex ar pune in pericol perpetuarea speciei, pe de alta parte agiti pericolul adoptiei sau cresterii propriilor copii de catre cuplurile homosexuale. Pare ca inca nu esti hotarat care e mai mare pericolul, sa nu faca copii sau sa faca :)
     "Nu ii / va condamna nimeni pentru cum v-ti nascut. Va condamna PENTRU COMPORTAMENT. Pentru ca indiferent cum te-ai nascut, ALEGI cum sa te comporti."
     Asta e mostra perfecta de ghiveci argumentativ si confuzie de idei. Deci tu condamni oamenii ca actioneaza in baza inclinatiilor lor naturale ?! Tu blamezi categorii intregi de persoane doar pentru ca-si exprima identitatea dobandita prin nastere si le ceri sa-si reprime comportamentul, desi acesta este expresia unor inclinatii inascute ?! WOW !!!
     In avantul tau idologic nu observi ca te-ai contrazis din nou, inainte sustineai ca homosexualitatea nu este inascuta, acum recunosti ca este inascuta, insa le ceri oamenilor sa-si cenzureze pornirile firesti !!!
     Asta are tot atata sens ca si cum cineva ar cere persoanelor heterosexale sa-si reprime atractia catre sexul opus.
 • +5 (35 voturi)    
  ... (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:19)

  cititoare [utilizator]

  Ce nu zice omul ca sa primeasca un Nobel.
 • +17 (51 voturi)    
  daca (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:21)

  Adran [utilizator]

  s-ar limita la casatoria civila poate. dar asa cum se vede foarte clar din propaganda lor mereu mincinoasa vor mereu mai mult. vor sa infieze copii (ce vina au ei ? ) , vor mame surogat ( sa profite de pe urma saraciei in care traiesc anumite femei) vor sa oblige bisericile sa le faca casatorii, vor sa indoctrineze copiii de la cele mai mici clase... aici e problema. Cartarescu e un ignorant... poate sa se uite la orice tara ca le-a dat un deget homosexualilor.
  • +17 (39 voturi)    
   Adevarat (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:49)

   BDlamunte [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Exact.. casatoriile LGBT tintesc mai sus decat simpla idee "vrem si noi drepturi". Au dreptul sa faca ce vor in casa lor... nu e bine? Vor sa dea cu piciorul in ideea de FAMILIE... desi au renuntat in mod clar la familia normala prin faptul ca au o relatie homosexuala, vor sa ne bage pe gat in mod complet NEDEMOCRATIC, prin lobby si presiune (gen acest articol mizer al lui Cartarescu), normalitatea LOR. Nu e corect.
   • -14 (30 voturi)    
    Ori e laie ori balaie ? (Luni, 24 octombrie 2016, 0:53)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui BDlamunte

    Homosexualii vor sa dea cu piciorul la ideea de FAMILIE ? Pai pana acum ziceati ca ei vor FAMILIE si trebuie opriti :)
    • 0 (6 voturi)    
     pe bune? (Luni, 24 octombrie 2016, 15:19)

     un.robot [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     esti prost sau chiar nu pricepi ce zice omu'?
     • -2 (8 voturi)    
      Explica tu, ca te vad mai inteligent ! (Luni, 24 octombrie 2016, 17:59)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui un.robot

      Eu nu sunt prost, ci sunt doar respectuos cu prostii. Va incurcati in argumente, ba ii acuzati ca vor familie, ba ii acuzati ca distrug familia, ba ii acuzati ca nu contribuie la procreere, ba ii acuzati ca vor copii. E amuzant sa vad cum va zbateti sa argumentati si sfarsiti prin a va anula propriile argumente. Asta cand nu sunteti prea ocupati sa ne amintiti de Soros, neo-marxism, oculta Occidentului impotriva sfintelor traditii intolerante etc, etc....
      • +2 (6 voturi)    
       Explicatii (Luni, 24 octombrie 2016, 20:11)

       BDlamunte [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

       Familia este mai mult decat doi oameni care locuiesc impreuna. Este o entitate care da mai departe viata prin procreere. Numai familia duce viata umana mai departe intr-un mod sanatos. Familia asigura nu doar producerea copiilor dar si cresterea si dezvoltarea lor. Sotul si sotia se casatoresc, fac promisiuni solemne unul fata de celalalt de dragul acestei FAMILII. Promisiunea solemna asigura stabilitatea de care un copil are atata nevoie (si nu numai copilul, si sotii se bucura de ea). Nu crezi? Poate esti de parere ca si la orfelinat e bine, daca un copil primeste acolo mancare si o educatie buna. Nu intelegi? Chiar crezi ca o casa de homosexuali (ca nu pot s-o numesc familie) poate fi buna pentru dezvoltarea normala a unui copil? Recapitulam: 1. ei nu pot avea copii biologici. 2. pot locui binemersi impreuna. 3. vor casatorie totusi, vor sa fie numiti familie. 4. ei familie nu pot fi niciodata, asa cum am descris-o eu mai sus. 5. vor sa modifice notiunea de familie asa cum am descris-o eu, ca sa aiba si ei acces la copiii altora pentru ca vor sa accelereze transmiterea valorilor lor (sau mai bine zis a lipsei de valori) la noua generatie. Intelegi? sunt doua feluri de familie. Una este cea normala, in care TOTI oamenii au aparut si au crescut. Cealalta 'familie' este o parodie dezgustatoare... nu mai conteaza nimic (suntem moderni... suntem lipsiti de prejudecati etc)... 2 barbati... 2 femei... urmeaza cuplurile in 3 si poate si un animal etc.
       • -1 (5 voturi)    
        Idei false ! (Luni, 24 octombrie 2016, 22:31)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui BDlamunte

        Din pacate pentru tine esti prizonierul unor idei false despre homosexualitate si influenta acesteia asupra dezvoltarii copiilor crescuti in astfel de relatii. Ai adus 2 argumente: argumentul lipsei perpetuarii in cazul familiilor de acelasi sex si influenta negativa asupra copiilor din aceste relatii. Primul argument este fals pentru ca homosexualii pot procrea, nu sunt sterili. Multi in trecut, dar si in prezent traiesc in familii formale cu parteneri de sex opus din cauza fricii de repercusiuni in cazul dezvaluirii a propriei identitati sexuale. EI AU COPII CU ACELE FEMEI. Chiar in relatiile intre persoanele de acelasi sex un partener poate apela la materialul genetic al unei persoane din afara relatiei pentru a procrea; este cazul lesbienelor care fie prin inseminare artificiala, fie prinntr-o relatie cu un barbat pot da nastere copiilor, crescuti apoi cu partenerul de acelasi sex.
        La fel si barbatii gay pot apela la o mama purtatoare pentru a da nastere propriilor copii. Daca legea ofera protectie si recunoaste copiii rezultati cu un partener din afara relatiei, in cazul cuplurilor heterosexuale in care un partener este steril, la fel trebuie sa acorde aceleasi drepturi in cazul casatoriei intre persoane de acelasi sex.
        In ultimii zeci de ani s-au acumulat o serie de dovezi din studiile stiintifice care au studiat cresterea si dezvoltarea copiilor in cuplurile homosexuale. Statistic cei mai multi copii sunt crescuti in cupluri de catre 2 femei. Nu s-a observat vreo influenta negativa asupra acestor copii, nu sunt abuzati fizic sau emotional, se dezvolta normal atat dpdv. fizic, cat si emotional. Preferintele sexuale nu se schimba, acesti copii raman heterosexuali. De fapt cei mai multi copii biologici ai homosexualilor sunt heterosexuali.
        http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
        http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615
        http://cola.unh.edu/sites/cola.unh.edu/files/student-journals/ShelbyChamberlin.pdf
        • +1 (5 voturi)    
         ok (Luni, 24 octombrie 2016, 23:38)

         BDlamunte [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

         Tot ce spui acolo inseamna distrugerea familiei. Uite de asta au iesit oamenii in strada. Tu dai exemplul perfect in legatura cu CE URMEAZA: inseminare in vitro cu material genetic. Relatie homosexuala + copil din 'casatorie' de convenienta. Mame purtatoare. Teoretic se poate lua setul haploid de 23 cromozomi de la doi barbati si se poate forma setul diploid. Daca renunti la ideea de reproducere naturala... orice e posibil, hai sa clonam si oamenii nu e o problema. PS: nu am spus ca homosexualii sunt sterili. esti absolut convins ca sunt idiot... ok, totusi mai putina condescendenta, din respect pentru tine macar. PPS: daca imi dai "studii"... abtine-te sa-mi dau din jurnale de studenti cu autor de Shelby Chamberlin (cine o fi) care la randu-i citeaza din Journal of Homosexuality. Iar metaanaliza din 2002 nu stiu pe ce e bazata. Eu nu vad decat un preview acolo.
         • -1 (5 voturi)    
          Completari (Marţi, 25 octombrie 2016, 0:04)

          pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui BDlamunte

          Intai ii acuzati pe homosexuali ca vor familie, apoi ii acuzati ca distrug familia. Hotariti-va ! In ce consta distrugerea familiei ? O meta-analiza este un studiu al studiilor. Cand se strang mai multe studii publicate si se doreste o concluzie generala din mai multe studii publicate in trecut se face o meta-analiza. Toate aceste studii arata ca nu exista consecinte negative ale cresteri copiilor in familii cu parteneri de acelasi sex, contrar opiniilor neinformate. Inseminarea in vitro ofera o speranta si cuplurilor heterosexuale care nu pot avea copii, le condamnati si pe acelea ? In plus de asta homosexualii pot avea relatii sexuale cu parteneri de sex opus in vederea procrearii si cresterii ulterior a acestor copii alaturi de partenerii lor de viata. Ei pot avea relatii sexuale cu parteneri de sex opus, insa nu sunt atrasi emotional. Uite aici studiile:
          http://www86.zippyshare.com/v/2tqk9UDn/file.html
          http://www86.zippyshare.com/v/ZvPNmnJo/file.html
          Studiul semnat Shelby Chamberlin este o recenzie a mai multor studii publicate in reviste de specialitate, ideile expuse sunt in acord cu concluziile majoritatii studiilor publicate in literatura de specialitate, nu vad care e problema.
          P.S. Nu te-am facut idiot, nu-mi atribui vorbe care nu-mi apartin.
          • +1 (5 voturi)    
           :) (Marţi, 25 octombrie 2016, 0:53)

           BDlamunte [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

           ce nu intelegi? distrug familia prin faptul ca pretind ca toata lumea sa considere 2 barbati sau 2 femei, o familie. tot nu e clar? acolo unde nu exista o diferenta specifica, se dilueaza genul proxim, devine absurd. PS: iti desenez???
           • 0 (4 voturi)    
            Nu desena, mai bine explica ! (Marţi, 25 octombrie 2016, 13:41)

            pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui BDlamunte

            Ce inseamna "se dilueaza genul proxim" ? Ce consecinte negative presupune acest lucru ? Pe cine afecteaza ? Incalca drepturi s libertati ? Care si ale cui ?
            E usor de aruncat cu lozinci, mai greu e cu argumentarea lor !
  • -7 (25 voturi)    
   Saracul Cartaescu ! (Luni, 24 octombrie 2016, 0:51)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Cartarescu e un ignorant, tu insa esti un mare vizionar :) Pacat insa ca inventezi lucruri ca sa-ti justifici pozitia. Nimeni nu cere casatorii religioase, nimeni nu cere drept de a indoctrina copiii. Acesti oameni au dreptul de a intemeia o familie si de a creste copii la fel ca si alti membrii ai societatii. Studiile psihilogice care privesc copiii crescuti in familii cu parteneri de acelasi sex arata ca acestia se dezvolta normal, nu sunt abuzati si nu devin homosexuali.
   Pacat ca nu vedeti ironia situatiei, homosexualii provin din familii "traditionale" formate dintr-un barbat si o femeie ! Contrar opiniei unora ei nu au fost creati de Soros in laborator ca sa ne invadeze sfanta noastra glie ortodoxa !
   Cum de homosexualii provin din familii "traditionale" ? Cum de perioada indelungata de influenta "normala" a unei mame si a unui tata nu si-a lasat amprenta asupra identitatii lor sexuale ?
   Simplu, ei nu devi homosexuali, ei se nasc astfel si voi doriti sa le negati drepturi din cauza asta.
   • 0 (12 voturi)    
    Iar minti (Luni, 24 octombrie 2016, 12:15)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    In Suedia parlamentul a votat o lege care obliga biserica sa cunune religios cuplurile gay. La fel in Danemarca. In SUA preotii si pastorii sunt amenintati cu inchisoare si cu amenzi mari, daca nu oficiaza casatorii gay. In armata SUA capelanii sunt fortati sa oficieze casatorii gay.

    Propaganda gay intotdeauna minte cu privire la adevaratele intentii si pretentii.

    Probabil ca tu consideri si ca hotii, criminalii, violatorii ai caror parinti n-au fost hoti, criminali si violatori, s-au nascut asa. Oricine ar putea sa spuna ca asa s-a nascut si ca asa ii vine lui sa faca.

    Nu are importanta cum te nasti. Are importanta CE FACI. Asta e judecat.
    • -1 (9 voturi)    
     Eu nu mint, dar tu ? (Luni, 24 octombrie 2016, 16:45)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     "In Suedia parlamentul a votat o lege care obliga biserica sa cunune religios cuplurile gay....Propaganda gay intotdeauna minte cu privire la adevaratele intentii si pretentii."

     Pai hai sa vedem cine minte:
     "The Synod of the Lutheran Church of Sweden has come down in favour of church weddings for homosexuals in a vote held on Thursday morning." ( https://www.thelocal.se/20091022/22810 )

     ""Sweden was one of the first countries to give gay couples legal "partnership" rights, in the mid-1990s, and allowed them to adopt children from 2002.
     The new law lets homosexuals wed in either a civil or religious ceremony, though individual churches can opt out.
     The Lutheran Church, the largest church in Sweden, has offered to bless gay partnerships since January 2007, but has still not given formal backing to the term "marriage", and will allow individual pastors to refuse to carry out gay weddings" ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7978495.stm )
     • +1 (3 voturi)    
      Ba minti (Miercuri, 26 octombrie 2016, 20:17)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

      Ai spus mai sus ca " Nimeni nu cere casatorii religioase, nimeni nu cere drept de a indoctrina copiii. "

      Ti-am aratat ca urmatorul pas in tarile in care s-au aprobat casatoriile gay, sunt casatoriile religioase. Prin presiuni, prin propaganda, si unde nu merge asa, prin forta.
      Iar indoctrinarea copiilor se face, in aceleasi tari, in gradinite si scoli, de cele mai multe ori sub masca "educatiei sexuale". Sunt sexualizati de la o varsta frageda si invatati ca pot sa fie atrasi sexual si sa faca sex cu oricine, indiferent de sex, varsta etc.
 • -8 (32 voturi)    
  ulta pe (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:45)

  T-Ora [utilizator]

  Din pacate prostimea nu-l asculta pe Mircea Cartarescu ci se uita in gura lui Iuga, un pastor oarecare de care n-a auzit nimeni pana acum si ale carui realizari sunt invers proportionale cu tupeul si lipsa de consideratie cu care i s-a adresat presedintelui.
  Asta e societatea romaneasca multilateral dezvoltata, votanta de plagiatori si alte personaje corupte!
 • -5 (31 voturi)    
  intradevar, gandesti mult (Duminică, 23 octombrie 2016, 23:57)

  NWalker [utilizator]

  mai bine sa lasam copiii nevinovati in orfelinate iar la 18-20 de ani deja aruncati in strada fara viitor si populand canalele decat sa le oferi educatie si afectiunea a 2 tati sau 2 mame - e mai bine sa fie cate 10-15 la o educatoare care castiga 15mio pe luna si, pe buna dreptate nu poate si nu vrea sa se implice. iar mai departe, intradevar, daca femeile astea sarace nu vor fi exploatate de capcaunii gay sigur vor deveni automat mai bogate.
  • +4 (28 voturi)    
   Esti bolnav... (Luni, 24 octombrie 2016, 0:13)

   Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui NWalker

   ...doi tati, doua mama, un cosmar pt. copilul ala...Asta e normalitatea la care se refera dl. Cartarescu???
   • -6 (22 voturi)    
    Ignoranta naste monstri ! (Luni, 24 octombrie 2016, 2:06)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

    Si de ce e un cosmar ? Simpla enuntare a unor idei nu le face si adevarate ! Exista numeroase studii care arata ca acesti copii crescuti in familii formate din parteneri de acelsi sex se dezvolta absolut normal, la fel ca si copiii proveniti din familiile "traditionale". Vezi aici http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
    " Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done."
    Uite si o meta-analiza a mai multor studii http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615
    " Results confirm previous studies in this current body of literature, suggesting that children raised by same-sex parents fare equally well to children raised by heterosexual parents."
    Poti citi si aici https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting
    E ingrozitor cata ignoranta exista si cata descriminare bazata pe aceasta ignoranta !
    • +1 (21 voturi)    
     Mestere (Luni, 24 octombrie 2016, 4:33)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     Tu ai copii sau esti homosexual si iti doresti sa infiezi? Spune-o p-aia dreapta si lasa vrajeala. Si mai usor cu citatele de pe goagal ca o sa fi acuzat de plagiat.
     • -2 (8 voturi)    
      Lamuriri.. (Luni, 24 octombrie 2016, 16:58)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

      Ha..ha..ha..ai uitat sa o zici pe aia cu Soros :) Zero argumente si o logica absurda. Voi credeti ca toti cei care sustin drepturile minoritatilor sexuale sunt homosexuali ? Nu sunt daca asta e marea ta preocupare. Insa daca as sustine drepturile femeilor asta m-ar face automat femeie ? Impecabila logica...:)
      Ce am citat nu e "goagal", ci sunt studii stiintifice publicte in jurnale peer review. Toate acestea arata ca acesti copii crescuti in cuplurile homosexuale se dezvolta normal, la fel ca si cei din cuplurile heterosexuale si nu devin homosexuali, ci raman heterosexuali. Unde sunt dovezile ca acesti copii ar fi abuzati sau s-ar dezvolta anormal ? La cate opinii spuse apasat si cu o mare convingere m-as fi asteptat ca apostolii familiei "traditionale" sa ne prezinte un munte de dovezi pana acum, insa nu avem decat propriile lor prejudecati si naluciri pe care le i-au drept realitati. Uite aici o recenzie a mai multor studii legate de efectele cresterii copiilor in cuplurile cu parinti de acelasi sex: http://cola.unh.edu/sites/cola.unh.edu/files/student-journals/ShelbyChamberlin.pdf
      Nu au fost identificate efecte negative asupra copiilor. Unde sunt dovezile voastre ?
    • +4 (14 voturi)    
     lobby-ul e mare rau (Luni, 24 octombrie 2016, 9:13)

     Adran [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     studii deastea comandata gasesti pe toate drumurile. America face orice sa-si indoctrineze cetatenii. Tot asa au scos si homosexualitatea din compendiu de psihiatrie. Uitat-te la seriale de pe torente si indoctrinarea ta e garantata, soldatel, coada de topor, spalat la creier de americani
     • -1 (5 voturi)    
      Ignoranta e mare rau ! (Luni, 24 octombrie 2016, 21:55)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Adran

      Lobby...Soros...oculta mondiala...neomarxismul....progresismul....Vestul decadent.....Lozinci de doi bani ! Daca vreti sa fiti credibili ar trebui sa iesiti din zona teoriilor conspiratiei si a comploturilor mondiale, altfel nu va ia nimeni in serios, de asta va acuza lumea ca sunteti ignoranti.
      Ce dovezi ai tu ca aceste studii sunt comandate ? Prezinta-ne dovezile, altfel inseamna ca faci acuzatii mincinoase. Daca nu-ti plac concluziile inseamna ca sunt comandate ? Dar daca spuneau invers atunci erau bune, nu ? Aceste studii respecta rigoarea stiintifica, sunt obiective, sunt publicate in jurnale de specialitate, sunt supuse procesului critic de peer review, care verifica respectarea cerintelor si normelor stiintifice. De asemenea autorii sunt obligati sa-si dezvaluie posibilele conflicte de interese.
      Homosexualitatea a fost scoasa din categoria tulburarilor psihiatrice pentru ca nu s-a dovedit a fi o boala si nici nu s-a reusit tratarea acesteia prin diverse terapii, in unele cazuri ajungandu-se chiar la efecte negative in urma acestor incercari. Citeste aici:
      http://www.apa.org/about/policy/sexual-orientation.aspx
      http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history

      “The College wishes to clarify that homosexuality is not a psychiatric disorder. In 1973 the American Psychiatric Association (APA) concluded there was no scientific evidence that homosexuality was a disorder and removed it from its diagnostic glossary of mental disorders. The International Classification of Diseases of the World Health Organization followed suit in 1992.” ( http://www.rcpsych.ac.uk/pdf/PS02_2014.pdf )
    • +1 (11 voturi)    
     ignoranta naste monstri (Luni, 24 octombrie 2016, 12:09)

     mihaiionescu2 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     Da,ignoranta naste monstri !Ignorati stressul la care va fi supus copilul crescut de doi barbati. Nu credeti?E simplu: luati copilul de o mana si duceti-l la scoala, impreuna cu ... partenerul.La plecare sarutati-va in curtea scolii,ca nu cumva sa fie vre-un dubiu.“Dragilor”,va spun ca am avut un copil in scoala.Un copil adoptat.Ce a patit numai din aceasta cauza,a faptului ca nu are parinti naturali,e greu de povestit.Iar referirile la “societatile civilizate” sunt pentru cei care nu au capacitatea sa vada realitatea. Uitati-va la “incidentele” din scolile lor generate (inca!) de culoarea pielii(nu uitati ca unii dintre bunicii lor au fost foarte ...“toleranti”,nu numai fata de piele, ci si fata de anumite ADN-uri) sau de faptul ca locuiesc intr-o zona unde-i alta gashca.Bref,un copil care este diferit sufera proportional cu cat societatea care-l inconjoara apreciaza amplitudinea diferentei.Romania este cladita pe fundament crestin-ortodox si deviantele majore sunt sanctionate social.La fel si in alte tari crestine,indiferent de numarul de articole “corecte politic”.Realitatea este alta decat cea zugravita prin presa sau de cate unii care vazand fundul elefantului au impresia ca asa arata un elefant pe de-a-ntregul
     • -2 (8 voturi)    
      Intoleranta naste suferinta ! (Luni, 24 octombrie 2016, 17:21)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui mihaiionescu2

      Nu exista dovezi in sensul afectarii negative a copiilor crescuti in familiile cu parinti de acelasi sex, din cauza orientarii sexuale a parintilor. Exista insa dovezi in legatura cu suferinta emotionala a copiilor unor astfel de cupluri, suferinta cauzata de intoleranta celor din jur. Vedeti aici:
      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract
      http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615
      http://cola.unh.edu/sites/cola.unh.edu/files/student-journals/ShelbyChamberlin.pdf
      • 0 (4 voturi)    
       logica, bat-o vina! (Marţi, 25 octombrie 2016, 8:57)

       mihaiionescu2 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

       Grea si logica asta. Pai,daca duci copilul intr-un mediu ostil/intolerant,asta nu se cheama ignoranta?Ca sa nu mai spunem ca hotararea de a “avea un copil” tine,in acest caz,doar de sentimentele cuplului,nicidecum de dorinta de a-i face viata fericita. In ce priveste [in]toleranta: homosexualii reclama dreptul de a trai intr-un anume fel,fara a fi stigmatizati/contestati.Vor ca nimeni sa nu le conteste ceea ce cred,inclusiv modul lor specific de viata.Dar si crestinii au dreptul de a trai crestineste,nu ?Spuneti ca ei sunt intoleranti?Serios?Pe baza caror dovezi?Ati vazut/auzit/citit vreo comunitate religioasa din Romania atacata de crestini?Vrei sa-ti faci un cult al falusului? Fa-ti-l ! Dar la tine in gradina,pentru ca si crestinii au dreptul de a trai crestineste. Crestinii au dreptul sa-si educe copii in spiritul aceste credinte.Nu este normal,de exemplu,sa li se spuna acestor copii ca credinta lor este gresita.Iar in ce priveste lipsa dovezilor privind efectele negative ale famililor monosexuale: poate ca este adevarat ca nu sunt dovezi,dar lipsa dovezilor nu inseamna lipsa efectului (a se vedea evolutia in timp a lipsei dovezilor in ceeea ce priveste agentii carcinogeni).Important este insa altceva, anume ca familia monosexuala este o schimbare radicala in viata societatii.Iar istoria a aratat ca toate comunitatile “diferite” din punct de vedere sexual au terminat-o prost sau foarte prost.Fara nici macar o singura exceptie.Singurele comunitati care au rezistat au fost acelea care s-au dedicat spiritului.Pina la urma aici ajungem.Stim care este scopul uniunii dintre femeie si barbat.Rezultatul este unul social,comunitar.Uniunea dintre doi barbati sau doua femei duce la un rezultat care nu depaseste limitele propriei uniuni.De aceea nici nu rezista in timp(a se vedea studiile privind longevitatea cuplurilor homosexuale!).
       • -1 (5 voturi)    
        Logica este stramba ! (Marţi, 25 octombrie 2016, 14:16)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui mihaiionescu2

        Faceti cateva presupuneri false. E absurd si lipsit de dovezi sa spuneti ca parintii din cuplurile de acelasi sex nu doresc fericirea copiilor lor. Sunt parintii responsabili de actiunea intoleranta a altora ? Logica este anapoda. Conform aceste logici strambe un copil al unei familii crestine care ar fi supus intolerantei din cauza religiei parintilor lui, tot parintii ar fi de vina ? Nu cei din jur care promoveaza intoleranta ? Ce lucruri ingrozitoare presupune “argumentul” d-voastra. Deci nu cei care promoveaza intoleranta impotriva acestor copii sunt vinovati, ci chiar parintii ca i-au adus pe lume !
        Copiii cuplurilor homosexuale sufera din cauza intolerantei celor din jur, nu din cauza actiunii parintilor. Cum puteti sa acuzati parintii pentru asa ceva ? Logica d-voastra este stramba si invinovateste victima, fiind toleranta cu cei care fac rau !
        Eu nu am invinovatit crestinii, familiile crestne sau copiii acestora pentru credinta lor. Cred ca ma confundati cu altcineva. Argumentul meu este ca cei care se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex nu au argumente si resping nejustificat aceste casatorii, din cauza ignorantei sau a ideologiei. Asta duce la intoleranta. Respingerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex afecteaza drepturile acestora, insa recunoasterea lor nu afecteaza drepturile familiilor “traditionale”.
        Gresiti cand spuneti ca nu exista dovezi cu privire la efectele cresterii copiilor de catre cuplurile de acelasi sex. Exista si sunt studii publicate. Acestea au scos in evidenta ca nu exista abuzuri asupra copiilor, acestia se dezvolta normal dpdv emotional si orientarea lor sexuala nu se schimba, ei raman heterosexuali. De fapt majoritatea copiilor biologici ai homosexualilor sunt heterosexuali. Iata cateva studii:
        http://www86.zippyshare.com/v/2tqk9UDn/file.html
        http://www86.zippyshare.com/v/ZvPNmnJo/file.html
        http://cola.unh.edu/sites/cola.unh.edu/files/student-journals/ShelbyChamberlin.pdf
        • +1 (3 voturi)    
         poate cititi mai cu atentie (Marţi, 25 octombrie 2016, 15:29)

         mihaiionescu2 [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

         Sa va explic mai simplu, pe un exemplu mai la indemina: parintele care isi lasa copilul nesupravegheat in fata unui pericol real, cum ar noaptea in fata blocului, este declarat iresponsabil in multe dintre culturile lumii, deoarece parintele isi expune copilul la un risc pe care l-ar putea evita. In acest caz nu are relevanta vinovatia agresorului copilului, ci faptul ca un parintele diligent ar fi putut evita situatia in cauza. Mutatis mutandis comportamentul dumneavoastra intr-un mediu despre care stiti ca ESTE intolerant este inaceptabil din punctul de vedere al drepturilor copilului. Practic siliti copilul sa suporte consecintele faptelor dumneavoastra. Este riscul dumneavoastra daca alegeti sa va sarutati partenerul intr-o zona sociala care va dezaproba comportamentul. Dar nu transferati acest risc copilului, motivand ca acea comunitate este de vina. Nu am pretentia sa intelegeti logic. Am vazut {mult prea} multi parinti care declara ca ar sari in foc pentru copilul lor, dar fumeaza la mai putin de un metru de ei, ba chiar si in casa. Asa ca despre traume psihice, ce sa mai vorbim ...
         • -1 (3 voturi)    
          Spuneti lucruri ingrozitoare ! (Marţi, 25 octombrie 2016, 16:32)

          pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui mihaiionescu2

          Cred ca nu realizati ce gafa monumentala ati facut ! Confuzia morala este ingrozitoare in cazul d-voastra, ati ajuns sa blamati victimele. Tocmai i-ati asimilat pe cei care se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex si a posibilitatii acestora de a creste copii, cu agresorii copiilor din fata blocului ! Ce sa zic, onoranta alaturare ! Blamarea victimelor este un lucru josnic ! Dupa logica asta aberanta fam. Bodnariu este vinovata ca si-a dus copiii intr-o tara in care stia ca-i pot fi luati la cea mai mica abatere. Sau toti parintii ai caror copii au murit prin spitalele din Romania sunt vinovati de moartea lor, pentru ca stiau de conditiile precare si nu i-au dus in alta tara. Sau toti evreii din Germania nazista sunt vinovati de propria moarte pentru ca stiau ca regimul nazist le poate face rau si nu au parasit tara. Si exemplele aberante pot continua....
          Confuzia de valori din mintea d-voastra este socanta ! Deci nu cei care promoveaza intoleranta sunt vinovati, ci cei care care sunt victimele lor ! Macar recunoasteti ca homosexualii sufera din cauza intolerantei celor din jurul lor, insa ii faceti tot pe ei vinovati ! Sincer, d-voastra nu aduceti argumente rationale in aceasta dezbatere, doar incercati sa va justificati propria intoleranta blamand victimele ! Pai in acest mod niciodata nu poate fi acordat vreun drept acestor familii de catre cei intoleranti pentru ca se vor folosi de propria lor intoleranta impotriva copiilor, arucand apoi vina apoi pe parinti.
          Solutia este educarea oamenilor in spiritul tolerantei si nu refuzul drepturilor unor oameni din cauza atitudinii intolerante.
  • 0 (12 voturi)    
   sa alegem intre doua rele (Luni, 24 octombrie 2016, 9:10)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui NWalker

   sau ce sugereaza argumentele tale slabe si expirate ?
   NU, mai bine ar ajuta statul familiile normale formate din mama si tata sa-si creasca copiii in conditii decente ca sa nu mai ajunga in orfelinate. Insa statul corupt fura tot ce prinde in loc sa aiba grija de prioritati. De asta avem noi nevoie de homosexuali, sa ne salveze copiii din orfelinate.... vai, vai...
   • +2 (2 voturi)    
    Sunt o gramada de cupluri normale... (Marţi, 25 octombrie 2016, 13:13)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    ...care vor sa adopte dar trebuie sa astepte ani de zile, din cauza procedurilor necesare.
 • -3 (29 voturi)    
  Prin atitudinea asta intoleranta nu reusiti decat (Luni, 24 octombrie 2016, 0:11)

  Susufler0 [utilizator]

  sa atrageti oameni de partea cauzei lor !

  PS. De altfel imbacseala ideologica si religioasa intotdeauna a condus catre asa ceva !
  • 0 (12 voturi)    
   si prin cauza lor (Luni, 24 octombrie 2016, 10:48)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   te referi la cauza voastra. nu?
   • 0 (10 voturi)    
    N-as putea spune ca a devenit si cauza mea, (Luni, 24 octombrie 2016, 12:14)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    ci doar ca am inceput sa le citesc mai cu atentie argumentele ! Asta din cauza faptului ca in tabara voastra exista o gloata care spune ca "asa trebuie sa fie" si prea putini care incearca sa si argumenteze de ce trebuie sa fie asa !

    PS. Cum ar putea fi cineva de partea unora care il fac "fatalau" pe Mircea Cartarescu ?
    • +1 (7 voturi)    
     nu exista (Luni, 24 octombrie 2016, 13:14)

     Adran [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     oameni perfecti si nici generalizari adevarate.
     nu e vorba de ce parte esti, pentru ca nici eu nu sunt de acord cu metodele si argumentele unora.
     Problema e ca nu se doresc solutii, se doreste totalitarism (si de asta trebuie sa-ti dai seama). Pentru ca daca s-ar dori solutii s-ar putea separa anumite teritorii.... in Romania cine doreste sa fie ortodox , traditionalist, etc, cati sunt ? 60%? ok... sa ne dea 60% din tara sa locuim acolo, cu ce constitutie ne dorim , s.a.m.d
     Statul care doreste homsexuali si sa-i lase pe copii sa-si aleaga "genul" de la 4 ani si sa le spuna de la 5-6 ani grafic si detaliat cum e cu sexul ? ok.. cati sunt ? 10%.. sa le dea 10% din tara sa se guverneze ei acolo ?
    • +1 (7 voturi)    
     Ai citit cu asa o mare atentie incat... (Luni, 24 octombrie 2016, 15:23)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     ...ai atatea comentarii, dar macar un singur argument.
 • -3 (25 voturi)    
  Lesbiene! (Luni, 24 octombrie 2016, 0:15)

  Chiar Eu [utilizator]

  Cred ca realizati ca homosexuali inseamna si lesbiene. Ori ele nu au nevoie de nicio infiere sau mama surogat. Pot sa faca copii singure!
  • 0 (10 voturi)    
   wow (Luni, 24 octombrie 2016, 8:49)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

   da, pot? cum? s-a descoperit ceva nou si n-am aflat ?
   • 0 (6 voturi)    
    se numeste pw_a (Luni, 24 octombrie 2016, 12:16)

    natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    .
 • +6 (26 voturi)    
  Truplu (Luni, 24 octombrie 2016, 0:27)

  Setalcott [utilizator]

  Bine, domnule scriitor, e opinia dumneavoastra, o respect, desi eu am o alta. Dar daca trei persoane gay sau ne-gay vor sa se casatoreasca, sa inteleg ca e firesc sa aiba si ei acest drept in calitatea lor de cetateni?
  • 0 (18 voturi)    
   De ce inventati exemple care ies din sfera (Luni, 24 octombrie 2016, 1:51)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   dezbaterii de fata ? Asta-i argumentul dvs. forte ?
   • +3 (17 voturi)    
    Ce e casatoria? Asta e dezbaterea (Luni, 24 octombrie 2016, 3:48)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Pai uite de-un par egzamplu, Elton John, alt artist, saracul, s-a casatorit si el, ca asa e la moda acum, tot homosexualul cu sot si coipil, iar acum presa vrea sa-l dea in vileag in fata copilului si sa-l persecute ca monotonia vietii de cuplu incorsetate l-a impins la tot felul de escapade in triunghiuri amoroase. N-ar fi mai bine sa avem si noi o institutie care sa nu stigmatizeze nevoile firesti ale unui biet barbat? Sau Dan Savage, alt activist care vrea sa invete cuplurile heterosexuale virtutile monogamishului.
    Doar nu vrei sa fii bigot si sa stai in calea fericirii unor suflete sensibile de artisti.

    http://thefederalist.com/2016/06/10/elton-john-inflates-the-big-gay-marriage-lie/

    http://www.nytimes.com/2011/07/03/magazine/infidelity-will-keep-us-together.html?_r=0
 • -8 (26 voturi)    
  E dezastru in alte tari, e Apocalipsa ! (Luni, 24 octombrie 2016, 0:56)

  pro_bono [utilizator]

  Da, e mare dezastru pe afara, de aia pleaca romanii cu milioanele din tara, de rau ce e pe afara :)
  • -1 (5 voturi)    
   discriminare (Luni, 24 octombrie 2016, 15:21)

   un.robot [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

   se pare ca mama natura n-a avut mila de tine :)
   • 0 (4 voturi)    
    Ghinion ! (Luni, 24 octombrie 2016, 18:04)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui un.robot

    Da, probabil, m-a facut prea tolerant cu intolerantii !
 • +1 (27 voturi)    
  PATOLOGIA AGRESIVA (Luni, 24 octombrie 2016, 1:50)

  antioculti [utilizator]

  Ca medic,pot demonstra ca homosexualitatea este PATOLOGICA,prin realitatea anatomo-fiziologica, evidenta si pt nespecualisti,ca rectul este natural dotat pt gazduirea materiilor fecale,NU a penisului in vederea efectuarii unui act sexual. Asa este NATURAL.
  Adica NORMAL.
  Practicarea SEXUALITATII PATOLOGICE (lgbt) nu a fost niciodata vreo "orientare sexuala",cum se MINTE oficial,ci orientare RELIGIOASA PAGANA, adoptata de societati secrete inca din Antichitate, perpetuata secret iar acum extinsa in proportii de masa si exhibata public pt prozelitism.
  Cei care o practica si o promoveaza sunt membri de societati secrete,cum e si Cartarescu,din "datorie" oculta si cu speranta de a fi recompensat international (Nobel),dar si pt ca,la paganii oculti, practicarea lgbt te "zeifica" automat,devii "zeu" asa cum se intimpla in Antichitate,adica un "intelectual" privilegiat cu super-drepturi. Asemenea specimene de "intelectuali" oculti ar fi in stare de ORICE, inclusiv PATOLOGIC, pt a se privielegia si "nemuri",fara sa le pese de NORMALITATEA BIOLOGICA si SOCIALA.
  E un moment JALNIC si SINUCIGAS MORAL pt scriitorul Cartarescu.
  • +4 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 octombrie 2016, 10:22)

   [anonim] i-a raspuns lui antioculti

  • +2 (10 voturi)    
   dottore (Luni, 24 octombrie 2016, 11:54)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui antioculti

   Pai de ce nu demonstrezi doftore, in mod cert s-ar gasi si un Nobel pentru tine, iar homosexualii s-ar bucura sa afle ca totul e o alegere proasta pe care au facut-o, in numele unei religii pagane.
  • -1 (5 voturi)    
   Oculta si Soros... (Luni, 24 octombrie 2016, 21:46)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui antioculti

   Asa e, homosexualii si cei care-i sustin fac parte dintr-o organizatie oculta planetara si intergalactica, care isi are radacinile in Antichitate fiind creata de o rasa extraterestra de Reptilieni ( Soros e reptilian de gradul 4 ). I-ai dat in vileag !!!
   Acum calmeaza-te, aseaza-te usurel pe fotoliu si inghite bombonica aia albastra pe care ti-a dat-o nenea in halat alb. Nu, nu-ti face probleme, nu-ti face rau, o sa-ti deschida mintea sa vezi mai bine lucraturile satanice ale acestor banditi malefici.
 • +5 (21 voturi)    
  Consecintele unor astfel de manevre... (Luni, 24 octombrie 2016, 2:39)

  Chaos & Collapse [utilizator]

  ... nu se vad imediat, ci peste decenii. Astfel de atacuri nu vizeaza indivizii izolati, ci generatii, popoare si civilizatii intregi.

  Un articol foarte interesant despre prabusirea Imperiului Persan (the Sassanid empire):

  The Dawn of Decadence
  by Scott Locklin

  http://takimag.com/article/the_dawn_of_decadence

  Asemanarea cu decaderea civilizatiei Occidentale si cu experimentele tot mai aberante pe care le vedem de 70 de ani in Occident e socanta.
  • 0 (12 voturi)    
   mda (Luni, 24 octombrie 2016, 11:42)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

   Zi-le asta milioanelor de romani care au plecat in vestul decadent. Aparent tampitii nu au aflat inca ca aici e miezul.
   • 0 (4 voturi)    
    E foarte misto in vest... (Marţi, 25 octombrie 2016, 12:58)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    ..de un an a aparut in Suedia o clinica pentru barbatii victime ale violurilor.

    Cam 1 din 4 femei e violata in Suedia. A fost supranumita capitala vestica a violurilor. In lume numai Lesotho o depaseste. Nici in Norvegia nu e mult mai bine. Ia-l pe pro_anus de mana si emigrati acolo, ca voua ori va place ori nu va deranjeaza sa fiti violati daca aveti un nivel de trai bun.
  • 0 (4 voturi)    
   Homosexualii si Imperiul Persan... (Luni, 24 octombrie 2016, 22:01)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Chaos & Collapse

   Concluzie: homosexualii au prabusit Imperiul Persan !
 • -2 (20 voturi)    
  Sfirsitul nu este departe (Luni, 24 octombrie 2016, 5:31)

  preamicpentruunrazboiasademare [utilizator]

  Oameni buni,
  Problema aici este mult mai ampla si nu ne dam seama ca incet dar sigur ne autodistrugem. Nu conteaza ce parere au Cartarescu sau Ciolos sau Iohannis despre fenomenul LGBT, despre gay si lesbiene.Sint sigur ca sint multi care nu vor fi de acord cu mine dar vreau sa-mi spun si eu parerea.Fie ca vrem sau ca nu vrem exista un Dumnezeu, unul singur si El este cel care a intemeiat lumea in care traim.Si atunci cind Dumnezeu a facut pamintul primii oameni care au trait aici au fost Adam si Eva.Nu Adam1 si Adam2 si nici Eva1 si Eva2.De-a lungul a mai bine de 6 milenii de existenta societatea umana s-a bazat pe mai multe valori traditionale care au sustinut-o pina in zilele noastre.Si dintre acestea poate cele mai importante au fost Dumnezeu, familia si scoala.Familia asa cum a lasat-o Dumnezeu a fost dintotdeauna uniunea sacra dintre un barbat si o femeie pina in anii 60 cind a inceput revolutia sexuala, apoi anii 80 cind LGBT incepe sa se infiinteze si sfirsind cu anii 90 cind devine o realitate.Oamenii au innebunit si nu-si dau seama ca acceptind astfel de aberatii ca fiind legale societatea va cadea intr-un haos total in care nu vom mai sti ce este bine si ce este rau.De-a lungul istoriei omenirea a mai trecut printr-o perioada asemanatoare si stim cu totii despre cele 2 orase Sodoma si Gomora unde desfriul era la mare cinste.Dumnezeu le-a ras de pe fata pamintului.Istoria este pe cale sa se repete si oameni buni sa nu uitati ca va veni o zi(ultima) care nu este departe si in care vom fi judecati cu totii pentru faptele noastre.Si nu de DNA ci de DUMNEZEU insusi. EL sa aiba mila de noi toti.
  • 0 (4 voturi)    
   ca tot te vad documentat (Luni, 24 octombrie 2016, 12:27)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui preamicpentruunrazboiasademare

   Uiti de Neandertalieni di Denisovani - au fost contemporani cu Sapiens, si nu mai exista
   Sau poate ei locuiau in Sodoma si Gomora :)))

   "Analysis of the mitochondrial DNA (mtDNA) of the finger bone showed it to be genetically distinct from the mtDNAs of Neanderthals and modern humans"
   • 0 (6 voturi)    
    Hm (Luni, 24 octombrie 2016, 15:58)

    munuc [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Eu as tine cont totusi de avertismentele stramosilor:
    Leviticul, Cap.18
    25. Că s-a întinat pământul şi am privit la nelegiuirile lor şi a lepădat pământul pe cei ce trăiau pe el.
    26. Iar voi să păziţi toate poruncile Mele şi toate legile Mele şi să nu faceţi toate ticăloşiile acestea, nici băştinaşul, nici străinul care trăieşte între ţoi.
    27. Că toate urâciunile acestea le-au făcut oamenii pământului acestuia care e înaintea voastră şi s-a întinat pământul;
    si mai nou,
    Romani Cap. 1
    32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.

    Luati-le doar ca valoare istorica, ni se vorbeste despre niste nenorociri cu scopul evident de a ne preveni.
    • +1 (3 voturi)    
     Nu va place, asa-i? (Luni, 24 octombrie 2016, 19:32)

     munuc [utilizator] i-a raspuns lui munuc

     E bine ca macar va nelinisteste.
 • +1 (15 voturi)    
  Decalarație (Luni, 24 octombrie 2016, 9:55)

  stos [utilizator]

  Ești terminat, stimabile. Pînă acum, am zis că ai niște zburătăceli ale spiritului, plus ceva obediență. Azi, observ că ai luat-o razna. Domnule, dacă nu-ți mai place creștinis mul și obiceiurile românești, pleacă dragule, cît mai suntem în UE, și te du.
  • +1 (5 voturi)    
   Si daca n-o sa plece "cat mai suntem in UE", (Luni, 24 octombrie 2016, 12:21)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui stos

   dupa aceea cand n-om mai fi, ce-o sa pateasca ?
 • -2 (18 voturi)    
  suntem niste incuiati (Luni, 24 octombrie 2016, 10:38)

  xnetxnet [utilizator]

  as vrea doar sa intreb ce te faci daca fiica sau fiul vine acasa intr-o buna zi si iti spune ca este gay/lesbi. de care parte ar trebui sa fii?
  • +6 (14 voturi)    
   si daca vine fiica/fiul tau si iti spune (Luni, 24 octombrie 2016, 11:44)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui xnetxnet

   ca a omorat pe cineva, ce faci? o sa lupti sa faci crima legala ? sau daca vine si spune ca si-a inselat sotul/nevasta ? o sa lupti sa faci adulterul moral ?
   sau daca vine si iti spune ca e dependent de alcool/droguri? o sa-i spui ca totul e bine?
   ai o logica de garaj .
   • -3 (9 voturi)    
    Homosexualitatea=crima ?! (Luni, 24 octombrie 2016, 17:45)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    Exemplele date sunt aberante. In toate exemplele date de tine cineva este afectat emotional, fizic sau isi pierde viata, pe cand in relatiile intre persoane de acelsi sex nimeni nu este ranit sau este supus la ceva impotriva vointei sale.
    De unde tot veniti cu exemplele astea cazute din pom ? Homosexualitatea este un comportament normal, dat de pornirile firesti, naturale, ale unei persoane care asa s-a nascut, care are loc intre persoane cu discernamant, care-si dau acordul si care nu vatama pe nimeni din jur, pe cand toate exemplele aberante care le-am vazut pana acum - necrofilia, zoofilia, crima, pedofilia - sunt considerate patologice, ranesc emotional sau fizic sau suprima viata, se fac impotriva vointei sau intre specii diferite. Ce legatura au toate astea cu homosexualitatea ?
    Astea sunt urmarile ignorantei si in unele cazuri a indoctrinarii !
    • +1 (5 voturi)    
     Prietene... (Luni, 24 octombrie 2016, 21:05)

     mprodanus [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     ...si homosexualitatea a fost considerata o anomalie. Te informez ca, asa cum au existat si exista grupuri care apara "drepturile" homosexualilor, exista organizatii foarte active, in tari asa zis civilizate, care militeaza pentru "drepturile" pedofililor.
     Mare atentie, ca suntem doar la inceput. Sub masca libertatii se nasc si monstri.
     • -1 (5 voturi)    
      Amice... (Marţi, 25 octombrie 2016, 0:12)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui mprodanus

      Te informez ca si persoanele de culoare au fost considerate suboameni, asta ce inseamna ca daca in trecut s-a gresit trebuie sa perpetuam aceste greseli ? Ce legatura au pedofilii cu homosexualii ? Homosexualitatea nu este o boala, nu este un comportament aberant.

      “The College wishes to clarify that homosexuality is not a psychiatric disorder. In 1973 the American Psychiatric Association (APA) concluded there was no scientific evidence that homosexuality was a disorder and removed it from its diagnostic glossary of mental disorders. The International Classification of Diseases of the World Health Organization followed suit in 1992.” ( http://www.rcpsych.ac.uk/pdf/PS02_2014.pdf )

      ""Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences have any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation (Bell and Weinberg, 1978).
      It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by genetic factors (Mustanski et al, 2005) and/or the early uterine environment (Blanchard et al. 2006). Sexual orientation is therefore not a choice, though sexual behaviour clearly is.
      There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment. However, the experiences of discrimination in society and possible rejection by friends, families and others, such as employers, means that some LGB people experience a greater than expected prevalence of mental health and substance misuse problems (King et al, 2003; Gilman et al, 2001)." ( http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history).
      • -1 (5 voturi)    
       Sa stii... (Marţi, 25 octombrie 2016, 9:31)

       mprodanus [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

       ... ca am si eu foarte multe citate care probeaza contrariul. Exista o intreaga literatura pe aceasta tema, asa ca pana la urma e o chestiune de credinta si bun simt. Daca pentru tine lucrurile nefiresti sunt in regula, te priveste.
       Sa fii sanatos/sanatoasa!
       • 0 (4 voturi)    
        Arata studiile ! (Marţi, 25 octombrie 2016, 15:04)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui mprodanus

        Daca ai studii prezinta-le. Exista o intreaga literatura pe aceasta tema, e adevarat, literatura care contrazice insa ceea ce sustii tu.
 • -1 (11 voturi)    
  In sfarsit, mi s-a oferit prilejul sa deosebesc (Luni, 24 octombrie 2016, 12:30)

  Susufler0 [utilizator]

  un om si un scriitor ratat de un om si un scriitor realizat. ! :)

  Realizatul este evident Varujan Vosganian un om realizat (doar e senator), un tip moral, un om religios si pe care Dumnezeu il iubeste pt ca doar ce a fost miruit in Parlament si nu s-a mai lipit nicio acuzatie penala a DNA de el ! :)))

  Dar ce zic eu ? Acum ii descoperim si pe "nenorocitii" care le i-au apararea "ciudatilor"pe Forumuri si o sa avem grija si de ei !!! ;)
 • +1 (5 voturi)    
  nu ar fi prima data cand omenirea si-ar lua teapa! (Luni, 24 octombrie 2016, 19:19)

  akillies [utilizator]

  Asa cum s-a cochetat cu multe curente politice si sociale de-a lungul timpului, asa se procedeaza si acum!
  Diferenta este ca acesta va afecta in rau societatea (eliminarea unor bariere atat de adanc inradacinate in structura psihologica si sociala a omului) va determina aparitia altor bariere si dorinta de a le depasi!
  Ce este mai teribil este modul ales de activistii pro-casatorii homosexuale si pro-homosexuali de a-si atinge scopul(declarat de a desitruge familia, asa cum este ea acceptata si conceputa inca in acest moment) si de a restructura(redefini) organizarea sociala dorind eliminarea cu orice chip a definitiilor acceptate pana acum de societate si a rolulior acestei institutii si ai membrilor ei in societate!
  Cu alte cuvinte, s-a adoptat metoda bolsevica, s-au identificat niste factori comuni la oamenii care se opun si al categoriile sociale din care fac parte, s-au dat nume si s-au facut analogiile: bigoti - intelectuali cu argumente sociale; homofobi - intelectuali cu argumente stiintifice; fanatici religiosi - oricine vine cu argumente religioase; retrograzi, inapoiati, primitivi - oricine vine cu argumente istorice si economice, familia traditionala - familie de betivi si batausi si agresori etc.
  Odata atins un prag critic - aparitia unei legi care sa le ofere drepturi si in baza careia sa is poate manifesta aceste drepturi - acesti vajnici "progresisti" incep terorizarea comunitatilor care nu le accepta comportamentul obligand pe oricine sa ii accepte(desi, legal, acceptarea/respingerea este dreptul oricarui om in orice "democratie" a lumii asteia)! In SUA comunitatile care indraznesc sa se revolte impotriva manipularii copiilor in scoli(prin amteriale explicite si , sau indraznesc sa puna sub semnul intrebarii aceste drepturi sunt pur si simplu terorizate de acesti "progresisti" si asta sub protectia autoritatilor - cu alte cuvinte o mica forma de comunism!
 • 0 (4 voturi)    
  Problema e ca.. (Luni, 24 octombrie 2016, 19:32)

  akillies [utilizator]

  ..prin toate metodele folosite pana acum, comunitatile lgbtq nu fac altceva decat sa demosntreza ca urmeaza un plan foarte bine pus la punct, cu etape si procese bine delimitate si cu perioade de timp alocate atingerii fiecarei etape, mulate pe fiecare societate atacata!

  Scopul final este de a crea confuzie in randul societatii civile, de a determina eliminarea membrilor societaii respective din luarea acestor decizii "importante" si "delicate" si punerea acestor decizii ep umerii politicienilor sau institutiilor statului (evident, dupa ce acestea sunt bine presate si prelucrate = pregatite)!

  Fara referendum (intr-o tara de analfabeti functionali (sau analfabeti pur si simplu), oameni violenti, betivi, lenesi, corupti, usor de influentat de popi sau de politiceini etc. etc.) - pentru ca decizia (trebuie) sa fie luata de institutiile cheie ale statului(Parlament -legislativ; Guvern si Presedentie - Executiv si Judecatori si CCR - justitie )! -- cum s-a procedat in SUA..

  Din apcate pentru toti acesti activisti, romanii au trecut prin comunism atroce - suntem cam imuni la aceste tehnici si nu avem nicio treaba cu preferintele sexuale ale concetatenilor sau altor natii..chiar nu avem! rpobleam noastra e ca toate aceste lobbyuri au imbracat hainele totalitarismului si la asta reactionam cu totii, indiferent de culaore politica, de nivelul cultral sau de educatie, de credinte sau de situatia finainciara - pentru noi totalitarismul a venit tot cu o imagine frumoasa si minunata si as-a terminat cu foamete, saracie, terorizare, frig, colaps social si financiar!
  Ne-am invatat bine lectia timp de ~45 de ani!
  Nu au fost suficienti 26 de ani de spoiala ca sa uitam prin ce am trecut!
 • +1 (5 voturi)    
  pe de alta parte.. (Luni, 24 octombrie 2016, 19:50)

  akillies [utilizator]

  ..toata propaganda pro homosexualitate si pro familie homosexuala nu face altceva decat sa puna 2 imagini in contradictoriu, si, bineinteles evidentierea uneie in detrimentul alteia...

  In familia homosexuala nu exista certuri, oamenii sunt fericiti si bine aranjati si atmosfera e de basm - proiectii ireale, dar dorite de multi oameni (nu doar tineri) si mai ales de copii!
  in familia heterosexuala e un iad: parintii se bat, se cearta, femeia mananca bataie, barbatul e violent, copilul e batut, nu exista educatie etc. etc... !

  Nu inteleg ce vor sa spuna homosexualii: de parca pana la ei eram cu totii prosti, si ei sunt salvarea omenirii!

  Homosexualii trebuie sa inteleaga ca in toate timpurile oamenii au avut aventuri bisexuale, dar sporadice, periodice, si atat.. nu s-a ajuns la aberatia de azi in nicio societate, oricat de "primitiva" sau "evoluata" este considerata azi!

  Sau stiu si ei asta si se fac ca ploua (cum se fac ca ploua cand le arati abuzurile pe care le sufera unii copii adoptati de unele familii homosexuale in alte tari - Noua zeelanda de exemplu), sau habar nu au de nimic si sunt doar o masa de manevra al carei scop este slabirea actualului sistem de organizare sociala si crearea unei brese catre o noua forma de orgnaizare (totalitara)!

  nu consider (si nu am fost convins) ca a fi casatorit e un desiderat pentru un homosexual.. si cred ca, in acest moment, sunt foarte multe parghii legale pentru a acoperi cererile lor.. Consider insa ca a dsitruge institutia casatoriei e principala lor tinta si, mai ales, organizarea sociala din acest moment!

  ca si in comunism, s-a plecat de la premize proaste si s-a ignorat total complexitatea fiintei umane in definirea acestor noi reguli sociale!

  In nicio societatea (care isi are origini in antichitatea acestei lumi) nu s-a pus vreodata aceasta problema..si singura in care s-a ajuns la vreun rezultat a fost mult blamata si hulita societate toleranta crestina si organizarea sociala a acesteia!
 • 0 (2 voturi)    
  casatoria e doar un pas spre adoptie (Luni, 24 octombrie 2016, 22:01)

  sorin3 [utilizator]

  Daca un ziarist cinstit ar lua un interviu cuiva care sustine casatoria intre homosexuali, ar trebui automat sa intrebe daca persoana respectiva e de acord ca un cuplu de homosexuali sa infieze un copil.
  Homosexualii inca nu pot crea copii deci sint de acord sa se supuna riscului unui divort doar pentru a-si satisface inca o pofta, pofta de a avea copiii altora.
 • -2 (2 voturi)    
  Democratic! (Luni, 24 octombrie 2016, 23:24)

  contest [anonim]

  Cartarescu e democrat, ceea ce se si cuvine!
  Daca in Romania democratia de care da dovada Cartarescu e motiv de tulburare a ordinii publice, ceea ce Forumul asta latrator ne arata, atunci e democratura tzerko-pravoslavnica unind poporul normalitatii in "jurul partidului" in ganduri si-n simtziri...;-)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by