Elevii clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala "I.L. Caragiale" din Pitesti au refuzat, pentru a treia zi consecutiv, sa intre la ore, solicitand conducerii scolii si Inspectoratului Scolar sa transfere la o alta scoala un copil diagnosticat cu ADHD , pe care acestia il acuza ca ar fi agresiv cu colegii si i-ar teroriza, transmite presa locala si Digi24. Potrivit news.ro, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a convocat miercuri reprezentanti ai scolii, ai ISJ, DGASPC, dar si medici si psihologi la o intalnire pentru a discuta despre situatia creata. Inspectorul scolar general al ISJ Arges a declarat pentru ePitesti.ro ca elevul sufera de "o forma avansata si agresiva de ADHD (tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie)".

Protestul de la PitestiFoto: Facebook / 29 de copii in pericol

Protestul a inceput luni, iar parintii spun pe pagina de Facebook "29 de copii in pericol" ca nu vor renunta pana cand colegul lor nu va fi transferat din clasa.

Astfel, saptamana aceasta, elevii nu au intrat in clasa la primele ore din program, perioada in care colegul lor, despre care ei spun ca ii ameninta, a fost in clasa, relateaza TVR. In aceste conditii, primele ore s-au desfasurat cu un singur elev, iat toti cei 29 de elevi care au protestat au primit absente pentru orele la care au lipsit, ceea ce i-a nemultumit pe parinti care sustin ca aceasta solicitare a venit de la inspectorat.

"Profesorii de la primele doua ore au intrat in clasa avand un singur elev, iar la ceilalti le-au pus absente. ISJ Arges a cerut acest lucru, precum si ca la 10 absente li se va scadea nota la purtare. Cum se numeste?!", scriu parintii pe pagina de Facebook amintita.

Parintii reclama ca baiatul este violent si ii terorizeaza pe colegii sai de clasa. Mai mult decat atat, presedintele comitetului de parinti, Iuliana Parvu, sustine ca parintii baiatului refuza colaborarea cu ceilalti parinti, scrie Jurnalul de Arges.

"Trebuie sa-l integram, noi trebuie sa-l primim la scoala, sa-l educam. Drept urmare, orele s-au tinut si ieri si azi si s-au pus absente pentru elevii care nu au venit la ore" a declarat directorul acolii pitestene Alin Vlad pentru Digi24.

Iuliana Parvu spune ca protestul va continua chiar daca elevii isi vor pierde bursele din cauza absentelor.

Elevul in discutie se afla in evidenta unui psiholog din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului. Psihologul Narcis Sima a declarat pentru Digi24 ca, in momentul de fata, minorul "nu prezinta o intarziere de dezvoltare cognitiva" si ca, in opinia sa, "nu reprezinta un pericol social".

La randul sau, Dumitru Tudosoiu, inspector scolar general la ISJ Arges, a criticat parintii spunand ca le imprima copiilor o atitudine de intoleranta catre colegul lor.

"Nu renuntam la protest! Mergem mai departe! Contrar parerii exprimate public de dl inspector general ne invatam copii sa fie toleranti, sa respecte, sa fie buni, dar si sa aiba verticalitate si sa lupte pentru drepturile lor! Oare tara asta nu are nevoie de asemenea copii?!" au raspuns parintii pe Facebook.

Tudosoiu a mai declarat pentru ePitesti.ro ca analizeaza cazul si ca "singura problema este refuzul parintilor de a muta copilul".

"Probabil acesta trebuie sa ajunga intr-o scoala speciala, deoarece are o forma avansata si agresiva de ADHD", a declarat Tudosoiu.

News.ro informeaza ca elevul invata la aceasta scoala de un an si jumatate. Copilul merge la scoala insotit de unul dintre parinti, care asista la cursuri. Initial, copilul statea la scoala patru ore pe zi, in prezent programul sau fiind redus la trei ore pe zi.

Parintii reclama insa ca in ultime vreme copilul nu a mai fost insotit de unul dintre parinti, relateaza Jurnalul de Arges, citand o declaratie a presedintelui comitetului de parinti.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declansat o ancheta la scoala in discutie, relateaza ePitesti.ro.

"Exista un certificat medical care arata ca minorul poate frecventa cursurile unei scoli normale. Am solicitat conducerii Inspectoratului Scolar si scolii sa gaseasca o solutie. Este de netolerat ce se intampla, pentru ca inteleg ca maine se vor alatura protestului si alte clase", a declarat astazi prefectul Soare.

Intrebata de Digi24 despre acest caz, purtatoare a de cuvant a Ministerului Educatiei Mirabela Amarandei a declarat: "Din pacate, nu toti profesorii au competentele necesare pentru a gestiona astfel de situatii, si pentru a gestiona intr-un mod cat mai pedagogic si firesc cu putinta integrarea copiilor in invatamantul de masa. Pentru ca trebuie spus foarte clar: acesti copii trebuie sa isi gaseasca locul intr-o clasa."