Sapte autovehicule, printre care un TIR si un autocar cu 19 persoane, au fost implicate, vineri dimineata, intr-un accident rutier, pe Valea Oltului, in zona viaductului Carligul Mic. Doua persoane au fost ranite iar autoritatile au activat Codul Rosu de interventie, informeaza Mediafax.

Reprezentantii IPJ Valcea au declarat ca evenimentul rutier s-a petrecut pe DN 7 ￯ Calimanesti, la km 199 + 700 m, in apropierea Viaductului Carligul Mic.

"Pe fondul nepastrarii distantei regulamentare in mers, pe sensul Ramnicu Valcea - Sibiu, un tir a lovit in partea din spate un autocar, iar acesta din urma a lovit cinci autovehicule care se aflau in fata sa, oprite in coloana la culoarea rosie a semaforului amplasat pentru dirijarea circulatiei pe viaduct", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

Doua persoane au fost ranite, in urma accidentului, conducatorul auto al TIR-ului si un pasager din autocar, care au fost preluate si transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Avand in vedere implicarea mai multor autovehicule, dintre care si un autocar cu 19 persoane, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Valcea a dispus, ca prima masura, aplicarea Planului de interventie "Cod Rosu", dar dupa evaluarea consecintelor imediate, masura a fost ridicata.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera in zona se desfasoara alternativ.