Joi, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensitatii si frecventei precipitatiilor, insa va fi in continuare rece, ziua cu precadere in nord-est, iar noaptea in toata tara, informeaza ANM, citata de Mediafax. In jumatatea de nord a teritoriului, ziua, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ploua, in general slab cantitativ, iar noaptea, innorarile vor fi temporare si ploile izolate. In zona montana vor predomina ninsorile, iar precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare vor mai fi si in jumatatea de nord a Moldovei si posibil si in estul Transilvaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

In celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, insa doar pe spatii mici si trecator va ploua slab. Vantul va sufla moderat, cu intensificari, mai ales in prima parte a intervalului, in sudul si estul tarii, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar pe crestele montane, rafalele vor depasi 70...80 km/h, viscolind trecator ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 17 grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 grade in depresiuni si 8 grade pe litoral. Spre sfarsitul intervalului se va produce bruma, local in nord, in centru, dar izolat si in restul teritoriului, iar in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece pentru aceasta perioada din an, mai ales noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va avea intensificari ziua, cand viteza la rafala va depasi 45 km/h, apoi va diminua. Temperatura maxima va fi de 15...16 grade, iar cea minima de 3...5 grade.

Vineri, valorile termice se vor situa in continuare sub cele climatologic specifice acestei perioade din an la nivelul intregii tari. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei in sud-est, iar noaptea in nord-vest, unde doar cu totul izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, iar spre sfarsitul acestuia in extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 16 grade, iar cele minime intre -8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si in jurul a 9 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, in zonele joase de relief se va semnala ceata, iar la sfarsitul intervalului, local in Moldova si Transilvania si izolat in Subcarpatii Getici se va produce bruma.