Avocatii lui Salah Abdeslam, singurul supravietuitor al echipelor de teroristi de la Paris, au decis sa renunte sa il mai reprezinte, pentru ca acesta refuza sa discute cu ei, relateaza RTL, citat de News.ro.

Salah Abdeslam (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

"Am decis amandoi sa renuntam sa il mai aparam pe Salah Abdeslam, nu este un abandon, este o renuntare", a anuntat unul dintre avocati, Frank Berton, precizand ca vor reveni asupra deciziei atunci cand clientul lor va fi dispus sa coopereze. De mai multe saptamani, Abdeslam refuza sa mai vorbeasca.

"Stim si suntem convinsi - iar el ne-a spus acest lucru - ca nu se va exprima si ca va recurge la dreptul sau de a nu spune nimic. Ce sa facem? Am avertizat, am spus acest lucru din prima zi, in cazul in care clientul meu nu vorbeste, vom renunta la apararea sa", a adaugat Berton.

"Atunci cand l-am informat de decizia noastra, Abdeslam mi-a spus ca ii va trimite judecatorului de instructie o scrisoare in care renunta la dreptul sau la un avocat (...). El a afirmat ca Allah va veghea asupra lui", a precizat avocatul, citat de cotidianul belgian De Standaard.

Potrivit lui Berton, tacerea teroristului este rezultatul izolarii si supraveghere video continuare a lui Abdeslam.

"Atunci cand cineva iti analizeaza chiar si noaptea faptele si gesturile, devii nebun. Iar aceasta este o consecinta a unei decizii politice. Nu este o decizie a justitiei", a explicat avocatul.

Celalalt avocat al terorismului, Sven Mary, avertizeaza ca victimele acestei taceri sunt cei care au avut deja de suferit in urma atentatelor de la Paris.

"Ei au dreptul la adevar si au dreptul sa incerce sa inteleaga ceea ce este de neinteles", a subliniat Mary.

Abdeslam se afla inchis in prezent la izolare la penitenciarul Fleury-Merogis. El este inculpat pentru crime teroriste si este suspectul-cheie pentru atentatele din toamna trecuta de la Paris, soldate cu 130 de morti.