Jurnalistul Sorin Avram o acuza pe Monica Macovei, intr-un text publicat pe Facebook, ca ii datoreaza contravaloarea unor materiale video de promovare realizate in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2014. Sorin Avram sustine ca dupa ce Monica Macovei a amanat de mai multe ori plata datoriei pe motiv ca nu dispune de banii necesari, fostul ministru al Justitiei "nu a mai recunoscut" ca a semnat contractul. Mai mult, jurnalistul afirma ca desi a realizat 70 de materiale video de promovare pentru Monica Macovei, europarlamentarul nu a raportat nici unul la Autoritatea Electorala Permanenta.

Monica Macovei si Sorin AvramFoto: Colaj foto
  • Monica Macovei nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acuzatiile jurnalistului.

Contactat de HotNews, Sorin Avram a declarat ca valoarea contractului a fost negociata in august 2014 cu managerul de campanie al Monicai Macovei si documentul final a fost semnat cu Viorel Bitu, mandatarul financiar al campaniei Monicai Macovei. Mai mult, Avram sustine ca Viorel Bitu i-a spus ca documentul incheiat intre cei doi a fost "extras" de Monica Macovei din documentele de campaniei "in preajma alegerilor" prezidentiale din 2014, pe motiv ca "se ocupa ea (Macovei - n.red) de contract".

"Keep cool, guys!

La sfarsitul campaniei prezidentiale de acum doi ani, Monica Macovei a raportat la AEP un numar de 0 (zero) materiale video produse pentru ea in campanie. Numai eu am facut vreo 70 de bucati, dar au mai facut si altii. Legea o obliga sa raporteze toate materialele publicitare, pana la ultimul flyer.

Tot atunci mai avea sa-mi dea a doua transa din banii prevazuti in contract. Mi-a spus ca nu mai sunt bani, sa mai astept. In realitate, numai in ultimele doua zile de campanie si putin dupa, i-au intrat in cont aproape 17.000 de euro de la persoane fizice – celebrul crowdfunding. Suma exacta este de 73.028 lei.

Un an de zile mai apoi m-a tot dus cu vorba: ba ca mi-i da in rate, ba ca mi-i da la toamna. Am crezut-o, c-asa-i cand ai impresia ca lucrezi pentru oameni cinstiti. Dupa ce a trecut si mama toamnei, nu a mai recunoscut ca noi sa fi avut vreun contract. Aveam sa aflu ulterior ca acel contract fusese “exfiltrat” din documentele campaniei chiar in preajma alegerilor.

Si tot ulterior aveam sa aflu ca, in anul ala cand ma tot amana cu plata pe motiv ca nu are bani, Monica Macovei si-a cumparat o locuinta noua, pe strada Luca Stroici din Bucuresti.

O noua campanie electorala sta sa inceapa. Daca o s-o vedeti pe Monica Macovei agitand cu mana dreapta buzduganul anticoruptiei, uitati-va unde e mana ei stanga. S-ar putea sa fie prin buzunarele altora.

Asta este, spre deosebire de altii, despartirea mea de Monica Macovei nu a avut la baza principii si idei, ci o banala tzeapa.", a scris jurnalistul Sorin Avram pe Facebook.

Intrebat de ce nu a facut publice mai devreme aceste informatii, jurnalistul a raspuns intr-un comentariu ca a asteptat solutia "Parchetului" pentru a nu "interfera" cu cercetarea penala inceputa de procurori in urma unei plangeri depuse de jurnalist impotriva Monicai Macovei pentru incalcarea drepturilor de autor. Avram a explicat ca facut o plangere penala impotriva lui Macovei dupa ce aceasta a refuzat sa stearga de pe internet materialele video de promovare neplatite, insa "Parchetul" a clasat dosarul, pe motiv ca actiunea este de competenta unei instante civile.

" Eram sigur ca va aparea si intrebarea asta. I-am cerut Monicai Macovei sa scoata de pe net filmele neplatite. A refuzat. I-am facut plangere penala pentru incalcarea legii drepturilor de autor (in primavara). Ieri a venit hartia de la Parchet: e caz civil, dosarul se claseaza. De vreme ce e civil, pot vorbi. Pana ieri nu, ca sa nu interferez cu cercetarea parchetului. Fair enough?", a scris joi Sorin Avram pe Facebook intr-un comentariu.

HotNews a incercat in mai multe randuri sa o contacteze pe Monica Macovei pentru a obtine un punct de vedere, insa fara succes. Contactata de HotNews, asistenta Monicai Macovei, Marilena Constantinescu, a spus ca europarlamentarul este cel mai probabil in drum spre aeroport si ca va incerca sa ia legatura cu aceasta. Ulterior, asistenta Monicai Macovei a transmis HotNews un mesaj in care anunta ca nu a reusit sa ia legatura cu europarlamentarul. Nici Viorel Bitu, mandatarul financiar al campaniei Monicai Macovei, nu a raspuns apelurilor HotNews.