Un numar de 35 de case din comunele galatene Cuza Voda, Pechea si Slobozia Conachi au fost "foarte grav afectate" de viituri, arata primele evaluari, in teren, la ora transmiterii acestei stiri, aflandu-se peste 150 de forte care intervin in cele trei zone, transmite News.ro.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati au anuntat sambata ca in trei comune galatene se intervine in continuare in ajutorul persoanelor afectate de inundatiile produse in ultimele zile.

Potrivit unui comunicat al ISU Galati, "in urma evaluarii primare au rezultat un numar de 13 locuinte din Cuza Voda, 20 locuinte din Pechea si doua din Slobozia Conachi foarte grav afectate in urma evacuarii apei din acestea".

In cele trei comune se afla peste 150 de pompieri si politisti din IGSU, IGJR, IGPR, cu aproximativ 100 de utilaje, care intervin "pentru inlaturarea efectelor generate de inundatii".

Totodata, ISU a anuntat ca "sunt continuate activitatile pentru asigurarea apei potabile cu ajutorul a patru instalatii de potabilizare a apei, dislocate in comunele Pechea, Cuza Voda si Slobozia Conachi".

Sursa citata a precizat ca drumul national 25, pe sectorul de drum Vames - Tudor Vladimirescu, ramane in continuare inchis, din cauza apei de pe carosabil, in zona lucrandu-se pentru deblocarea soselei.

Un numar de 22 de localitati din judetul Galati au fost afectate de inundatiile din ultimele zile si 1.270 de persoane au fost evacuate, dintre care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Voda, 250 la Pechea si 20 la Schela.