Alianta, o organizatie non-partizana care reuneste organizatii si profesionisti romani si americani, a gazduit cea de-a treia Gala care promoveaza Romania in SUA si premiaza realizarile comunitatilor Romane si Americane.

Gala a celebrat patru lideri remarcabili: Safra A. Catz, CEO-ul Oracle pentru Realizari in business, tehnologie si umanitate; Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, co-fondatoare ale Asociatiei Ovidiu Ro pentru Realizari in munca umanitara si implicare sociala, John Rakolta, Jr., Consulul Onorific al Romaniei in Detroit si Chairman & CEO al companiei Walbridge pentru Realizari in business si implicare sociala.

In acelasi timp, Gala Alianta a evidentiat succesele recente ale industriei cinematografice romanesti. Renumitul actor si producator Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke, a participat la Gala si a inmanat premiul lui Leslie si Mariei.

Ambasadorul Mark Gitenstein, presedintele Alianta, a declarat dupa Gala: “In fiecare an crestem mai puternici si mai mari. Pe langa faptul ca anul acesta am avut premiati stralucitori si intalnirea cu Vice-Presedintele Joe Biden la Casa Alba, la Gala au participat reprezentanti ai organizatiilor diasporei din toate cele patru colturi ale Americii, precum si o delegatie numeroasa si impresionanta din Romania.”

Gala Alianta este cel mai proeminent eveniment social al comunitatii romano-americane organizat in Washington, DC si a avut loc in cladirea Organization of American States. Gala a fost punctul de interes al tuturor celor care au ca misiune sa intareasca legaturile dintre Romania si Statele Unite ale Americii si a adus laolalta o delegatie oficiala numeroasa din cele doua tari, ambasadori, lideri de comunitati romanesti din America si oameni de afaceri. Printre oaspetii la gala s-au numarat si reprezentantii Congresului American Anna Eshoo (California) si Mike Rogers (Alabama).

Membri onorifici ai board-ului Alianta sunt ambasadorii George Maior si Hans Klemm. Presedintele Alianta este Ambasadorul Mark Gitenstein. Membrii board-ului sunt: Ambasadorul Jim Rosapepe, Dan Dimancescu, Consul Onorific al Romaniei la Boston, Allan Cruse, Corina Rebegea, Chang Oh Turkmani, Charles Frank, Radu Tatucu, Chris Worman.