Conducerea Spitalului Municipal Fagaras a deschis o ancheta in urma unei neintelegeri in maternitate, unde unei mame i s-a spus ca a nascut un baiat, iar a doua zi i-a fost adusa in salon o fetita, transmite News.ro.

Verificarile au aratat ca o asistenta a incurcat sexul copilului in documente. Femeia a nascut sambata noapte, la Maternitatea din Fagaras, o asistenta spunandu-i ca bebelusul, un baietel, este sanatos.

A doua zi, copilul a fost dus in salonul mamei, dar aceasta a observat ca nu este baiat, ci fetita si a alertat cadrele medicale, sustinand ca i-a fost incurcat bebelusul, spun reprezentantii spitalului.

Ulterior, conducerea unitatii medicale a inceput o ancheta si sustine ca incidentul a fost provocat de o greseala facuta de o asistenta in documentele din spital, iar familia nu a primit alt copil.

"Este vorba despre o greseala pur scriptica. Ne asumam vina in totalitate. Nu se pune problema de o incurcatura intre copii deoarece in acea zi s-au nascut doar doua fete, iar restul bebelusilor nascuti in zilele precedente erau deja cu mamele lor in saloane. Fetita si mama se simt bine, femeia este chiar echilibrata, am discutat cu ea, insa tatal a fost putin mai recalcitrant", a declarat Elena Beldesc, directorul medical al Spitalului Municipal Fagaras.

Reprezentantii spitalului sustin ca s-au oferit sa faca un test de paternitate, pentru a-i convinge pe parinti ca nu au primit alt copil, dar acestia au refuzat.

"Ne-am oferit sa prelevam probe de sange pentru a stabili paternitatea si sa facem analizele pe cheltuiala noastra, insa, tatal a refuzat, fapt care ni s-a parut putin suspect. Parintii nu au depus nicio plangere scrisa, dar noi am demarat o ancheta interna. Asteptam motivarea scrisa de la asistenta care a gresit si vom lua masurile ce se impun", a mai spus directorul medical al spitalului.