Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca s-a "lamurit" in privinta lui Calin Popescu Tariceanu, care a cerut recent Parlamentului sa nu mai voteze cererile DNA, si a afirmat ca este suficient sa se vada cine va ajunge in "urmatoarele saptamani" in fata legislativului cu astfel de cereri de incuviintare a urmaririi penale si cum se va vota.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Cu acest individ ne-am lamurit. Are un discurs anti-justitie si vrea sa scape de justitie. Spun individ pentru ca imi vine foarte greu sa cred ca un intreg partid e de acord cu un discurs anti-justitie", a spus Iohannis, intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Tariceanu in week-end.

"Eu cred ca acest individ nu vrea numai pe el sa se scape, ci vrea sa scape si cativa prieteni. Si este suficient sa urmarim cine va ajunge in urmatoarele saptamani in Parlament ca sa fie votat pro sau contra urmarire penala si o sa vedem din cine se compune gasca despre care se vorbeste", a adaugat Klaus Iohannis, fara a oferi alte detalii.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, duminica, un apel catre parlamentari sa nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunitatii, pana la finalul actualei legislaturi.

"Este binecunoscuta pozitia mea potrivit careia DNA nu mai slujeste de mult Justitia, ci, in spatele paravanului luptei necesare si legitime cu coruptia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii.

Scenariul din campania electorala pentru alegerile locale, cand DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi, se repeta acum inaintea campaniei pentru alegerile parlamentare", sustine presedintele Senatului, intr-un "apel catre parlamentari" postat si pe site-ul Senatului.