Dosarul privind impuscarea ursului care s-a plimbat trei ore pe strazile din centrului Sibiului a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, prim-procurorul sef al Parchetului Sibiu spunand ca decizia a fost luata "pentru obiectivitate", informeaza Mediafax.

Ursul de 176 de kilograme impuscat in SibiuFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat transmis vineri de reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, dosarul penal a fost trimis Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

"Dosarul penal cu nr. 728/P/2016, privind uciderea unui urs prin impuscare la data de 12 octombrie 2016, in centrul vechi al Sibiului, a fost trimis la data de 20 octombrie 2016, in vederea preluarii, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. In dosar urmeaza a se efectua cercetari pentru savarsirea infractiunilor de uz de arma fara drept, omorarea cu intentie a animalelor, complicitate la omorarea animalelor cu intentie, braconaj, complicitate la braconaj, braconaj si abuz in serviciu", se arata in comunicat.

Intrebat de ce s-a luat decizia trimiterii dosarului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, prim procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu sustine ca motivul principal a fost "obiectivitatea".

"S-a luat aceasta decizie pentru obiectivitate. Desi este o cercetare in rem, vrem sa nu existe nicio banuiala, dat fiind faptul ca se aduc in discutie nume cu care lucram in alte dosare. Decizia nu are la baza nimic altceva decat obiectivitatea", a declarat Ion Vestemena, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.