Fregata franceza Le Premier-Maitre L'Her va face o escala in portul Constanta, in perioada 7-10 octombrie, anunta Fortele Navale Romane. La plecarea din port, fregata franceza va participa la un exercitiu naval cu trageri de lupta impreuna cu cinci nave militare romanesti (fregata Regele Ferdinand cu elicopter ambarcat, doua corvete si doua nave purtatoare de rachete) si trei avioane MiG 21 Lancer ale Fortelor Aeriene Romane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Exercitiile pe mare vor fi complexe si vor antrena intens echipajele in lupta in mediul aerian, de suprafata si submarin, anunta Fortele Navale Romane.

In timpul stationarii in port, o delegatie condusa de comandantul navei va efectua vizite protocolare la autoritatile locale si la comandantul Flotei, iar echipajul va avea posibilitatea de a vizita principalele atractii turistice ale Constantei.

Fregata Le Premier-Maitre L'Her face parte din clasa d'Estienne d'Orves si e destinata in principal misiunilor anti-submarin in zone de coasta.

Fregata a intrat in serviciul Marinei Militare Franceze la 5 decembrie 1981.

Are un echipaj alcatuit din 7 ofiteri, 58 maistri militari si 24 marinari.

Nava are o lungime de 80,5 m, latimea de 10,3 m si un pescaj de 5,6 m. La un deplasament de 1.330 tone, cele doua motoare diesel SEMT Pielstick de 12.000 CP asigura o viteza maxima de 24 noduri, transmit Fortele Navale Romane intr-un comunicat.

Fregata poate folosi in lupta patru rachete Exocet nava-nava, o rampa dubla Simbad pentru rachete Mistral, un tun de 100 mm si doua de 20 mm, patru mitraliere de 12,7 mm si 4 tuburi lans-torpile de 550 mm.