In favoarea unirii Republicii Moldova cu Romania ar vota 34% din moldoveni, releva un sondaj de opinie prezentat miercuri de Centrul de Cercetare Sociologica, citat de Radio Chisinau.

Totusi, potrivit sondajului, pentru candidatii unionisti la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 octombrie, ar vota doar 4% dintre respondenti, noteaza Agerpres.

Potrivit directorului Centrului de Cercetare Sociologica, Sergiu Raetchi, 12% din respondenti sunt absolut de acord sa sustina unirea Republicii Moldova cu Romania, 22% considera ca acest lucru este bun din punct de vedere economic, 17% nu ar fi impotriva, 18% considera ca Republica Moldova nu va avea nimic de castigat de pe urma unirii, iar 31% sunt categoric impotriva.

Potrivit sondajului, pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana pledeaza 51% din respondenti, iar pentru integrarea in Uniunea Vamala - 43%. Pentru aderarea Moldovei la NATO ar vota 42%, iar 35% din respondenti nu au putut da un raspuns la aceasta intrebare.

Radio Chisinau mentioneaza ca, potrivit ultimului Barometru de Opinie Publica, realizat la comanda Institutului de Politici Publice in mai 2016, la un eventual referendum pe subiectul unirii Republicii Moldova cu Romania, in favoarea unirii s-au pronuntat 17% dintre respondenti, impotriva unirii - 66%, iar 17% nu au avut nicio optiune.