Fostul ministru de Interne, Petre Toba, va face plangere penala la Parchet, invocand ca ultima comisie tehnica formata in cadrul in Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru a-i analiza lucrarea de doctorat a fost constituita fara cadru legal, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Comisia de specialitate a dat verdict de plagiat "masiv", au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Verdictul final va fi pronuntat de Consiliul General al CNATDCU, saptamana viitoare, prin vot electronic, care urmeaza sa fie dat pana pe 11 octombrie.

Petre TobaFoto: Agerpres

Potrivit surselor citate de Mediafax, fostul ministru de Interne vrea ca procurorii sa cerceteze daca s-au respectat prevederile legale si daca nu a fost comis un posibil abuz in serviciu referitor la modul in care a fost constituita cea de-a patra comisie tehnica.

Aceleasi surse precizeaza ca, in actuala legislatie, nu ar fi stipulat cadru legal pentru constituirea unei noi comisii daca oficialii Consiliului General CNATDCU nu sunt de acord cu verdictul dat de comisia anterioara. In cazul lui Toba, cea de-a treia comisie a dat verdict de neplagiat, care nu a fost aprobat de Consiliul General CNATDCU.

Sursele judiciare au mai precizat ca sesizarea penala va fi depusa pe numele membrilor comisiei si celor care au aprobat infiintarea ei.

Din ultima comisie tehnica in cazul Petre Toba, au facut parte profesorul universitar doctor Adrian Miroiu (SNSPA), Zulean Marian, profesor universitar doctor la Universitatea din Bucuresti si cercetatorul stiintific doctor Serban Filip Cioculescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara din Bucuresti, potrivit unor surse apropiate comisiei.