In cadrul actiunilor de supraveghere desfasurate la frontiera de sud-vest, politistii de frontiera si jandarmii au depistat 5 cetateni iranieni si 9 irakieni, dintre care 2 minori, care au incercat sa treaca ilegal granita pentru a ajunge ulterior intr-un stat din vestul Europei.

In data de 19.10.2016, in jurul orei 21.00, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, a observat un grup de persoane care se deplasa dinspre Serbia spre Romania, pe directia localitatii Dudestii Vechi, informeaza un comunicat de presa al Politiei de Frontiera.

Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis si politisti din cadrul Politiei Rurale Sannicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatica.

In cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca grupul este format din 5 cetateni iranieni si 9 irakieni, dintre care 2 minori, in varsta de 16 si 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.