Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi ca adresa de e-mail mentionata de Sebastian Ghita nu apare in dosarul Black Cube, transmite Agerpres.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

"Pana in prezent, adresa de e-mail mentionata de dumnealui (Sebastian Ghita, n.r.) nu apare in dosarul Black Cube. Implicarea domnului Ghita este la nivel de martor pana la acest moment", a precizat Horodniceanu la sediul DIICOT.

Intrebat daca Sebastian Ghita a dat declaratii in acest dosar, care sa fie si consemnate, Horodniceanu a spus: "Din ce stiu eu, cred ca da".

In ceea ce priveste stadiul dosarului Black Cube, seful DIICOT a aratat ca nu au fost puse sub acuzare alte persoane si nu a putut sa spuna daca au fost identificati beneficiarii contractului cu firma Black Cube.

"Avem mai multe piste la acest moment, nu va pot spune daca sunt identificati beneficiarii contractului in dosarul Black Cube. Nu au fost persoane noi puse sub acuzare, dosarul este in lucru, suntem in continuare intr-o urmarire penala care este nepublica, observati ca noi suntem o structura care actioneaza, in general, cu discretie, sunt dosare care au un grad de dificultate mai mare si se lucreaza in continuare in acestea", a afirmat Horodniceanu.

Ghita s-a prezentat pe 10 octombrie la sediul DIICOT si a sustinut ca a dat declaratii in dosarul Black Cube, in care a facut referire si la "adresa secreta" care, potrivit acestuia, ar fi fost folosita de sefa DNA - cucuveauamov@gmail.com.

Procurorul general al Romaniei,Augustin Lazar, a declarat marti, ca in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita privind falsificarea unui raport referitor la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi ca se investigheaza acuzatia de instigare la fals intelectual.

Intrebat despre “cucuveaua mov”, Lazar a replicat ca nu vrea sa intre “in detalii de acest gen si picanterii”.