Sorin Ovidiu Vintu scrie, in cadrul unei postari de pe blogul personal, ca in dosarul in care mai sunt implicati Bogdan Olteanu si Liviu Mihaiu si-a recunoscut vinovatia, insa DNA dezminte ca ar fi fost solutionata aceasta cauza penala.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am dosare la DNA", scrie Vintu, explicand ca "in cel cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au incheiat in ceea ce ma priveste. Voi fi condamnat prin procedura simplificata datorita recunoasterii si voi executa mandatul pe care-l voi primi, deci nu am nici un alt motiv s-o apar pe Kovesi in afara bunului simt si a unei cunoasteri profunde a sistemului care functioneaza in Romania".

Oficiali ai DNA au declarat, vineri, la solicitarea News.ro, ca nu a fost solutionata cauza penala in ceea ce ii priveste pe Sorin Ovidiu Vintu si Bogdan Olteanu.

Reprezentantii DNA au declarat, ca nu a fost solutionata cauza nici in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri, nici in privinta fostului viceguvernator al BNR. "Cauza penala nu s-a solutionat nici in privinta lui Sorin Ovidiu Vintu, nici in privinta lui Bogdan Olteanu", au spus sursele citate, pentru News.ro.

----------

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, pe 30 septembrie, eliminarea interdictiei lui Bogdan Olteanu de a lua legatura cu parintii si fosta sotie insa i-au respins cererea de inlocuire a arestului la domiciliu, decizia fiind definitiva.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat la inceputul lunii din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu, a avut interdictia impusa de judecatori de a se intalni si a discuta cu mai multe persoane, printre care s-au numarrat parintii sai, si fosta lui sotie, care urmau sa fie audiati ca martori in dosarul de coruptie, in privinta modalitatii de dobandire a averii.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, la data faptelor, presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

In urma discutiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite.

Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.