Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a anuntat marti ca nu are de gand sa se retraga, desi unele persoane i-au recomandat acest lucru, el sustinand ca are o lunga experienta in reformarea sistemului financiar, care-i permite sa rezolve problemele aparute in acest sector, scrie news.ro.

Negritoiu se confrunta in ultimul timp cu solicitari ale demisiei sale din mai multe parti, de la patroni de firme de transport si parlamentari pana la unul dintre cei trei vicepresedinti ASF, Mircea Ursache.

Presedintele ASF considera,i nsa, ca poate face fata provocarilor, mai ales din piata asigurarilor.

"Am o lunga cariera in domeniul financiar si am experienta in reformarea sistemului. Unii spun ca a venit vremea sa ma retrag, dar nu am sa fac asta", a spus Negritoiu, la "Forumul International al Riscurilor Catastrofale".

Negritoiu a admis recent ca nu a estimat corect amploarea esecului pietei asigurarii auto obligatorii RCA, iar mandatul sau la ASF este ultimul sau mare proiect personal, in contextul in care piata RCA este zguduita de falimente si probleme financiare.

Doua companii de asigurare, Astra si Carpatica Asig, au intrat in faliment, iar City Insurance si Euroins se afla in diverse proceduri speciale. Pe piata RCA au ramas acum doar opt jucatori: Euroins, City Insurance, Allianz-Tiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama si Uniqa. Negritoiu sustine, insa, ca piata se va maturiza, mai devreme sau mai tarziu, si nu regreta venirea la ASF.