Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, depusa de PSD, va fi dezbatuta si votata marti in plenul Camerei Deputatilor, a decis luni Biroul Permanent al Camerei, prima motiune ce o viza pe Pruna fiind initiata de ALDE si respinsa in luna aprilie a acestui an. Motiunea simpla "Si minciuna poata sa ucida" prin care se cere demiterea Raluca Pruna va fi dezbatuta incepand cu 14.30, a anuntat secretarul Camerei Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului Permanent, scrie news.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD depune luni, la Camera Deputatilor, o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, care va avea titlul "Si minciuna poate sa ucida", aceasta fiind cea de-a doua motiune simpla impotriva sa. Liviu Dragnea a mai spus ca "isi recunoaste vina" ca prima motiune simpla impotriva lui Pruna nu a fost votata de parlamentarii PSD.

"Motivele expuse atunci nu ne-au convins pe noi ca era cazul a se depune o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei", a adaugat Dragnea "Declaratiile publice pe care le-a facut doamna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. Nu cred ca va tine seama domnul prim-ministru. Doamna ministru are posibilitatea (...) sa poata sa explice ce a vrut sa spuna. (...) Eu nu am conversatii uzuale cu doamna Pruna si nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu tin sa comunic cu doamna Pruna", a mai spus Dragnea.

Prin motiunea simpla depusa la Camera Deputatilor, PSD cere demisia ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pe motiv ca aceasta ar fi mintit in fata CEDO, acestia sustinand ca declaratia lui Pruna este "mincinoasa sub doua aspecte", adica unul care priveste "minciuna cu hartia sub semnatura cuiva" si cel de-al doilea "ca un inalt demnitar al statului roman a mintit in fata unui organism international".