Un zbor al companiei aeriene Wizz Air, pe ruta Roma-Bucuresti, care trebuia sa aterizeze vineri la ora 23:55 pe aeroportul Henri Coanda, dar a sosit abia in aceasta dimineata, a fost reprogramat din cauza timpului prea lung de asteptare pe aeroportul italian Fiumicino, potrivit unui raspuns trimis sambata de companie, la solicitarea News.ro. Intarzierea a fost cauzata de inchiderea aeroportului Roma Ciampino pentru reparatii, iar pasagerii si-au primit banii pe bilete inapoi sau au fost reprogramati pentru o alta cursa, potrivit companiei.

Un zbor al companiei aeriene Wizz Air, pe ruta Roma-Bucuresti, a avut vineri o intarziere de aproape 11 ore. Aeronava trebuia sa ajunga pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti vineri la ora 23:55, dar a aterizat in aceasta dimineata.

"Din cauza inchiderii aeroportului Roma Ciampino pentru reparatii, Wizz Air, ca multe alte companii, opereaza zborurile de Ciampino de la Roma Fiumicino, ceea ce genereaza un trafic mai ridicat decat de obicei si cozi de asteptare pe aeroportul Roma Fiumicino. Zborul Wizz Air W6 3246 de pe 14 octombrie de la Roma Fiumicino la Bucuresti Otopeni a fost reprogramat pe 15 octombrie din cauza asteptarii prea indelungate pentru decolare, care a dus la expirarea timpului de zbor pentru echipaj", se arata in raspunsul trimis de companie, la solicitarea News.ro.

Pasagerii cursei au primit banii inapoi sau, in masura in care a fost posibil, au fost reprogramati pentru zborul W6 3142 de pe 15 octombrie de la Roma Fiumicino la Bucuresti, potrivit reprezentantilor companiei.

Totodata, aceasta situatie a afectat un alt zbor Wizz Air,, intre aeroportul Henri Coanda si orasul spaniol Zaragoza.

"Aceasta situatie a afectat si zborul Wizz Air W6 3191 de la Bucuresti la Zaragoza de pe 15 octombrie, care a decolat cu o intarziere de trei ore, la 12:15 ora locala", se arata in raspunsul trimis de companie.

Compania ungara low-cost Wizz Air este liderul pietei de transport aerian din Romania, avand in primul trimestru o cota de piata de 28,6% dupa numarul de pasageri transportati, potrivit estimarilor proprii.