O angajata a Penitenciarului Poarta Alba a fost sechestrata, joi, de doi detinuti, in baia clubului de activitati, femeia fiind amenintata cu un cutit improvizat, parchetul fiind sesizat in acest caz, anunta ANP, citata de Mediafax.

UPDATESindicatul Omnia din ANP cere demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Alba, in urma tentativei de viol asupra unei angajate a inchisorii, precum si masuri de protectie pentru personalul din unitatile de detentie, sustinand ca protectia angajatilor "este o gluma sinistra". Totodata, sindicalistii amintesc si ca "au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii" inchisorii din Constanta, cazul cel mai recent fiind al unui "detinut favorizat care parasea cand voia punctul de lucru fara sa se stie ce face".

"In timpul derularii unei activitati specifice de educatie cu cei doi detinuti, acestia au devenit violenti si amenintand-o cu un cutit improvizat au obligat-o sa se deplaseze in grupul sanitar al clubului cu intentia de a o agresa sexual. Actionand cu tact si profesionalism, lucratoarea i-a convins pe cei doi detinuti sa renunte la intentie dupa aproximativ 10 minute", transmite Administratia Nationala a Penitenciarelor printr-un comunicat de presa.

In cauza a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Alba s-a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii evenimentului si imprejurarile in care detinutii au intrat in posesia cutitului improvizat.

Lipsirea de libertate a unei persoane in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la unu la sapte ani. Daca fapta este savarsita de catre o persoana inarmata, pedeapsa este inchisoarea cuprinsa intre trei si zece ani, a mentionat purtatorul de cuvant al ANP, Daniel Barbu, citat de Agerpres.