Tatal elevului de la Scoala "I.L. Caragiale" din Pitesti, pe care colegii il acuza ca ii agreseaza, sustine ca fiul sau nu a avut niciodata un comportament violent sau un vocabular agresiv acasa, informeaza Mediafax. Elevii clasei a 7-a B ai Scolii "I.L. Caragiale" din Pitesti vor fi sanctionati cu scaderea notei la purtare dupa ce au protestat, trei zile consecutiv, refuzand sa intre la ore, fata de prezenta unui coleg cu probleme de sanatate, care i-ar ameninta si i-ar agresa.

Protestul de la PitestiFoto: Facebook / 29 de copii in pericol

"Baiatul meu este acum intr-un program de recuperare care va dura pana se va lamuri situatia existenta. Mergem cu el, ca si pana in prezent, atat la psiholog si la psihiatru. Colegii il acuza de mai multe fapte si l-au exclus din colectivitate. Acasa cu noi niciodata nu a fost agresiv, nici macar din punct de vedere verbal. Ca orice adolescent a avut si iesiri copilaroase, dar nu reactii ca cele de care este acuzat. Nu spun ca tot ce am auzit de la colegii de clasa despre el sunt minciuni, dar copii sunt provocatori", a spus tatal copilului cu ADHD.

Tatal spune ca dupa ce l-a adoptat, baiatul a fost nevoit sa treaca prin mai multe operatii care l-au afectat, psihic. Dar spune ca nici colegii nu l-au ajutat sa se integreze in colectivitate ci, dimpotriva, l-au indepartat.

"De 8 ani de cand l-am luat am stiut ca are mici probleme de sanatate, cu care s-a nascut. In mediul pediatru a fost diagnosticat cu ADHD. La 9 ani a avut doua operatii inghinale, care i-au afectat mersul, iar de aici s-a pus o amprenta asupra lui si psihic. De atunci am tot stat din spital in spital. Probabil s-a rupt legatura cu copiii, cu mediul normal. In copilarie stia sa se joace. Dupa multele probleme de sanatate n-a stiut sa se faca inteles. Nu a stiut sa-si mai faca prieteni. Nu vreau sa acuz pe nimeni. Nimeni nu e perfect", a mai spus Viorel Rizoiu pentru MEDIAFAX.

Viorel Rizoiu asigura ca se ocupa permanent de sanatatea fizica si psihica a copilului si ca asteapta chiar un nou diagnostic al celor mai recente teste efectuate.

"Nu-l lasam din mana. De la scoala e scutit medical 10 zile. Apoi, mai vedem. Nu stam cu mainile in san. Peste doua saptamani vor veni niste rezultate de la un institut din Bucuresti cu privire la diagnostic, dar nu vreau sa comentez acum", a spus tatal copilului.

Psihologul scolii "I.L. Caragiale" din Pitesti arunca vina asupra parintilor.

"Acest elev are un comportament deosebit de violent, pe care nu si-l poate controla, fapt care ma face sa cred ca problemele lui sunt de natura neuropsihiatrica. Si-a amenintat in nenumarate randuri colegii ca ii va spinteca ori ca ii omoara. Copiii plang, sunt traumatizati. Elevul trebuie sa ajunga la un neuropsihiatru. Parintii trebuie sa inteleaga importanta acestui aspect. Fara interventie medicamentoasa toate eforturile sunt nule", a declarat corespondentului Mediafax psihologul scolii IL Caragiale, Simona Mosoia.

Elevii clasei a 7- a B din Scoala "I.L. Caragiale" din Pitesti au refuzat sa intre, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmand ca nu mai accepta sa invete in aceeasi clasa cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD). Elevii protestatari spuneau ca acesta ii agreseaza fizic si verbal si ii ameninta cu moartea.

Copiii, impreuna cu parintii lor, au protestat in holul de la intrarea in institutia de invatamant. Ei au purtat pancarte prin care cereau sa fie lasati sa invete, iar colegul lor cu probleme de sanatate sa fie transferat la o alta scoala.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a transmis un comunicat prin care solicita parintilor si elevilor clasei a 7-a B, de la scoala "I.L. Caragiale" din Pitesti, sa inceteze protestul si sa permita copilului sa participe la cursuri.

Ce este tulburarea ADHD: Simptome si metode de ameliorare

Aceasta tulburare, tradusa ca sindrom al deficitului de atentie si al hiperactivitatii, este frecvent intalnita in randul copiilor si adolescentilor, intre 4% si 6% dintre scolari prezentand manifestari ale ADHD.

Din nefericire, multe cazuri raman nediagnosticate si netratate, noteaza CSID.

Cu toate acestea, exista solutii eficiente pentru imbunatatirea atentiei si concentrarii copiilor. Potrivit unor studii stiintifice, suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 si omega 6, magneziu si zinc ajuta la diminuarea simptomatologiei ADHD. Iata cateva informatii pretioase oferite de specialistii GTS Solution.

Simptomele ADHD

Din cauza imposibilitatii de a fi calm si a neatentiei, copilul cu ADHD poate prezenta simptome din mai multe categorii:

Deficit de atentie: se concentreaza cu greu asupra unei sarcini, nu poate fi atent mai mult de cateva minute, nu termina ceea a inceput, este uituc si distrat, greseste deseori din neglijenta, pare ca nu asculta cand cineva ii vorbeste;

Hiperactivitate motrica: este agitat in permanenta, ii este aproape imposibil sa stea cateva minute pe scaun, nu se angajeaza in jocuri sau activitati linistite, are mai tot timpul semne de "buna purtare": vanatai, zgarieturi, cucuie;