O comisie formata din dispozitia directorului Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploiesti, din care fac parte trei angajati ai hipodromului din oras, unul al firmei care s-a ocupat de reabilitarea acestuia si cate un reprezentant al Romsilva, Asociatiei Calului de Trap si Agentiei Nationale pentru Zootehnice, a omologat, vineri, pista de trap a hipodromului reabilitat din fonduri europene. Anterior, primarul Ploiestiului anuntase ca pistele hipodromului nu pot fi omologate pentru ca in Romania nu exista o institutie abilitata in acest sens, relateaza News.ro.

"In aceasta dimineata, o comisie formata din reprezentanti ai CSM Ploiesti, ai Agentiei Nationale de Zootehnie, ai crescatorilor de cai atat de stat, cat si din mediul privat, precum si ai constructorului, a omologat pista de trap de la Hipodromul Ploiesti", anunta intr-un comunicat dat publicitatii, vineri, de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, institutie aflata in subordinea Primariei Ploiesti si care are in administrare hipodromul reabilitat recent din fonduri europene.

Conform comunicatului CSM Ploiesti, s-au facut masuratorile de rigoare si s-a verificat calitatea pistei, astfel ca, la final, comisia a stabilit ca "pista indeplineste conditiile dimensionale de desfasurare a curselor de trap in parametri optimi, urmand a fi marcate linia de sosire, pozitionati stalpii de plecare si stalpii de distanta".

Potrivit procesului verbal incheiat vineri si publicat de site-ul Clubului Sportiv Muncipal Ploiesti, comisia care omologheaza pista in lispa unei institutii abilitate a fost infiintata cu o zi inainte prin hotarare a directorului CSM Ploiesti, Cezar Stoichiciu, si este formata in majoritate din angajati ai hipodrimului si ai firmei care a reabilitat acest obiectiv.

Astfel, din sapte membri ai comisiei trei sunt angajati ai hipodromului, unul fiind administratorul acestuia si alti doi "inspectori de specialitate". Comisia este, de asemenea, formata dintr-un reprezentant al firmei care a facut reabilitarea acestuia si cate un reprezentant al Romsilva, Asociatiei Calului de Trap si Agentiei Nationale pentru Zootehnice.

In 3 octomrbrie primarului municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, anunta ca hipodromul din Ploiesti, reabilitat recent cu fonduri europene in valoare de 70 de milioane de lei, a fost receptionat de catre autoritatile locale, insa nu poate fi folosit, din cauza ca pistele nu sunt omologate. Adrian Dobre spunea ca in Romania nu exista o institutie care sa faca omologarea pistelor, iar Clubul Sportiv Municipal, care administreaza hipodromul, poarta discutii cu Agentia Nationala pentru Zootehnice, in vederea intocmirii unui regulament.