Viceprimarul Bucurestiului, Razvan Murgeanu, a declarat joi ca municipalitatea va crea pe bulevarde culoare unice destinate RATB-ului si transportoarelor mici - scutere, motociclete sau ATV-uri. "Va trebui sa mai strangem din dinti ca sa putem ajunge la un trafic normal", a declarat Murgeanu la Radio RFI, citat de Rador.

O alta masura pentru fluidizarea traficului este prelungirea Cheiului Dambovitei printr-un pasaj suprateran peste strada Virtutii si de acolo prin comuna Chiajna direct in autostrada Bucuresti - Pitesti.

"Acelasi lucru se intentioneaza pentru DN1, municipalitatea pregatind o penetratie pe sub pistele de avion de la Aeroportul Baneasa si drept inainte spre centura, in asa fel incat sa iasa iarasi in DN1 cu un pasaj suprateran", a mai spus Murgeanu.

Viceprimarul Capitalei a declarat a avansat un termen de cinci ani pentru terminarea lucrarilor de mare amploare in Bucuresti. "Dupa aceea sa trecem la gasirea de noi penetratii si sa facem noi bulevarde, chirurgical daca este posibil, chiar daca se va suferi, dar trebuie facute, pentru ca altfel blocam Bucurestiul", a mai spus Murgeanu.