Barbatul suspectat ca a furat o caseta cu bijuterii in valoare de 100.000 de euro a fost retinut, anunta News.ro. El furase caseta de la sora fostei sale concubine si fusese audiat imediat dupa furt. Din cauza lipsei probelor, politistii l-au lasat sa plece, iar suspectul a plecat in Spania, de unde i-a trimis femeii peste jumatate dintre bijuteriile furate, care aveau amprentele sale pe ele.

Politistii prahoveni l-au retinut, joi dupa-amiaza, pe barbatul suspectat ca luna trecuta a furat o caseta cu bijuterii in valoare de 100.000 de euro de la o femeie din comuna prahoveana Berceni.

Vineri, el va fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Surse judiciare au declarat ca femeia pagubita a reclamat furtul imediat dupa ce acesta s-a produs, in cursul lunii trecute. Barbatul, care fusese concubinul surorii partii vatamate, a fost inclus in cercul de suspecti si a fost audiat chiar a doua zi de la comiterea furtului, insa, neavand probe impotriva sa, politistii l-au lasat liber.

Dupa audieri, el a plecat cu bijuteriile in Spania, iar de acolo i-a trimis femeii de la care le-a furat peste jumatate din bunuri. Imediat ce a primit coletul, pagubita s-a prezentat cu bijuteriile la politie, iar pe multe dintre acestea au fost gasite amprentele suspectului.

Joi dimineata, politistii de la Biroul de Combatere a Furturilor din Locuinte din Politia Municipiului Ploiesti au descins, in comuna prahoveana Berceni, la locuinta barbatului suspectat de furt, care se intorsese, intre timp, din Spania, in dosarul in care se ancheta furtul unor bijuterii in valoare de 100.000 de euro dintr-o casa.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, politistii au stabilit ca in noaptea dintre 17 - 18 august un barbat ar fi patruns prin efractie intr-o casa din comuna Berceni, de unde ar fi sustras o caseta cu bijuterii, proprietatea unei femei.

Suspectul a fost ridicat si dus la audieri la sediul Politiei Municipiului Ploiesti.

Acesta nu este singurul furt cu un prejudiciu mare inregistrat in judetul Prahova.

In urma cu mai multi ani, doi tineri au furat dintr-o casa nelocuita din Ploiesti o geanta cu un milion de euro, bani proveniti din tranzactii cu terenuri. Cea mai mare parte a sumei nu a fost recuperata niciodata.

De asemenea, in anii trecuti, o femeie de etnie roma, autointitulata ghicitoare, a ramas fara 100.000 de euro, dupa ce persoane mascate au intrat in locuinta sa si au furat banii.