Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu si cere institutiei sa verifice rapid daca declaratiile presedintelui Senatului aduc atingere justitiei, potrivit unui comunicat de presa al CSM.

Consiliul Superior al MagistraturiiFoto: Agerpres

Reamintim ca Tariceanu a facut apel, in calitate de presedinte al Senatului (al doilea om in stat dupa presedintele Romaniei), ca parlamentarii sa refuze sa se pronunte pana la finalul acestei legislaturi asupra cererilor DNA de ridicare a imunitatii.

Comunicatul oficial al CSM

Având în vedere solicitarea publică conţinută în documentul intitulat „Apel către parlamentari”, publicat pe pagina oficială de internet a Senatului României, la data de 16 octombrie a.c., sub semnătura preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, precum şi mesajele promovate în cadrul unor serii de apariţii mediatice recente, prin care domnia sa reia apelul „către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării cu celeritate a verificărilor necesare pentru a stabili dacă, prin afirmaţiile asumate instituţional de preşedintele Senatului României şi dezbaterea mediatică subsecventă a acestora, a fost adusă atingere independenţei justiţiei în ansamblul său.