Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a efectuat vineri o scurta vizita la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a intalnit cu noul presedinte al instantei supreme, Cristina Tarcea, transmite Agerpres.

Potrivit unor oficiali ai instantei supreme, vizita a fost una de curtoazie si a durat aproximativ o jumatate de ora. Cu aceasta ocazie, ambasadorul a felicitat-o pe Cristina Tarcea pentru numirea in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Vizita a fost planificata inca de pe data de 20 septembrie, atunci cand Ambasada SUA a trimis o solicitare instantei supreme pentru a stabili o intalnire intre Hans Klemm si Cristina Tarcea.

In luna iunie, ambasadorul Hans Klemm a avut o intalnire cu sefi ai parchetelor din Romania, respectiv cu procurorul general Augustin Lazar; Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general; Daniel Horodniceanu - procuror sef al DIICOT; Calin Nistor - procuror sef adjunct al DNA.

Discutiile s-au referit la continuarea colaborarii in materia combaterii infractiunilor transfrontaliere si a criminalitatii organizate, dar si la oferirea de sprijin in perfectionarea profesionala a procurorilor romani.