Consiliul Superior al Magistraturii urmeaza sa solicite Casei Nationale de Pensii o situatie privind pensiile magistratilor in cuantum de 100.000 lei, transmite Agerpres.

In Romania exista 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna, informeaza Ministerul Justitiei intr-un set de raspunsuri transmise HotNews.rola cateva intrebari pe marginea unei postari publicate de ministrul Raluca Pruna in data de 21 septembrie pe Facebook

Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al CSM, a propus, joi, in plen, ca institutia sa se adreseze Casei Nationale de Pensii in privinta acestei situatii.

"Indiferent cum ar interpreta un judecator legea, iar legea de acum, articolul 81, alineatul 1 este foarte clar si coreleaza si cu 81, alineatul 3. Pensia se stabileste in raport de indemnizatia obtinuta in ultima luna de activitate.

Nimeni nu poate sa aiba intr-o luna de activitate indemnizatie de 130.000 de lei, astfel incat sa obtina o pensie de 100.000 de lei.

Chiar daca mergem pe legea veche, anterior modificarii, in care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la asa ceva, pentru ca drepturile salariale restante obtinute si recunoscute prin hotarari judecatoresti nu reprezinta venituri lunare. (...) V

a propun sa solicitam Casei Nationale de Pensii cuantumul pensiilor marite peste 20.000 de lei, dupa care eu cred ca trebuie verificat modul in care au fost aplicate aceste pensii. (...) Ma mahneste faptul ca exista la acest moment in sistem, daca exista, oameni care au pensii de zeci de mii de lei", a afirmat Muscalu.