Un sindicat al politistilor cere lista cu doctoratele de la Academia de Politie si furnizarea tezelor in format digital pentru "identificarea unor posibili escroci in uniforma"

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 12 octombrie 2016, 14:25 Actualitate | Esenţial

Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" cere Ministerului de Interne, Ministerului Educatiei, Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si CNATDCU sa ii puna la dispozitie, in baza legii privind liberul acces la informatiile de interes public, o lista cu tezele de doctorat care s-au finalizat in scoala doctorala a Academiei de Politie, anul finalizarii si titularul fiecarei teze, transmite News.ro.

Intr-o scrisoare adresata celor patru institutii, reprezentantii Sindicatului "Diamantul" arata ca "tezele de doctorat sunt o comoara nationala", iar functionarii publici care detin titlul stiintific de doctor sunt recompensati cu un supliment salarial de catre "natiunea recunoscatoare". 

Sindicalistii spun ca, potrivit presei, peste 700 de ofiteri din MAI detin titlul de doctor, iar doctoratele plagiate descoperite la scoala doctorala a Academiei de Politie afecteaza prestigiul MAI, al Politiei Romane si politistilor in general. 

In aceste conditii, ei cer ca, in baza Legii 544/2001, sa li se comunice lista cu tezele de doctorat finalizate in scoala doctorala a Academiei de Politie, anul finalizarii si titularul fiecarei teze si care dintre aceste patru institutii pastreaza in format digital tezele de doctorat.  

Reprezentantii Sindicatului "Diamantul" intreaba, de asemenea, de ce Ministerul Educatiei nu a pus in aplicare pana acum prevederile articolului 168, alin. 89 din Legea 1/2011, potrivit caruia "teza de doctorat este un document public, care se redacteaza si in format digital" si se publica pe un site administrat de Ministerul Educatiei si cer sa le fie transmise in format digital toate tezele de doctorat de la Academia de Politie.  

"Dorim sa va ajutam in procesul de transparentizare a operelor de doctorat produse la Academia de Politie, punandu-le la dispozitia publicului, pe pagina noastra de internet. Mai mult, avem membri ai sindicatului - cum este colegul nostru Alexandru Firicel, licentiat in Drept - care vor sa se implice voluntari in studiul acestor teze de doctorat, in scopul de a descoperi indicii de plagiat si de a ajuta institutiile competente la identificarea unor posibili escroci in uniforma", mai arata sursa citata.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1502 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  Detalii, va rog! (Miercuri, 12 octombrie 2016, 15:04)

  tiana [utilizator]

  Nu-mi vine să cred că există în Ro un astfel de sindicat!!!
 • +7 (7 voturi)    
  bravo (Miercuri, 12 octombrie 2016, 16:20)

  Nuzic [utilizator]

  curatenia trebuie sa inceapa si din interior; super initiativa.
 • +2 (2 voturi)    
  Excelentă iniţiativă! (Miercuri, 12 octombrie 2016, 18:24)

  SymphonyOfHorizon [utilizator]

  Similar, întrucât mii de lectori/şefi de lucrări, asistenţi şi preparatori universitari care nu au obţinut încă titlul de doctor şi-au pierdut locul de muncă ca efect al unei dispoziţii neconstituţionale, nelegale şi injuste, este imperativă publicarea în format digital a tuturor tezelor de doctorat ale cadrelor didactice universitare rămase, în special pe cele ale profesorilor şi conferenţiarilor universitari. În faţa unor cariere distruse, nu mai există nicio justificare pentru a refuza aplicarea imediată a acestei măsuri.

  Cadrele didactice al căror contract de muncă a încetat de drept doar pentru că nu au dorit să plagieze o teză au acum timp suficient, dar şi motivaţia de a analiza valoroasele opere. #fiatjustitia #nedreptateaucide


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă