Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, si liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, au participat, noaptea trecuta, alaturi de alte 25 de persoane, la un proiect dedicat Zilei Internationale a Persoanelor fara Adapost, ei dormind pe strada, in saci de dormit. "Mi-am petrecut noaptea in strada. Impreuna cu ambasadorul Marii Britanii in Bucuresti, domnul Paul Brumell, si alti 25 de oameni, multi dintre ei angajati ai ambasadei sau voluntari britanici. In saci de dormit, pe asfalt mai intai si apoi, adapostiti de ploaie, intr-un cort. Oricum, in conditii mult mai bune decat oamenii fara adapost", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Oameni fara adapostFoto: Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

Liderul USR mai scrie ca "Am dorit, la invitatia Asociatiei Casa Ioana, sa atragem atentia asupra problemelor groaznice pe care le au oamenii fara adapost in Bucuresti si nu numai. Indiferent de cauzele care i-au dus pe acesti oameni in strada, noi trebuie sa aratam solidaritate cu ei. Administratia trebuie sa ofere acestor oameni macar servicii minimale privind adaposturi de noapte, ingrijire medicala si consiliere psihologica si, la fel de important, servicii de reconversie profesionala pentru ca acesti oameni sa aiba sansa sa-si gaseasca un loc de munca."

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a anuntat vineri, pe pagina de Facebook, ca "In aceasta seara, ambasadorul britanic Paul Brummell s-au alaturat Casei Ioana in scopul de a sensibiliza cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor fara Adapost".

Ambasada Marii Britanii a postat pe Facebook si cateva fotografii.