Peste 150 de persoane care au stat la coada pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva de la Iasi au avut nevoie de ingrijiri medicale, in majoritatea cazurilor fiind vorba despre stari de oboseala si lesin, iar 16 pelerini au fost transportati cu ambulantele la spital, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, cadrele medicale au intervenit pentru acordarea de ingrijiri la peste 150 de persoane care au participat la pelerinajul desfasurat la Mitropolia Moldovei, unde se afla moastele Sfintei Parascheva. Saisprezece pelerini au necesitat transportul cu ambulanta la spital.

In majoritatea cazurilor, cadrele medicale au constatat stari de lipotemie, aparute pe fondul oboselii.

"Jandarmii au dat si peste 50 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 9.000 de lei, pentru cersetorie, comercializare de bunuri fara documente legale si tulburarea ordinii si linistii publice. Pana in cursul dupa-amiezii de astazi (n.r. - vineri) nu s-au inregistrat evenimente deosebite", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau, Ionut Catana.

Conform programului anuntat de Mitropolia Moldovei, pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva va continua pana duminica, ordinea publica fiind asigurata in continuare de peste 500 de jandarmi.

Peste 6.000 de credinciosi din tara si strainatate au asistat, vineri, la Sfanta Liturghie oficiata de hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Aproximativ 90.000 de crediniciosi s-au inchinat la moaste in cele cinci zile de pelerinaj.