Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" solicita Ministerului Educatiei amanarea concursului national pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din scoli, ca urmare a problemelor aparute in organizarea acestuia.

Mircea Dumitru, rector Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

FSE "Spiru Haret" sustine, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres, ca este obligatorie amanarea concursului, reevaluarea tuturor dosarelor candidatilor respinsi si organizarea acestuia in conditii de normalitate.

"La ora actuala, concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la intarzierea aparitiei listelor finale cu candidatii admisi la Bucuresti. Desi metodologia prevede ca listele sa fie afisate pana in data de 7 octombrie, acestea nu sunt afisate nici macar in prezent. Mai grav este faptul ca toti candidatii din Bucuresti au asteptat toata noaptea afisarea acestor liste fara ca nimeni sa le comunice ceva. Este o bataie de joc la adresa colegilor! In aceste conditii, daca concursul continua, oricine poate contesta in instanta legalitatea lui. In plus, este absurd ca unor candidati, care in 1989 aveau 11 ani, sa li se respinga dosarele pe motiv ca nu au depus declaratie care sa arate ca nu au facut politie politica", a spus Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE "Spiru Haret".

Federatia atrage atentia Ministerului Educatiei ca, daca va continua cu desfasurarea concursului, "se va compromite ideea de la care s-a plecat in organizarea acestuia si anume de a profesionaliza functia de director si de a crea stabilitate pe functii, lucruri pe care ni le dorim cu totii".

"Continuarea concursului va duce doar la inlocuirea unor directori numiti cu delegatie cu altii care vor fi numiti tot cu delegatie. De asemenea, din analiza facuta la cald, avem zeci de unitati unde nimeni nu si-a depus dosarul deoarece nimeni nu isi doreste sa devina director", mai spune presedintele FSE "Spiru Haret".