Ursul care s-a plimbat cateva ore prin oras, chiar si prin Piata Mare din centrul istoric, a fost impuscat pentru ca tranchilizantele nu au reusit sa-l imobilizeze si animalul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci in curtea unei fabrici de mobila, punand in pericol viata a 50 de muncitori care erau la serviciu, a precizat miercuri, pentru Agerpres, prefectul Cristian Roman.

"Ursul a venit din padure, dinspre Gradina Zoologica (Gradina Zoologica este situata in Padurea Dumbrava n.red.), nu este de la Zoo, acesta a fost vazut in oras, (....) in Piata Mare, in fata Primariei, aici un tata, cand l-a vazut, s-a pus pur si simplu peste copil sa-l apere.

La rapiditatea cum se misca, sarea garduri, ursul era un real pericol. Seful Cancelariei de la mine l-a vazut in trafic si nu ii venea sa creada. S-a incercat cu tranchilizante sa se opreasca ursul, dar nu s-a reusit. La un moment dat, ursul a intrat in curte la fabrica de mobila, unde erau 50 de oameni, care erau in pericol.

Tranchilizantul isi face efectul in functie de cum prinzi animalul, cat de adanc intra, cati ani are animalul. Tranchilizantul, din ce mi s-a explicat, putea sa-si faca efectul si dupa 30 de minute. E posibil in alergare, ursul sa fi pierdut acul de la tranchilizant", a raspuns prefectul la intrebarea daca nu a existat alta solutie decat uciderea ursului.

Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal pentru folosirea armei de foc, insa singura solutie sigura pentru protectia oamenilor a fost impuscarea animalului.

Directorul Directiei Silvice Sibiu, Ioan Terea, a precizat ca acest urs "nu a venit din Padurea Dumbrava, ci din Dealul Gusteritei, unde e un fond de vanatoare privat".