Un baietel de noua luni si jumatate s-a ales cu mana "arsa" si infectata, dupa ce a fost tratat de convulsii febrile la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia. Parintii acuza cadrele medicale si spun ca totul s-a intamplat din cauza unei branule pusa gresit, in zona in care a suferit arsuri. Conducerea unitatii spitalicesti a demarat o ancheta interna, dupa ce a aflat despre acest caz de pe retelele de socializare, scrie ziarulunirea.ro.

Mama baietelului, Maria Panache a ajuns cu baietelul la urgente in noaptea de 25 septembrie, dupa ce acesta a facut convulsii febrile si a stat internata, la sectia Pediatrie, timp de 5 zile. Ea spune ca mana baietelului a inceput sa se inroseasca inca din prima zi, la o ora dupa ce i-a fost pusa branula pentru administrarea tratamentului.

"In prima zi, dupa ce i-a pus perfuzia, a inceput sa i se inroseasca manuta. Dupa doua zile i-a fost ca o basica si pe urma a inceput sa-i sape inauntru", a spus Maria Panache.

Vineri, la externare, medicii i-ar fi dat o reteta si i-ar fi spus sa ii dea copilului pe mana cu sprei de arsuri si sa-l panseze. Marti, cand femeia s-a dus cu baietelul la Policlinica pentru consult, medicul de aici, ingrijorat de cum arata manuta baiatului, ar fi dus-o la un alt medic specialist, la etajul doi, care a fi curatat rana, i-ar fi pus un pansament si i-ar fi spus sa il dea cu betadina.

Vazand ca situatia se agraveaza, la doua zile, joi, mamei i s-a spus de la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia sa mearga la Cluj-Napoca, deoarece acoloi nu i se putea face anestezie la copilului, fiind atat de mic.

Acum femeia e internata cu copilul la Spitalul de Pediatrie din Cluj, iar joi baiatul urmeaza sa fie operat. "Medicii de aici ne-au spus ca ar putea fi necesar ca pentru operatie sa i se ia copilului grefe de piele de pe picior", a spus mama baiatului pentru sursa citata.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Alba: Categoric, cine e de vina plateste!

Nicoleta Cosarca, managerul spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, spune ca a aflat despre caz de pe retelele de socializare si ca luni, 10 octombrie, a demarat o ancheta interna, urmand sa afle cine este vinovat de cele intamplate.

"S-a format o comisie interna si am inceput ancheta. Am luat legatura cu mamica, cand se intoarce de la Cluj, sa vedem in ce masura putem suplini ceea ce i s-a intamplat. Nu am stiut nimic, am aflat de pe reteaua de socializare Facebook. Imi pare foarte rau si ma doare inima ca un copilas de 9 luni a patit asa ceva si vreau sa vad, din urgenta pana la pediatrie, ce s-a intamplat. Nu pot sa spun cine e de vina, dar categoric va spun ca cine e de vina plateste. Nu sunt de acord cu asa ceva si cu astfel de practici", a spus Nicoleta Cosarca pentru sursa citata.