Curtea Constitutionala a respins contestatiile impotriva legii care reglementeaza prelucrarea datelor cu caracter personal

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 13 octombrie 2016, 12:29 Actualitate | Esenţial

Curtea Constitutionala a respins, joi, ca inadmisibile, contestatiile formulate impotriva Legii 235/2015 care reglementeaza actul normativ privind prelucrarea datelor cu caracter personal si care prevede, printre altele, ca firmele de comunicatii au obligatia sa pastreze timp de trei ani datele de trafic ale abonatilor sau utilizatorilor, anunta Agerpres. Legea fusese atacata la CCR, la sfarsitul anului trecut, in cadrul mai multor procese aflate pe rolul instantelor de judecata si prevede ca accesul la datele personale se poate face numai cu autorizarea prealabila a judecatorului.

"La solicitarea instantelor de judecata sau la solicitarea organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pun la dispozitia acestora, de indata, dar nu mai tarziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare, in conformitate cu prevederile referitoare la protectia datelor cu caracter personal", prevede Legea 235/2015.

De asemenea, se arata ca firmele de comunicatii au obligatia sa pastreze timp de trei ani datele de trafic ale abonatilor sau utilizatorilor.

Aceasta lege a intrunit sustinerea tuturor liderilor partidelor politice parlamentare, la Cotroceni, in luna mai 2015, si a fost adoptata de Senat pe 7 septembrie si de Camera Deputatilor pe 24 septembrie anul trecut.
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1527 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri