In contextul in care sefa DNA Codruta Kovesi e pusa la zid sub tirul unor acuzatii de plagiat, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, l-a propus pe Bogdan Licu ca adjunct al procurorului general pentru un nou mandat de 3 ani, desi acesta, la randul lui, este acuzat de plagiat, scrie Romania Curata, citand surse judiciare. Licu a mai ocupat aceasta pozitie pentru un mandat de 3 ani si, din luna mai, o ocupa ca interimar.

Bogdan LicuFoto: Hotnews
  • Acuzat de plagiat

Procurorul Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Sercan, insa nu are un verdict din partea CNATDCU. El ar fi copiat mai bine de jumatate din teza sa, printre care si de la judecatorul CSM Cristi Danilet.

  • A vrut sa renunte la titlul de doctor

In plus, Licu a facut cerere de renuntare la titlul academic, alaturi de alti doctori facuti la scoala SRI a lui Gabriel Oprea, cerere considerata imposibila de catre Ministerul Educatiei.

  • Vizat de o plangere penala

Bogdan Licu este vizat indirect de o plangere penala formulata de un general la adresa fostului conducator de doctorat Gabriel Oprea, care l-ar fi instigat la plagiat pe Bogdan Licu.

  • Imprumut de la prietenul si nasul lui, un om de afaceri anchetat pentru coruptie

Nu e singurul scandal legat de procurorul general adjunct interimar. Potrivit declaratiilor sale de avere, Licu a imprumutat 300.000 de euro de la prietenul si nasul lui, un om de afaceri inculpat pentru coruptie de DNA.

  • Acuzatiile la adresa nasului

Omul de afaceri Mircea Tudor, considerat inventatorul scannerului pentru avioane, este acuzat ca ar fi pus la bataie 1,5 milioane de euro ca sa obtina contracte de securizare a frontierelor la Autoritatea Vamilor. Compania lui Mircea Tudor a incheiat, intre 2010 -2011, contracte cu Vama de 79 de milioane de lei.

  • De ce a fost propus Licu

Potrivit unor surse judiciare de la cel mai inalt nivel, Bogdan Licu a fost propus pentru un nou mandat de 3 ani ca procuror general adjunct "pentru rezultatele manageriale obtinute in perioada in care a fost procuror general interimar (redeschiderea dosarului Revolutiei, mentinerea rezultatelor bune privind combaterea coruptiei), experienta manageriala dovedita la conducerea Ministerului Public si aprecierea pozitiva a colegilor".

  • Care e procedura in cazul numirii procurorilor sefi

Potrivit procedurilor actuale in ceea ce priveste numirile sefilor de parchete, ministrul Justitiei propune, CSM da un aviz consultativ, iar presedintele tarii numeste prin decret prezidential.

Citeste integral pe Romania Curata.