Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat marti, ca in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita privind falsificarea unui raport referitor la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi ca se investigheaza acuzatia de instigare la fals intelectual.

“Se administreaza probe in rem, sunt audiate diverse persoane”, spus Lazar. Procurorul general a declarat ca nu poate intra in toate detaliile dosarului, dar ca “intr-o perioada rezonabila va fi rezolvata aceasta cauza”.

Intrebat despre “cucuveaua mov”, Lazar a replicat ca nu vrea sa intre “in detalii de acest gen si picanterii”.

Sebastian Ghita a facut pe 27 septembrie un autodenunt la Parchetul General in care sustinea ca el, alaturi de alti demnitari, ar fi participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

In replica la afirmatiile deputatului, Laura Codruta Kovesi a transmis ca nu a plagiat si ca declaratiile deputatului au facut in trecut obiectul unor verificari ale CSM, privind afectarea independentei justitiei.

Ghita a declarat ulterior, pe 10 decembrie, ca Laura Codruta Kovesi ar fi corespondat cu el in trecut folosind un email neoficial, cu adresa cucuveauamov@gmail.com.