Ministerul Sanatatii va gasi alte solutii in cazul in care sistemul informatic al cardului national de sanatate nu va putea fi reparat, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, miercuri, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres. O solutia ar fi relaxarea limitarilor din contractul cadru prin modificarea unei hotarari de guvern. Ministrul considera ca nu este o solutie inlocuirea sistemului informatic. Sistemul informatic al cardului national de sanatate este nefunctional de trei zile.

"Sunt in contact permanent cu presedintele CNAS, cunosc problema, avem un grup de lucru care se ocupa de asta. Ce facem in acest moment este sa ne uitam la posibile solutii si aceste posibile solutii cuprind atat o solutie informatica, cat si o solutie care nu tine de sistemul informatic, daca nu suntem in stare sa il reparam pe asta destul de curand", a spus ministrul.

Acesta a precizat ca este luata in calcul modificarea unei Hotarari de Guvern.

"Problema informatica este una grava, problema informatica isi cauta rezolvarea chiar acum. Pe de alta parte, daca problema informatica nu va putea fi rezolvata foarte curand, vom avea in vedere alte masuri. Luam in considerare, conform discutiilor pe care le-am avut cu presedintele CNAS, inclusiv modificarea HG care cuprinde contractul cadru pentru a ne asigura ca pacientii isi pot primi medicamentele iar medici pot raporta. Exista niste limitari in contract pe care s-ar putea sa trebuiasca sa le relaxam daca sistemul informatic pe care l-am pus la dispozitia spitalelor, a medicilor de familie si a farmaciilor nu functioneaza. Daca statul are o problema informatica, asta nu inseamna ca oamenii trebuie sa ramana fara medicamente sau spitalele fara sa poata sa deconteze servicii", a aratat ministrul.