Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, in cadrul unei dezbateri privind incluziunea sociala si pachetul de masuri antisaracie, ca este nevoie de o regandire a sistemului de pensii, precizand insa ca acest lucru trebuie facut abia dupa ce va fi clarificata situatia salarizarii, transmite News.ro.

"Noi ne-am legat in anul acesta de lucruri pe care am stiut ca le putem face. Nu avea rost sa mintim oamenii, sa spunem doar ca sa dea bine. Nu ne-am legat de pensii anul acesta pentru ca stiam ca nu avem sursa bugetara acum. (...) Obiectivul, prioritatea a fost sa nu scada pensiile datorita faptului ca nu suntem capabili sa finantam pensiile si aici, si eu si doamna ministru de Finante am repetat de mai multe ori, in ciuda a ceea ce vedeati pe galben in josul ecranului la multe televiziuni, ca nu vor scadea pensiile si ca facem toate eforturile sa asiguram obligatiile statului legate de finantarea pensiilor", a declarat premierul Dacian Ciolos.

Seful Executivului a aratat ca e nevoie si de o regandire a sistemului de pensii, dar dupa ce va fi clarificata situatia salarizarii.

"Da, e nevoie si de o regandire a sistemului de pensii cu siguranta, dar cred ca o astfel de regandire e judicioasa dupa ce am clarificat situatia salarizarii, dupa ce stim cum ii platim pe cei care contribuie de fapt si la sistemul de pensii. (...) Ne-am legat de treaba asta si sper sa o putem impinge cat mai mult aceasta abordare a salarizarii pana la sfarsitul mandatului", a explicat Ciolos.