Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a solicitat sambata seara inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, unde 5 manifestanti care luau parte la un mars pentru unirea Republicii Moldova cu Romania au fost retinuti dupa ce au incercat sa rupa cordonul de jandarmi, informeaza MAI.

Dragos TudoracheFoto: Hotnews

"Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragos Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, care au condus la retinerea celor cinci participanti. Ministrul Afacerilor Interne a precizat ca nu va ezita sa ia masuri in situatia in care au fost savarsite abuzuri in timpul interventiei jandarmilor", informeaza MAI intr-un comunicat de presa.

Ministerul de Interne precizeaza ca jandarmii au primit dispozitie sa nu intervina in derularea manifestatiei din Piata Universitatii, decat pentru a asigura protectia participantilor si fluidizarea traficului din zona.