Mai multi politicieni au participat, sambata, la marsul "Lupta pentru Basarabia", organizat de Platforma Unionista "Actiunea 2012", unii dintre ei postand apoi pe Facebook imagini de la eveniment. Printre ei s-au aflat Codrin Stefanescu, Eugen Tomac, Clotilde Armand, fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, relateaza News.ro. Sebastian Ghita si-a facut si aparitia la sectia de Politie la care au fost dusi manifestantii ridicati de jandarmi, pentru a se interesa de soarta acestora. Altii, precum Alina Gorghiu, Gabriela Firea, Victor Ponta si Traian Basesc, au lansat acuzatii tot pe Facebook.

Incidente la marsul pentru unireFoto: Agerpres

Incidentele de la marsul de sambata au dat prilejul partidelor de acuzatii reciproce sau la adresa Guvernului. Astfel, Alina Gorghiu, a aratat cu degetul spre administratia Capitalei si Jandarmerie cerandu-le sa permita manifestarea pasnica a oamenilor. Gabriela Firea i-a raspuns invocand "o gafa imensa a Guvernului" si criticand Jandarmeria subliniiind ca Primaria nu a fost implicata in decizia de retinere a celor 5 manifestanti. (mai multe informatii aici)

Fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, cercetat de DNA, si-a postat pe contul de Facebook o fotografie de grup facuta 'in Piata Victoriei, in care apare si Codrin Stefanescu, purtand stegulete tricolore. Imaginea este insotita de mesajul: "Si sustinem: Unionismul nu are varsta,nu are culoare politica.El este patriotism, idee nationala,mandria de a fi roman.Si punctum!!!".

In imaginile de la miting poate fi vazuta si Clotilde Armand, vicepresedinte al Uniunii Salvati Romania si consilier local la sectorul 1.

Eugen Tomac (PMP) a postat pe Facebook un clip video de la fata locului, insotit de mesajul "Sa aducem Basarabia acasa". Iar Tomac, impreuna cu Sebastian Ghita, membru al PRU, au mers si la sectia de Politie la care au fost dusi cinci manifestanti. Ghita a critica, din fata sectiei de Politie, interventia jandarmilor, cerand demisia ministrului de Interne.

Victor Ponta a profitat de ocazie pentru a spune ca in guvernarea sa nu au exisitat interventii in forta si a spune ca Guvernul Iohannis -Ciolos a venit la putere in urma unor manifestatii neautorizate.

Mesajele de sustinere au venit si duminica, George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, intanlnindu-s pentru discutii cu Traian Basescu (PMP) si cu Daniel Constantin, copresedinte ALDE.