Regele Mihai I implineste 95 de ani pe 25 octombrie, iar Casa Regala a anuntat, duminica, mai multe evenimente dedicate aniversarii acestuia, intre care decorarea unor personalitati, la Castelul Peles si un concert de gala la Ateneul Roman. Regele Mihai I isi va petrece ziua de 25 octombrie la resedinta din Elvetia, alaturi de principesele Elena si Sofia, transmite News.ro.

Regele Mihai (foto arhiva)Foto: casa-regala.blogspot.ro

Potrivit programului anuntat de Casa Regala, principesa Maria va participa pe 20 octombrie, de la ora 12.00, in foaierul Salii Radio, la auditia spectacolului "Alegerea", piesa de teatru intr-un act scrisa la Versoix de Regele Mihai I si Regina Ana.

Pe 24 octombrie, de la ora 14.30, Castelul Pelisor gazduieste expozitia de fotografii "Regele Mihai, o copilarie fericita", care cuprinde imagini inedite din copilaria Majestatii Sale, care provin din trei colectii - a fotoreporterului Iosif Berman, arhiva Casei Regale si Biblioteca Academiei Romane. La eveniment va fi prezent principele Radu.

In aceeasi zi, de la ora 16.00, la Castelul Peles, mai multe personalitati vor fi decorate de principesa Margareta, custodele Coroanei, in numele Regelui Mihai I. La ceremonia care va fi urmata de o receptie in Salonul Maur vor participa principele Radu si principesa Maria.

Pe 25 octombrie, de la ora 18.00, in prezenta principesei mostenitoare, a principelui Radu si a principesei Maria, va avea loc, la Ateneul Roman, concertul de binefacere organizat anual de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Fondurile obtinute vor fi folosite in beneficiul programului Tinere Talente, prin care fundatia ofera burse de studiu pentru tineri artisti aflati in situatii materiale dificile.

In debutul concertului, principesa Margareta va citi mesajul dedicat aniversarii Regelui Mihai I. Concertul va fi oferit de violonistul Roman Kim, care va fi acompaniat de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, dirijata de Tiberiu Soare.

In aceeasi seara, de la ora 19.00, in Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, va avea loc lansarea cartii "Anul regal", aparuta la editura Adenium, care va fi urmata de proiectia filmului "Razboiul Regelui", realizat de John Florescu.

In Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" va fi prezentata, pe 27 octombrie, de la ora 17.00, emisiunea filatelica "Motoare, pasiune regala", realizata de Romfilatelia. La eveniment vor participa principesa Margareta si principele Radu, iar cu aceasta ocazie, Corul Regal va sustine un scurt recital.

Romfilatelia va organiza un stand cu marci postale, iar Curtea Veche Publishing, un stand de carte regala.

Ultima manifestare din seria dedicata aniversarii Regelui Mihai I va avea loc pe 28 octombrie, de la ora 11.30, cand principesa Maria va vizita Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" din Bucuresti. Principesa va oferi institutiei bustul Regelui Mihai I realizat de sculptorul Valentin Tanase si va premia castigatorii unui concurs pe teme de istorie si competitiei sportive "Cupa Regelui".