Sebastian Ghita a declarat ca Laura Codruta Kovesi ar fi corespondat cu el in trecut folosind un email neoficial, cu adresa cucuveauamov@gmail.com, scrie B1 TV. Ghita a prezentat si o captura cu un presupus email de la Kovesi.

In mesaj, aceasta i-ar fi cerut un model de raport "elaborat la VP", iar Ghita sustine ca e vorba despre raportul realizat de Comisia de Etica in cazul suspiciunii de plagiat a lui Victor Ponta.

Ghita a prezentat mesajul drept o noua dovada in autodenuntul pe care l-a facut la Parchetul General, unde a sustinut ca a ajutat-o in 2012 pe Kovesi sa scape de acuzatiile ca si-ar fi plagiat teza de doctorat.

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dansa a folosit tot timpul o adresa secreta numita cucuveauamov@gmail.com. Asa a considerat ca-si poate ascunde identitatea si ca poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General si DNA. Asa a crezut dansa ca-si poate ascunde identitatea reala si ca in felul acesta se poate ascunde de consecintele legale si morale. Acest email mi-a fost transmis de catre doamna Kovesi in 23.07.2012, solicitandu-mi modelul de raport folosit in cazul plagiatului lui Ponta. Am decis sa fac public acest email ca urmare a negarii de catre doamna Kovesi a relatiei reale cu mine, precum si ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenta dovezi. Am sperat ca doamna Kovesi va avea demnitatea sa recunoasca si sa accepte modul in care a fost ajutata in promovare, precum si protectia pe care a primit-o in cazul acuzatiilor de plagiat", spune Sebastian Ghita, citat de B1 TV.

Si Traian Basescu a comentat noua acuzatie, spunand ca "imi este greu sa cred ca oamenii lui Ghita nu au adunat de pe acea adresa mult mai multe mail-uri. ... Ghita nu putea gresi, pentru ca intra in puscarie cu asemenea afirmatii", a declarat Traian Basescu la B1 TV.