Mama politistului Bogdan Gigina, cel care a murit acum un an fiind in deschiderea coloanei oficiale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a rememorat ultima conversatie avuta cu fiul sau, precizand ca i-a transmis ca ii era frica pentru ca ploua, iar Bogdan i-a spus sa nu isi faca griji, potrivit Mediafax.

"In urma cu un an, la aceasta ora, am vorbit cu Bogdan pentru ultima data. Mi-a spus ca nu s-a retras din teren ca o va face. Eram ingrijorata pentru ca ploua abundent. Mi-a raspuns doar "mama, nu-ti fa griji, ne auzim cand ma retrag", a fost mesajul postat de mama lui Bogdan Gigina, la un an de la decesul acestuia.

Zeci de politisti de la Brigada Rutiera l-au comemorat joi pe Bogdan Gigina, venind cu lumanari si flori la locul accidentului. Acestia s-au adunat, in jurul orei 13.00, la sediul Brigazii de unde, cu un autocar si cu mai multe autospeciale de la Rutiera, au plecat spre Bulevardul Stirbei Voda, acolo unde Bogdan a murit. La crucea amenajata la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigina un preot a tinut o slujba, iar politistii au aprins lumanari, au adus flori si au tinut un moment de reculegere. La ceremonie a fost prezent si tatal lui Bogdan Gigina, politist in cadrul Brigazii Rutiere, sotia fostului agent dar si prieteni ai acestuia. Ulterior, acestia au mers la mormantul lui Bogdan Gigina.

"Bogdan a fost colegul nostru, pentru noi inca este colegul nostru, a plecat intr-o misiune din care nu s-a mai intors. E o zi trista si am zis sa-i cinstim memoria venind aici, mergand la cimitir. (...) Noi suntem politisti si stim cum merg anchetele. Pentru a se putea dispune in cunostinta de cauza este necesar sa se faca o ancheta minutioasa in care sa se determine cei cu adevarat vinovati de moartea colegului nostru.(...) Acum nu mai exista aceeasi presiune. Coloanele oficiale sunt asigurate la nivel central, la nivel IGPR si Brigada Rutiera nu mai are aceeasi presiune. Acum e o altfel de abordare. Sunt, cei care conduc, sunt mai deschisi, mai comunicativi, s-au schimbat putin lucrurile, cel putin in ceea ce priveste comunicarea si in ceea ce priveste logistica, aici ma refer la autovehicule, motociclete, e altfel. Noi o simtim mai bine. Era mai inchisa, nu prea se comunica pe verticala, adica intre subordonati si sefi. Acum exista o comunicare mai buna", a declarat politistul Valentin Riciu.