Politia Sibiu a deschis, miercuri, dosar penal pentru uz de arma letala dupa uciderea ursului care a ajuns in oras si a strabatut mai multe strazi inainte de a fi prins in curtea unei fabrici, transmite News.ro. Operatiunea la care au participat zeci de angajati ai mai multor institutii a durat mai bine de o ora si jumatate.

Dosar penal in cazul ursului impuscat in orasul SibiuFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Lazar, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca a fost deschis un dosar penal in cazul uciderii ursului.

"Este vorba despre folosirea unei arme de foc in oras, iar aceasta este procedura. Se deschide dosar de cercetare penala pentru uz de arma de foc. In aceasta situatie, insa, a fost caz de necesitate, iar conditiile folosirii armei au fost clare", a declarat Luciana Lazar.

Potrivit acesteia, s-a incercat tranchilizarea animalului, dar procedura nu a reusit.

"Problema cand se trage cu arma cu tranchilizante este ca, pentru a-si face efectul, trebuie sa te apropii foarte mult de animal. Au incercat, dar procedura a esuat. S-a considerat ca este mai sigur pentru populatie, data fiind starea de agitatie a animalului, sa se intervina cu o arma de foc. S-a tras de la mai mult de 50 de metri de catre un membru al Asociatiei Vanatorilor", a mai declarat Luciana Lazar.

Operatiunea de prindere a animalului a durat mai bine de o ora si jumatate. In acest interval, mai multe persoane au sunat la 112 sa anunte ca au vazut ursul in diferite zone.

La interventie au participat zeci de politisti, jandarmi, pompieri, medici, vanatori, angajati ai Directiei Silvice, ai Directiei Sanitar Veterinare, dar si reprezenti ai altor institutii, inclusiv prefectul judetului, Cristian Roman.

De cand a fost vazut prima data pana in momentul in care a fost prins, ursul a trecut pe langa mai multe sedii de banci, pe langa un hotel, prin preajma mai multor unitati de invatamant, dar si prin apropierea celei mai mari piete agroalimentare din municipiul Sibiu.